Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

taz FTP kapcsolódásra kattintok, ehát a total commanderben az FTPre kattintok, ott az új kapcsolatra, kitalálok és beírok egy felhasználónevet és egy jelszót, és mi a kapcsolat név és mi a kiszolgáló név?

bznc93pf5

korábban már írtam emailt

6rk75uezn

Köszönöm mindenkinek aki a gáztartályos témához,kérdésemhez hozzászólt,kimosás után feltöltöttem  vizzel és nekiálltam hegeszteni,a hegesztés pontjánál sosem volt viz.A lényeg hogy nyugodtan lehet igy hegeszteni gáztartályt,benzintartályt.Köszönöm mégegyszer.Laci.

000000000

Sziasztok!
Szeretnék venni egy hobby cnc gépet amivel alúminiumot tudok megmunkálni. Körbe néztem a neten pár gép után de bevallom én csak kezelni tudom őket műszakilag kicsit alul maradok :) Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Úgy 600-800 ezer keret lenne rá.

000000000

Na ezért mondtam, hogy macerás az FTP.
 Az ES kezelése egyszerű csak meg kell tanulni a felületet, mint minden proginak. Bal oldalon függőlegesen vannak a lehetőségek (bal felső sarokban van az ikonja, fél földgömb, meg egy teló), a főablakban pedig lapozással tudsz váltani a fülek között. Nézd végig a Play-en a mintaképeket.

Alapból van fül a helyi mappáknak, helyi hálózatnak, sd kártyának. A helyi hálózat fülre lapozol és alul a keresés gombra böksz. Egyébként az ES tud magyarul, ha alapból nem magyart állított be, akkor a megjelenítési beállításoknál tudod átváltani.

etc77f5nr

Leírtam mindent. Ott van a server is és egy kép :) Ez alapján mennie kell.

kuv5p7226

És milyen megmunkálást akarsz alumíniumban?

jani300

A szakítószilárdsággal (Rm) kapcsolatban volt néhány hozzászólás másik topikban .
Megkérnék egy hozzáértőt röviden írja le a mértékegység definícióját . Határozott véleményem van az ügyben , én egységnyi felülethez kötném az erőt , de sose lehet tudni ...

000000000

Abban a pdf-ben elírták a mértékegységet, lemaradt a hatványkitevő.
Tehát a szakítószilárdság mértékegysége pl. : N/mm2, azaz erő/felület az alapfogalma.

Megjegyzés: SI alapértéke az 1 N/m2 = 1 Pa (Pascal). Ez egy nagyon kis nyomás érték, ezért a Mega szorzó használatos a fémek szilárdságtanában. 1 Mpa=1 N/mm2

jani300

Köszönöm a választ!

bznc93pf5

bznc93pf5

megcsináltam a leírtakat és kér egy domain nevet, egy kiszolgálót, egy felhasználónevet és egy jelszót, ezeket ki tudja?

000000000

Üdv.
Nagyon kezdő vagyok, kérem a segítségeteket! Mi különbség van szerintetek a kéreg edzett krómrudas megoldás, és a "HIWIN" sínes megoldás között? Mitől függ,hogy melyiket választják a géptervezésénél? Pl. gép mérete 800x1000mm ehhez melyik a jobb megoldás? Ehhez is jó lenne a krómrudas, vagy nem?
Másik kérdésem:
pl egy eladó gép sebességét nézem a neten , ott azt írják , hogy 1200 mm/perc a megmunkáló sebessége. Ezt hogy lehetne gyorsítani, vagy valami galibát okozhat, ha akarom még gyorsítani? Mitől függ, hogy meddig lehet, szabad gyorsítani?

bznc93pf5

szia,
egy kicsit még pontosíts a kérdéseden, a gép mérete az már jó támpont de még fontos lenne mit akarsz megmunkálni, milyen költségvetésű, mennyire stabil gépet szeretnél?
 ezek ismeretében pontosabb választ fogsz kapni.
 a te méretedhez szinte mind a két megoldás jó lehet egy átlag géphez, itt is tudni kéne akarsz-e fémet megmunkálni mert akkor inkább a HIWIN lenne a jobb
a használt gép esetében valószínűleg az optimális sebességet adták meg, ennek növelését lehet csak a motorok vagy áttételek változtatásával tudod növelni de ha a mechanika nem elég merev akkor hiába akarod növelni úgy sem lesz jó, persze van más lehetőség is csak kérdés mire lesz használva a gép és anyagilag megéri-e változtatni vagy inkább újat építeni érné meg jobban

2vkx6unz

Sziasztok! Egyik fórumtársun gyárt Weller pákához csúcsokat. Tudja valaki az elérhetőségét?