Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Bocs tényleg ekkora faszok vagytok egymással, vagy csak nekem van ilyen isteni tehetségem hogy olyan témákat hozok fel ahol lehet egymást szapulni ?

x4rhew5r3

Már megbocsáss, de tényleg nagyon melléfogtál a c-vel kapcsolatban. A c elsősorban rendszerprogramozói nyelv, de hát minden nyelven lehet bárgyún makogni ahogy írtad, meg irodalmi szinten művelni. Te az előbbivel találkozhattál.
Nem szeretnék további vitába bocsátkozni veled ebben a témában, reménytelennek tartom.
Részemről az ügy lezárva.

000000000

Attól, hogy TE hiszed, hogy az egy "rendszerprogramozói" bizbasz, attól még nem az.
Állapodjunk meg abban, hogy vannak, akik megrekedtek ezen a szinten.
Ettől még nem az a lényeg.

000000000

Könnyítésül, hogy aki hatékonyan akar programozni, az már régen nem c-ben írja a c-nyelvű programjait.
Ez most egy kicsit nagy falat elsőre, de attól így van.

kuv5p7226

1. Nem most zsidóztál, más beírásokban, többször is. Csak már kezd unalmas lenni.

2. Te nem azt írtad, hogy szintaktikai hibák miatt nem fog működni az a konkrét program, hanem szapultad öncélúan a C nyelvet.

3. Amire reagáltam, ott még nem volt forráskód, az csak utána jött. Tehát megint szamárságokat írtál. Nézd csak vissza.:-)

4. A kódgenerátoros "nyelvekkel" kapcsolatban is tévedésben vagy, gyanítom nem dolgoztál még olyanokkal.

Betudom nálad most ezt az egészet az időjárásnak, ugorhatunk.

s7manbs8

Kezdetben vala a gépi kód ... :)

9hpa53xy

Fasza. Azt hiszem nem programozok. Maradok inkább a LSTTL ic-imnél...

s7manbs8

Mit is akarsz programozni ? Ha nem olyan bonyolult összeütjük közösen.

9hpa53xy

Attiny 2313 ra egy kemény program kellene....
le kell kezelnie egy kijelzőt ami HD44780, arra ki kell írnia egy numerikus változót, ha +jel jön hozzá kell adni egyet, ha - akkor kivonni :) nagy megfejtés igaz ?:D

s7manbs8

Vannak kész megírt rutinok, azt kell meghívni és kész. A jel honnan jön ? Encoderből ?

s7manbs8

Itt van pl. egy LCD-re való kiírás: még lkelle egy encoder dekódoló, olyan is van és kész is van. AZ is kb. ennyi kőd, mint ami itt látható:

Ezt pl. innen vettem hirtelen rákeresve:

http://www.swharden.com/blog/2009-05-17-attiny2313-controlling-a-hd44780-lcd-via-avr-gcc/" TARGET=_fnew>Attiny2313 lcd kijelzőre program

/////////////////////////////////////////
int main(void)
{
    int i=0;
    lcd_init(LCD_DISP_ON);
    lcd_clrscr();
    lcd_puts("ATTiny 2313 LCD Demo");
    lcd_puts("  www.SWHarden.com  ");
    _delay_ms(1000);
    lcd_clrscr();
    for (;;) {
        lcd_putc(i);
        i++;
        _delay_ms(50);        
    }
}

s7manbs8

Persze ez csak azért megy ilyen hirtelen, mert én kicsit foglalkoztam már ilyenekkel ... :)

9hpa53xy

kösz, mindjárt ki is próbálom mihelyst az avr studió felkúszik a gépre :D

s7manbs8

Encoder olvasása pl. ennyi kód :

// evaluate rotary encoder
static uint8_t oldA = 0;
static uint8_t oldB = 0;
uint8_t a = getA();
uint8_t b = getB();
int8_t delta = getDelta(a, oldA, b, oldB);
if (delta < 0) g_position--;
if (delta > 0) g_position++;
oldA = a;
oldB = b;

Ez meg innnen van pl. :

http://www.instructables.com/id/Using-a-Quadrature-Encoder-with-an-ATtiny-2313-and/step3/Firmware/" TARGET=_fnew>Encoder olvasása , dekódolása is benne van ebben pl.

s7manbs8

Ott az oldalról letöltheted a kódokat meg forrásokat ami kell hozzá.  

Milyen hardvered van ? A proci miben van benne vagy hogy tudod használni ?