Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Amíg folyt a fórumon a zsidózás addig összedobtam egy breadboardot a procinak, I/O-k kivezetve, TAVirISP MKII-vel programozom.

s7manbs8

Akkor az a része megoldva, meg az is fontos, hogy a megfelelő lábakra dugjad majd amiket kell, mert ha valami nem jól van, akkor nem fog teljesen működni, még ha a program is már megvan teszem azt.

9hpa53xy

Még küzdök kicsit a windows 8.1-el....

000000000

Most is csak páran zsidóztok.
És mikor?
Amikor kukák vagytok a témához. Ilyenkor kerül elő nálatok!
A main függvény hiánya nem szintaktikai probléma!
Hanem, koncepcionális kérdés. main nélkül nincsen a programnak "belépési pontja".
Vagyis, még csak le sem fordítható futtatható állományként.
Egy tárgykód lehet csak belőle, amihez kell egy főprogram, hogy legyen a dologból valami. vagy esetleg, hozzáadható lenne egy függvénykönyvtárhoz.
Említettél ilyesmit?
A fenét!
Zsidóztál egyet.

Ez a főprogram, alprogram dolog a "nyelvek" nagy részénél alapvetés. Neked, mégsem az.
Helyette szerinted mindenki a zsidókat támadja.
Ez a rohadt unalmas.

000000000

Mit is akartál ezzel mondani?
Már megszűnt?
Nem gépi kódot kap a proci?

000000000

Sziasztok, szörnyűek vagytok!
Mint a szakállas alapVICC-ben, MÓRICkának mindenről a szex jut eszébe,  
..........
tanárnő:
-kicsi ember?
-törpe, de ekkora farka van

9hpa53xy

Tegnap óta megjavilt a programozó. nekiálltam mikro(rossz)pascalban megírni a programot, de egyre inkább elmegy a kedvem az egésztől...az azért nem gyenge amikor a fejlesztőkörnyezetben több a hiba mint abban amit írni akarsz..

kuv5p7226

Hagyd már azt a nyomorult Pascalt a fenébe, nem fejlesztésre való nyelv!

Én is nagy pascalos voltam úgy 98-99-ig, komplett szoftverrendszert írtam benne, majd amikor átnyergeltem C-re és belejöttem, láttam, hogy mekkora marha voltam, hogy addig nem...

C fordító midnenre van, az összes mikrokontrollerre. Baromi egyszerűen lehet benne programozni, ami meg csavaros lenne, az nincs a mikroprocikban.
A PIC-nél van pár perverzió, amikor az elbaszott hardver tervezést a user által írandó C program forrásának a megbarmolásával akarják javíttatni, ezért is tartom gagyinak az egész PIC vonalat, egy koncepciótlan, összehányt valami az egész. Bár csináltam benne nagyon komoly, 6 éve működő (0-24) projektet.:-)

9hpa53xy

Oké, akkor áruld el kérlek, hogy azokat a nyomorult .h-kat hogy tudom betölteni a nyomorult avrstudioba hogy a nyomorult kijelzőt tudjam kezelni...?!

kuv5p7226

A ".h" kiterjesztésűek azok header fájlok, csak arra szolgálnak, hogy az egyes modulok lássák a definíciókat.

Ha a rendszer része az adott header akkor kacsacsőrök közé:
# include <stdio.h>
ha általad írottak, akkor a ".c" forrásokkal egy helyen legyenek, de idézőjelbe teszed:
#include "sajat_header.h"

9hpa53xy

be van téve :) nem találja.

000000000

"A ".h" kiterjesztésűek azok header fájlok, csak arra szolgálnak, hogy az egyes modulok lássák a definíciókat."

Akkor engem jól átvertek.
Mert én úgy tudtam, hogy a modulokat nem nagyon izgatják fel a header fájlok.
Hanem a fordítónak kellenek ahhoz, hogy ebből a c-nek nevezett katyvaszból valamiféle bináris bizbaszt kovácsoljanak. Ennek aztán valami.obj nevet adnak. Ez az obj izé, már gépi kód és persze tartalmaz infókat, utasításokat a linkernek is.
A kovácsolás persze nem egészen igaz, mert előre letárolt rutinokat szednek elő. Alap dolgokat (ciklus, mi egyéb) a fordító tartalmazza.
A többit meg függvénykönyvtárak.
Ami ugye, egy adatbázis, amit a felhasználó is tud bővíteni.

000000000

Pont ez a függvény könyvtár dolog teszi lehetővé azt, hogy egyik nyelvnek se legyenek korlátai.
Mindent meg lehet írni bármiben. nem nyelv kérdése. Mindennek a programozó tudása, vagy nem tudása szab határt.

A Pascal nevű nyelvben a helyzet pont ugyan ez. Annyi a különbség, hogy ezeknek az obj, meg lib bizbaszoknak nem az elterjedtebb intel formátumuk van, de a lényeg a végtelenség való bővíthetőség, "okosítás".
Vagyis a határt nem az adott programnyelv jelenti.

kuv5p7226

Akkor pontosítsd, hogy mit csinálsz.

Hátha segít... anno a PIC-hez az IDE-ben a beállításoknál egy csomó szir-rossz mezőt ki kellett töltenem, hogy hol vannak a források, a headerek, a többi szir-rossz. Ez nem a C része, ez csak a hibbant IDE fejlesztőké, a C egy sima make fájllal is jól működik. Nézd meg a mintaprogramokat és azok beállításait a különféle setting ablakokban, ott is lehet a helyzet kulcsa. Főleg, ha enm szimplán C programot nyitsz meg hanem valami projetk fájlt, gyakran ".proj" a kiterjesztése.

9hpa53xy

Egyenlőre örülnék ha az Elektron általt linkelt LCD könyvtár menne, mert sajna nincs beépített lcd könyvtár.