Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

keri

Annyira a minusz logika sem durva, a Carry jelzi ha átfordul mínuszba, ezt egy negáló beiktatásával máris helyes értéket mutat mínusz irányba.

9hpa53xy

Á oké a 40192 az amit kerestem :)))

keri

A CD4510 jó amit te használsz.
A bemeneti osztóra keresnék egy integrált megoldás, illetve a mínusz kezeléshez bináris számlálót kell használni ami mögé egy XOR kaput kell tenni. A Carry vezérli a XOR egyik felét, a másik bemenetre meg a számláló megy, ez után kell átalakítani BCD-re, vagy keresni egy eleve bináris bemenetű kijelzőt.

9hpa53xy

192-vel nem egyszerűbb ?

keri

Mer mi a különbség, én nem néztem :)

9hpa53xy

192 nek van alsó és felső túlcsordulás kimenete, és dual clockos, azaz külön van a fel/ le számlálás. A 4510  nem ilyen okos :)

keri

Akkor igen, ezzel egyszerűbb.

keri

Régi szép idők, amíg nem voltak mikrokontrollerek :) mennyit vacakoltunk ilyenekkel...most meg a programozással vacakolunk még többet :D

9hpa53xy

Ha lenne normális Pascal környezet Atmelre, már kész lenne :)

keri

Ezeken a Pascal, C, ugyan az.
Szintaktika picit különbözik csak, inkább a perifériák kezelése a komplikált ezeknél, nem a programnyelv.

9hpa53xy

Jelenleg ennyi lenne a megfejtés: 1 longint, ha + bemeneten jön jel, akkor +1 ha a minuszon akkor -1.

Írja ki kijelzőre a változót/10 és amikor 0 az érték égjen a home ledkörte. Ennyi :D

595852ar

Ezeket az ajánlatokat kaptam:  
 Az Sz.József féle cucc, 60 pénz

Omron 3G3JX-AB015-E (1 fázis be 1,5/2,2 kW) megfelel új+gyári gari 53e  

AB022-E végű (2,2/3kW) 69 e HUF.  

Lenze 8200-as eladó, újszerű állapotban 42.000 Ft-ért

svejk

Most nincs időm típusokat böngészni,fék legyen benne és 1 fázisról menjen.
A Lenze-t nem ajánlom.

Sz józsefé tuti azért a 4 kW csak 4 kW, persze kell hozzá vagy 25 A-es kismegszakító az óránál.

svejk

Jól látod a problémát, valahol van egy kapcsolás ami tesztelve lett, anno Sz.József kérésére készült.

A mikrokontrollerekeből csak azzal lesz bomba biztos eredmény amelyik hardveresen kezeli az encodert.

Van valahol PAL-os programom is az tárolókkal végzi a zavarszűrést, de kell neki külső órajel.