Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

"Elment a kalibrációja, újra lehet kalibrálni szervizben....
..Szó sincsen tervezett avulásról! "

Akkor nevezd nevén a gyereket!

Mert hogy a felhasználónak tök mindegy, a lényeg, hogy használhatatlan.
Ahhoz drága hogy kidobja, de ahhoz meg olcsó, hogy szervizbe vigye.

Akkor lett elb@szva az egész, amikor egy nyamvadt PC-hez való szünetmentesbe mikrokontroller került. :(

cu05ic9nw

nekem is egy hasonló van és be üzemelve tökéletesen működik. az a lényeg a gnd XN(földet)-áthidlatam mindegyik mínusz hoz és a pozitívakat ki osztottam
ahol XE végződés az engedélyezés az XS step XD dir hoz kötöttem de a mach3-ban figyelned kel az Outputszignálnál engedélyezni kel az 1 pint

cu05ic9nw

https://lh3.googleusercontent.com/-onxQIzMmqmI/Ul3DhCt3gTI/AAAAAAAAFVs/mTEhoyv-i6A/w530-h706-no/20131015_192424.jpg" border=0> bekötésről egy kép

000000000

Köszi a választ!
Ez rendben is van, csak azt szeretném megtuni, hogy normális működés e az hogy megfordítja a jelszintet a kimeneten. Tehát pl az xs a P2-n van.
Ha az LPT kábelen a P2 alacsony akkor az xs kimenet magas, ha a kábelen magas akkor alacsony. Ha a programban active low-ra állítom akkor működik, csak nem értem miért viselkedik így.......

kuv5p7226

Hogy kötötted be pontosan? Elektromos értelemben.

kuv5p7226

Ahhoz drága hogy kidobja, de ahhoz meg olcsó, hogy szervizbe vigye.

Erről van szó. Stimmel az ár/érték arány.

000000000

Pont úgy ahogy cudar31 kolléga... +5V ot használtam, de usb táprol is ugyanez. de bekötés nélkül is megfordítja a jeleket.... Végülis ment is active low-ban bár a vezérlő hamar feladta, nemhiszem hogy a kártya miatt. Igazából azt akarom megtudni selejtes-e a darab mert a leírásban nem említi hogy be kéne állítani az active low-t. Meg nem is logikus....

cu05ic9nw

nekem nem kellet active low-ra kapcsolnom

kuv5p7226

Ha bekötés mélkül is fordít, akkor ott valami gáz van. Az persze lehet user-error is, de ott valami nem stimmel.

000000000

Ha csak a +5V van rádugva, akkor is az összes kimenet magas. LPT port tester progival próbálgattam. amelyik pin magas, annak a kimenete lesz alacsony...

kuv5p7226

Az alapállapot így van rendben.

A működése meg invertáló ezek szerint. Milyen kártya ez?

kuv5p7226

Van valami doksi hozzá?

000000000

mxjj54gxi

Nevezzem nevén?
Ok!
Ez egy kukázott smart 600-as masina, és most azon vitázunk, hogy egy hibásként kukázott készülék lehet-e roszz???
Tényleg ezen rosszakodunk?
Keri is leszűrte egy hibás készülékből, hogy az APC tápok rosszok. Egyből!
Én meg azt mondom, hogy a kommersz szegmensben ezek nagyon is jó kis készülékek voltak, semmivel sem több hibastatisztikával, mint a konkurrenciának volt.
De tessék saját szintjén komparálni a dolgokat!