Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

Ja... Mert egyszer már én is megszívtam a Hanywellel!!!!

Be sem tudod kapcsolni kissebb megszakitóval még üresben sem!!!![#falbav][#rinya][#dumcsi][#szomoru1][#wow1][#help][#integet2]

595852ar

Fékezési nyomaték Kb. 20 % (Külsõ fékellenállással kb. 125 – 150 %-ra növelhetõ.)

Ez jó? Az Sz.József váltóról írja az adatlapja.

wcsxp0uxa

"A mikrokontrollerekeből csak azzal lesz bomba biztos eredmény amelyik hardveresen kezeli az encodert".
Ez egész egyszerűen nem így van .
Azért tették külön egységbe  mert nagyon leterheli a cpu-t.
Magas szintű nyelvek esetén szinte elengedhetetlen .
 Rendszer szinten gyakorlatilag kontroller a kontrollerben .(saját belső buszrendszere  van amin keresztül frissül a regiszter amit le lehet kérdezni , meg egyebek)
Logikai szinten pedig ugyanúgy kapukból áll mint minden egyéb ,amit hardveres megoldásnak mutatsz be.(mint ahogy mindegyik mikrokontroller)
Áramköri szinten pedig ellenállásból ,tranzisztorból ,kondenzátorból ......
Mint minden kontroller.....

wcsxp0uxa

Ja ,ez a tárolós rendszerű zajszűrő meg ,hogy is mondjam ,csak 1 a végtelen számú megoldási lehetőségekből .

keri

Végeredményben ugyan azt mondtátok :)

wcsxp0uxa

Szerintem nem.
Bizonyos encoderes feladatokat jól el lehet látni 1 "szoftveres"  mikróval is.

595852ar

595852ar

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét! Svejknek és Rasielnek különösképpen!  
Elnézést kérek azoktól akik cuccát most nem vettem meg, de pillanatnyilag csak  egy kell. Magamat ismerve azonban ez a későbbiekben változhat. :)
Ha valami nyűgötök, problémátok  van forduljatok, hozzám ti is bizalommal, ha mód van rá szívesen segítek!

adamant

Tiszteletem!

Egy kis segítségre szorultam lenne egy matec-hv-30 as csoda masina amit össze szeretnénk kötni egy PC-vel van is rajta egy soros port és az lenne a kérdés hogy milyen program kell ahhoz hogy tudjanak komunikálni egymással??  
A másik hogy sajna még az eredeti kijelzője van benne és be van égve és ki kellene cserélni olyan lehetséges hogy egy külső LCD monitort rákötünk?  

Bármilyen ötlet nagyon jól jönne  

Előre is köszönöm!!!

keri

Ha te szeretsz kötekedni, tedd.
De Svejk nem azt írta hogy csak hardveresen lehet hanem az a bombabiztos.

Te azt írtad, hogy időzítés érzékeny eseteknél, külön mikró, azaz hardver foglalkozik vele.

Más megfogalmazás, de ismerve hogy Svejk és te mire gondolsz, a két állítás fedi egymást.

Tudom hogy front van, de talán ezen kár szenvedni.

wcsxp0uxa

Most már veled kötekszem.[#wink]
Nem más megfogalmazás.

A belső buszrendszer miatt ugyanúgy kommunikációra szorul.http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/70291G.pdf" TARGET=_fnew>12. oldali képre hivatkozom

Magyarul beletesznek egy mikroprogrammal ellátott segédprocit aminek figyelnie kell ugyanúgy a kommunikációra ,miközben figyeli a bemenetekre érkező jeleket , és számolja meg miegymás .(és ugyanúgy hibázik ha a paramétereit meghaladó jeleket kap)

Miközben kerestem egy vacak pdf fájlt láttam 1-2 érdekes megoldást encoder dekódolás ügyileg.
(jézusmaris)
Szóval a különbség csak annyi ,hogy még nem mindenki felejtette el az alapokat ,ami a bejágyazott szoftver fejlődése közben elveszett.
(milyen érdekes még a pc architektúra is mikroprogramokkal kommunikál egymás közt)

Ez a beépített encoder "dekódoló" pont ezt a szükséget pótolja.

Pedig a valóságban óriási ára van neki ,hogy így oldották meg . A többi periféria "hozzá hülyül" a rendszerhez.(főleg az IO vezérlő alias pc. déli híd(milyen érdekes!))

A valóság csupán (a mostani ismereteim szerint) az ,hogy sokkal jobb eredmény lehet elérni 2db 400Ft-os pic-el mint 1db 1200 Ft-ossal.

Mélyebben nincs már kedvem elmerülni a témában .

wcsxp0uxa

Ja a nyolc bites (Program) Command Unit pedig erős!
Miféle 16-bites kontroller ez?
Még csak nem is a leggagyibbat választottam!

Sz.József

kuv5p7226

A PIC helyből gagyi, úgy tervezésileg az alapjainál fogva.

595852ar