Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

9hpa53xy

Mondok még egy csodát ha XP-t használsz:
futtatás > C:\%windir%\System32\Dllcache :D
soha em fogsz ilyen könyvtárat találni a gépen, de így mégis megnyílik :) Windows7 tele van ilyen kis okosságokkal.

9hpa53xy

ez úgy néz ki, mintha polarizációs hiba lenne. Ha jól emlékszem a megjelenítőréteg mögött van egy speciális réteg, ami a képernyő szélénél lévő fényforrás fényét egyenletesen oszlatja el. Nem akarok butaságot mondani, de lehet hogy a háttérvilágítás kezdi megadni magát, és ezért a foltok. (vagy ütődés)

VighLajos

Ennyi hasznos felhasználási terület ismertetése után nézzük az eredetinek szántat.
[#nevetes1]
No, erre nem igazán jó, mégpedig a tészta nyújtására: nagy az átmérője, így nehezen lapítja el a masszát. Az ötlet, hogy vízzel megtölthető, ezzel nehezebb lesz, nem  sokat javít a helyzetén. Amúgy aranyáron mérik...
Forgalomirányítónak, "Mars az ágy alá!", arra jó!
[#taps]

VighLajos

A tv-ben, valamelyik reklámblokkban láthatjuk, hogyan gyártják a "Merci" csokoládét. Beleöntik egy olyan formába, aminek az alján -olvasható formában- van a felirat, majd boldogan eszik az olvasható felirattal ellátott darabokat.

Sz.József

Kössz az észrevételezést / tippet.
Az ütődést kizárnám...
A háttérvilágítások "lelki világához" sajnos nem értek.
Viszont piszkálja a fantáziámat a viszonylag szimmetrikus elrendezés
és a függőleges szaggatott vonal szerű jelenség...[#fejvakaras]
Lehet, az eltelt 1,5 év alatt fokozatosan jött elő a jelenség de csak most lett számomra szembetűnő
ahogyan szaporodnak és erősödnek a vonalkák (foltok)...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/samsung%20002kf3.jpg" border=0>

000000000

Szia, ezek valóban akkor "érdekesek", ha az ember egyedül találja meg.  
Danibá éjjel 3-kor, amikor már mindent kipróbált, és a motor mégis félrelép... hirtelen meggondolással véletlenülbeüti: C:\%windir%\System32\Dllcache :D

Itt is van néhány dolog a Win7-ben...itt ...
Egyébként én teljesen egyedül szándékosan fordítva beraktam egy Illés szalagot, -miután előre már ezerszer végigment- és találtam egy számot, amit "visszafelé" másik számként "adtak" el...   :)

000000000

Szia, ha LEDes, akkor a háttérvilágító LEDek lehetnek hibásak, vagyis a vezérlésük...
a polarizációs látvány nagyobb foltszerú,  
a fény fénycsöves háttérvilágításnál a plexi anyagában lévő adalék miatt jön ki merőlegesen, vagyis a négy fénycső közül jól láthatóan egykét oldal hiányozna...
(sajnos megint a fórumon  is sokszor emlegetett tervezett elavulás a gondolatom, udvariasságból nem azt írták ki: fuck the guarantee)

wm94bppdn

A laptopokon nagyon elterjedt szépséghiba, a gombok egészen enyhe, de tartós érintése is ilyan nyomot hagy. A háttérvilágítás elosztó fóliája szintén nagyon érzékeny, de az az LCD üveglapja mögött van, elölről nem kaphat nyomást, elöl polarizáló fólia van. Az is lehet, hogy a háttérvilágítás van szerencsétlenül kivitelezve, és pl, egy huzal, vagy valami mechanikai elem ér hozzá a fóliához. Az LG - munkahelyemen nagy LG monitorok tájékoztatják az utasokat - azt ajánlotta, hogy tartsák a monitort egy-két napig 50 fokos környezetben, kikapcsolva, az kisimítja a tartósan látszó foltokat. Előtte persze meg kell szüntetni az okot.

000000000

Szia, az a gontom, hogy amit írtál, az nem okozhat ÉLES rajzolatú NÉGYszög hibákat

Rabb Ferenc

Nem kellett volna új szemüveget venni! Most vehetsz mellé egy új tv-t is [#nevetes1]

Sz.József

Nem rossz ötlet...
Visszateszem a régi szemüvegem és volt folt, nincs folt...[#nevetes1]

Sz.József

Kalaci, Matricás!
A TV LED-es... (UE40ES6540)
Elolvasva az ötleteléseket (amit köszönök), egyiket sem tudom társítani
a szaggatottvonalas szimmetrikus jelenséghez.[#nemtudom]
No, persze ez nem jelent semmit, mert mint írtam soha nem láttam belülről még ilyen szerkezetet...
Pl a LED-ek vezérlés hibája úgy jelentkezik, hogy erősebben világít némelyik? (és vonalszerűen?)
Hogyan vannak azok elrendezve, hogy ilyen "szabályos" elrendezésben jelentkezik a vezérlés hiba...(?)

000000000

Sz.József

Most már minden világos... [#vigyor0]
[#fejvakaras]