Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

igen, én PC-n szeretném látni de nem látok olyat hogy a PC-re le tudjam tölteni a Es-t, csak olyat találtam amit telefonra kell

bznc93pf5

köszönöm a tippeket de előrébb nem vagyok.

esetleg tudna valaki segíteni?

kuv5p7226

000000000

Ja, bocs, azt hittem tudod. Szóval a telefonra kell feltenni, és akkor a telefonnal látod a PC-n megosztott mappákat (természetesen ugyanabba az IP tartományban kell hogy legyen a telefon és a PC is) Ez a legegyszerűbb mód, mert fájlkezelő amúgy is kell, és az ES egyébként is egy sokat tudó, népszerű progi (nem csak fájlmenedzser, hanem rendszerkarbantartó és appmenedzser is.) Általában amúgy is az az igény, hogy az ember mondjuk a fotelból, ágyból tudja kezelni a PC vinyóján levő adatokat (zene, képek, videólejátszása, stb).

Fordítva is működik, csak macerás mert akkor a telefonon futtatni kell egy FTP vagy HTTP szervert, és a PC-n is kell egy progi ami fogadja. A szerver is megoldható a Play tele van ilyenekkel (beírod a Play keresőjébe hogy FTP), win oldalon pedig a Total Commanderrel vagy böngészővel tudod elérni a szerverrel megosztott dolgokat. Egyszer próbáltam, nekem nem jött be ez a megoldás.

Van egy másik lehetőség is, de ez csak mint lehetőséget mondom, mert minek ha van wifi hálózat: Teszel egy Bluetooth sticket a PC-be és azon keresztül csinálod. Jó lassú, de vészhelyzetben megteszi.

bznc93pf5

lehet a vezetékes megoldás lenne a legegyszerűbb de a vezeték beszerzése sem egyszerű nem hogy egy Bluetooth sticket beszerezni, nem Magyarországon élek hanem Írben, itt minden macerás ha pedig üzletben rendelek 99% hogy nem jó, tehát azt kell megoldani ami van, vagyis wifin keresztül ha már az van és működik is.
az ES-t letöltöttem a telóra de ami benne van az nagyon Kínai még akkor is ha tudok Angolul.
most megnézem mit tudok kihozni amit leírtál és majd tudatom.

bznc93pf5

etc77f5nr

Szia! Cerberus FTP<--- ezt szedd le pcre. Androidra pedig tegyél egy total commandert + ftp plugint minden megvan 5perc alatt. Én ezt használom fájlátvitelre, tökéletes és hibátlan.

etc77f5nr

Ha kell szívesen elküldöm őket írj mailt.

kuv5p7226

https://play.google.com/store/apps/details?id=lutey.FTPServer&hl=en

Én ezt használom. Persze azért egy olyasmit, hogy IP cím beállítás még tudnod kell hozzá.

bznc93pf5

még jó hogy csak 2 készülék van ,  
most kinek az IP címe kell, mert a teló ki ír most valamit de hogy ez most kié?[#confused]

kuv5p7226

A telefonon meg kell adnond a felhasználónév/jelszó párost. Amikor elindítod a szervert, akkor az kiírja az IP címet. Az FTP port általában a 21-es. Ezeket kell beírnod a PC-n futó FTP progiba. Egy normális router ugyanazt az IP címet adja DHCP esetén is minden bejelentkezéskor.
Miután a telefonon van a szerver, a PC-n lesz a kliens, tehát a PC-ról töltögetsz fel-le, ott kezeled az átvitelt.

etc77f5nr

Ezért jó beállítani a dhcp-t úgy, hogy pl 192.168.2.2 - 092.168.2.5 ig. Én a PC-n direkt IP-t írtam be, így tuti, hogy nem változtatja. DynDNS használata sem rossz, így távolról is elérem az FTP-t. Teamwieverrel pedig bármikor tudok távoli asztal kapcsolatot ez a program pedig ingyenes. Total commanderrel pedig az android is jól használható, főleg, ha kötök rá egy egeret :)

etc77f5nr

Ha már úgy is téma az android/telefon/tablet, akkor lenne egy olyan kérdésem, hogy ha rá van kötve a tabletre egy billentyűzet USB-n és a billentyűzetben van 2 usb hub az egyikre kötve van egy egér. Ezzel idáig semmi gond tökéletesen működik és kezeli az android. Megoldható úgy a töltése a tabletnek, hogy a 2.usb portra a billentyűzeten kötök 5V töltést? Tehát TAB->BILL 2 USB->egyik USB egér->másik USB 5V

bznc93pf5

amikor elindítom a telón az FTP Servert rögtön kéri a User, Password és a port nevet amit én nem tudom mi lehet, tovább hogyan?

etc77f5nr

Ott kell megadni, hogy pcről milyen név/password-el jelentkezel be. A port pedig 21. De ha routerben forwaldolsz egy másik portot pl 555, akkor lehet az is. Azért használnak 21-t, mert az alapbol engedélyezve van a router forwardingnál.