Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ygzhw8kag

Én válaszoltam a kérdésre .Itt nem a medell mérete a lényeg hanem  hogy én építem. A repülőkben vannak kicsi ártalmatlan habgépek és akár 6 méteres gépek. De attól még nem de attól még nem életveszélyes.

Aztán a méretéből fakadóan ennek nem 10cm átmérőjü kerekei vannak.Ezáltal elmegy mindenhol ,akár szántóföldön is.  
Továbbá az alkatrészei nem műanyagból vannak  
ezért nem törik ,a kerekek nem kopnak . 1garnitúra 1:8 truggy kerék 8-10 ezer ft. 1:5 HPI Baja csak a két hátsó kerék 25 e Ft.
Egy eltörött lengőkar kb 3-4 ezer plusz szállítás vagy benzin ha be kell meni érte pestre. És ebből van rajta 4 féle.Meg még sorolhatnám hogy hány alkatrész van benne. Mindenből nem lehet tartalékod.
Igen bosszantó tud lenni mikor kivonulsz a pályára a heverokkal , és egy 5millis müanyag pöcök miatt te csak nézed a többieket.
Azonkívül látványosabb.
De nem értem mitől életveszélyes szerintetek?
A kormányszervó csak egy dolog, van ezen fék is.
Azonkívül  amióta 2.4 Ghz en repülük (4év)nem volt  rádiózavarom.Ezt ezért találták ki. Ha pedig mégis lenne , a vevőben beépített failsafe van , ha nincs kapcsolat fékez és megáll.
Igen nem értek az elektronikákoz. De nem azon múlik a szervó kérdés hogy megveszem vagy sem. Vettem nem egyet nem kettőt. De mivel ilyen méretarányu modell még nincs ezért nem is gyártanak hozzá .

És egyáltalán miért kell ezt pont neked magyarázzam?
Az általad készített rádió mennyben volt biztonságosabb a gyárinál?

Te miért nem egy simsonnal motorozol?
Szerintem a motorversenyzés életveszélyesebb mint a modellezés. Nálam max összetörik a gép. Majd építek másikat.Az igaz hogy van két kezed két lábad , ha netalántán az egyik leszakad marad még 1 . Mert ott is előfordul technikai-emberi hiba.

"Jó játék a modellezés én is csináltam, meg szeretném is, de ennyi erővel beülök egy rendes repülőbe, autóba, vagy motorra, az sem drágább".  

Azért mert én modellező vagyok nem versenyző.
Azt te se gondolod komolyan hogy nem drágább. Egy repülős jogsi több milla.

De szerintem ne másszunk bele a témába jobban.Legyen elég annyi hogy mindenki maga dönti el hogy mivel tud kikapcsolódni.Nem kell hogy megértsd ,bár megpróbáltam elmagyarázni. Nekem ez a hobbim és kész.  

RogerCo

Sziasztok!
SOS segítséget kérnék :(
Szükségem lenne egy határozott típusú vinnyóra, adatmentés céljából, természetesen megvenném.
Samsung 80Gb/7200 2M PATA Rev. B
SP0822N
2006-os gyártású.
Az enyém sajnos megadta magát, és olyan titkos kulcs is volt rajta ami egy DNS frissítéshez kell :(
Köszi előre is.  
Jaa, és az email címem sajnos NEM él, ez a gép szolgálta ki ezt is.
Csak telefonon vagyok elérhető.
harminc háromkilnchét nyolchét nulla négy
Köszönöm !

keri

Nagyon nem akarod megérteni mit kérdezek.
Mindegy. Magadnak csinálod a problémát feleslegesen, nem nekem :)

kuv5p7226

Itt próbáld meg: hup.hu
Hátha valamelyik rendszergazdának van a fiókjában.

ygzhw8kag

Keri ,mit nem értek?
Minden kérdésedre válaszoltam.
Aproblémák meg azért vannak hogy meg oldjuk. Éppen azon vagyok.
De az is lehet hogy te nem értesz :)

keri

Olyan dolgokra is védekezel amit senki nem vetett a szemedre, de azért elmondtad mire jó a bazinagy játékautó :)
Megoldást elmondtuk, sőt Tibor még a megoldást is szállítja neked Innentől kezdve nincs probléma szerintem :)

ggdr57dg

Az azért erős túlzás ma még, hogy a "megoldást szállítja" de gondolkodunk az optimálison :-)

etc77f5nr

Akkor nem értem a problémát. Fogsz egy régi táviránytós autót, a kimeneti jelet felerősíted, és mozog a kerék. De itt a szervót felejtsd el. Vagy veszel egy komolyabb adóvevőt 20ezerért + egy komolyabb motort 10ezerért és mozog a kereked. Én azt próbáltam leírni, hogy NE555-s megoldás erre a célra nem jó.

keri

Tibor45 ajánlott egy kész megoldást, arra gondoltam.

Alapvetően viszont én a linkelt izmosított modell szervó vonalon indulnék el. Annak a gyenge mechanikáját egyszerűbb izmosra cserélni.

etc77f5nr

Az árakat csak úgy írtam. Egy ekkora autó irányítását nem ússza meg az ember 30ezerből, ha komolyan gondolja az egészet. Az NE555 megbízhatatlanabb mint egy régi távirányítós autó.

keri

555 nem távirányításra jó, hanem az impulzus szélesség modulált pozíció jelek jelek feldolgozására. Persze csak korlátozottan, mert mint írtam egy nagyobb, motor szépen beleng csillapítás nélkül. Még kisebb szervóknál is sikerült produkálnom.

ggdr57dg

Akár félre is érthettem volna, végül is többen is vagyunk itt hasonló keresztnévvel. Az "erős túlzás" viszont igaz, pont azért, mert gondolkodunk az optimális megoldáson.
Természetesen a legegyszerűbb az, amit javasolsz, és pont azt írtam topictársunknak, hogy a fórum nagyon jó hely, ahol ötletek garmadája kerül elő, adott esetben.
Megvalósítható Endrep topictárs javaslata is, és - mivel van olyan eszköze - gondolom nem véletlenül írta.

ukcge40u

Valaki mondja meg nekem, hogy egy gázégő lángkúpjában hol van a legmagasabb hőmérséklet.

ygzhw8kag

keri

A lángcsúcs hegye alatt kicsivel a leg melegebb. Látszik is hogy ott a legfényesebb.
1500-1600C°. de lényegében a lángcsúcs és a láng legszélesebb pontja között 1500C° meg szokott lenni jó égés esetén.