Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

595852ar

Nem tudhatod, hogy volt-e érdemi gondolata, hiszen meg sem kérdezted.  
Nem személyeskedett, csak megjegyezte, hogy a C nyelv ma már elavult, te erre fel leszamaraztad.
A helyedben én visszakérdeztem volna, hogy milyen jobb, korszerűbb nyelvet ismer.
A programnyelvekhez nem(sem) értek, tehát ebben igazságot tenni nem tudok, de lehet, hogy ő, ez esetben tudna valami olyat, amit ti esetleg nem.
Volt rá példa a saját melóm során, hogy valamit túlgondolkodtam és egy laikus jólbetalált gondolatára pattant be  a szikra. Aztán megoldottam azt a dolgot amit persze az ötletadó nem tudott volna, de még is jó, hogy szólt. :)

ebalint

Elnézést kérek.

A lábkompatibilitás marhaság!

Amikor elküldtem, már gyanús volt, de hát így sikerült.
[#falbav][#falbav]

000000000

Svejk! OSP-U10L vezérlő, Okuma ES-L8 a gép típusa.
Hibaüzenet az égvilágon semmi, csak benn marad fogásban, szerszám forog és semmi egyéb nem történik.  

svejk

Nincs ott egy M1 a kódban? :))
ezek a vezérlők csak úgy nem szoktak megállni hibaüzi nélkül.

kuv5p7226

Kódot rakjál be. Nem baj ha hosszú, csak jelöld meg, hogy hol áll meg és olyankor mi van a képernyőn. Ha ide nem megy, emailben is jó.

Egy hasonló furcsaságot már fogtam.

jv7pu3a5p

Küldtem mélt.  
Szólj, ha nem ment át a csatolás akkor felrakom FTP-re.

000000000

Nincs M1. :D Holnap csinálok egy videót és elküldöm neked ha megmondod hová küldjem. Nem tudom pontosan körülírni a problémát sajnos, ezt látni kell! Tesztben prímán lemegy, minden frankó, viszont gyártásnál meghal. Ha lassítom az előtolást akkor hamarabb jelentkezik ez a probléma, ha feltolom akkor később, de mindíg előjön. Már darabokra szedtem a gépet, olajcsere is volt.

9hpa53xy

Nem jut eszembe egy szakszó, és tegnap óta agyalok rajta. Ez történik a fémréteggel a CD felületén mikor lézerfény vagy napfény éri (károsodásra utal a szó)
valaki tudja ?:D

kuv5p7226

Konkrétan milyen kód van ahol megáll? Milyen kódszavakból áll a program? Vannak benne beágyazott ciklusok?

000000000

M146 kódnál áll meg. Tehát mikor kiadná a C tengelynek a következő pozícióra fordulást. De ez változó, amikor neki tetszik akkor áll meg. :D Pl gyűrű palástjára szeretnék marni egy két hullámból álló fonatot. Megpróbálom leírni. Induló átmérő 20, végámérő pl. 19. Z induló pozíció -2 vég -8, induló szög 0. Tehát: z-4 c0;
z-8, c30, r20
z-2, c60, r20
ezt ismétli 6szor 60fokos elfordulásokkal
következő hullámnál z értékek maradnak c értékek 30 fokkal eltolva szintén 6x60 fok.
És a lényeg, hogy van mikor már a c30-ról c60-ra lépésnél megáll, van hogy elmegy pl c300 ig és ott áll meg. Változó a megállás helye. Hibát nem jelez, lejárta az utat, szerszám forog, de az orsó nem fordul tovább, hogy folytahassa a kontúrt. Nem tudom mennyire volt érthető?

000000000

Gépről találtam videót bár nem hiszem hogy ez segít. http://www.youtube.com/watch?v=mCOw6Aiasig

kuv5p7226

Öööö...

Hányszor használod az M146-ot?

Tényleg rakd már be azt a kódot kompletten!

000000000

Megoldódott. Illetve berosszt végleg. A menetvágó jeladó volt a hiba forrása. Hétfőn jön a szerviz. :D

kuv5p7226

Jeladó hiba motoszkált még bennem is (meg a M146-os kód körüli dolog), de azt általában kezelik a vezérlők, hogyha várják a jelet és egy idő után nem jöm, akkor timeout. De ezek szerint túl nagyok az elvárásaim.:-)

svejk

De hogy-hogy előtolás meg volt rajta?
Az OPS5000-esknél ilyenkor nem engedi azt sem mert fordulatonként előtolás van.
Mágneses encoder, fogaskereket érzékel?
Nem lesz olcsó mulatság. :(