Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ukcge40u

Köszönöm a válaszokat.

xit3medzv

Meddő vita, hogy ki hogyan élvez és mitől fél. A modellező szövetség dokumentumokban meghatározza a kereteket, ami ezen belül van az hivatalosan modell sport, ami ezen kívül az valami más. A valami más kategóriát építők hivatalosan nem modellezők.
Ha azon múlna, hogy ki hogy áll hozzá mások kreatív törekvéseihez, akkor valószínűleg nem lenne Eiffel torony, nem lennének rekordok, nem lennének hegymászók, pont az nem lenne, ami egyes embereknek kiteljesedést jelent, erőfeszítést örökségként kapott korlátaik szimbolikus vagy valós ledöntésére, egyfajta személyes kiteljesedést, ami az erre érzékenyek számára örömöt jelent akkor is, ha semmi közük hozzá. Van akinek ez fontos, van akinek más, de megkérdőjelezni, hogy másnak mi miért fontos és hogyan szeretne elélvezni, azonnal a meg nem értés negatív előjelét kitűzve sztem. egy hibás reakció minta, egy ledöntendő örökölt korlát.

ygzhw8kag

Van még mit tanulnom :)
Ilyen szépen magam sem tudtam volna megfogalmazni.

ygzhw8kag

Megoldódmi látszik a dolog. Köszönöm mindenkinek a segítséget.

wm94bppdn

Ha már megoldódott, és az a jobb, akkor hajrá, én ezt találtam a Vaterán: http://auto-motor.vatera.hu/szemelygepkocsi_alkatresz_felszereles/eroatviteli_alkatresz/kormanyzas_iranyitas/toyota_corolla_elektormos_kormany_szervo_1816446548.html
Az ára nem nagyon kevés, de nem is sok, egy modell szervóhoz 2 erősebb PNP tranzisztorral illeszthető, a visszacsatolást egy tolópotméter elintézheti. Ennél autentikusabb kormányszervót modellező nem kivánhat, szerintem.

jani300

2005 körüli  Fiat elektromos kormányszervó bekötési rajza nincs meg esetleg valakinek ?

jamj4k2ec

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni óncímke készítésének technikájáról.Hol található leírás vagy videó róla?

000000000

Csak egy kérdés lenne, hogy ha van egy 1000W brusheless DC Motor akkor azt sima Frekvenciaváltóval meg tudom hajtani vagy speciális hajtás vezérlés kell hozzá?

svejk

Simával nem, sőt tiltott üzemmód, de  általában a vectorvezérlésűeknél engedélyezett, de nekem nincs jó tapasztalatom.

000000000

Köszönöm az infót. Esetéleg ismert olyan hely ahol  kapni lehet ilyet?? Vagy érdemesebb lecserélni a motort normálra?

x4rhew5r3

Szerencsére a bldc motorok többségén normál enkóderek vannak szerelve, így nem csak a saját vezérlőjével kompatibilis. Van esély kedvező áron vezérlőt venni hozzá.  
Milyen feszültségű és mire akarod használni?

000000000

A feszültséget megnézem, de jelenleg 1000W-os a teljesítménye. Fém marására van használva egy Sieg KX3-as a gép. De az is megoldás lenne ha a motor lenne lecserélve kompletten vezérlővel.

Sz.József

Egy segítséget /infót szeretnék kérni...
Adott egy samsung televízió. (1,5 éves, garancia lejárt, típusa: UE40ES6540)
Pár napja vettem észre a képen látható fehér foltokat.
A foltok csak fehér ill. világos felületeken látszódnak.
Úgy veszem észre, a foltok száma gyarapodik.[#rinya]
Érdekes a viszonylag szimmetrikus elhelyezkedés... (?)
A kérdésem az lenne, mennyi ideje van a kijelzőnek? (vagy háttér világítási probléma?)
Ez orvosolható? Ha igen hogyan? (másik készülék vásárlása nélkül... :)  )
Az infókat, válaszokat előre is köszönöm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/samsung%20002kf2.jpg" border=0>

keri

Csak tipp. Nem simán beégés? Sokat nézel 4:3-as képet?
Illetve mechanikai nyomás hatására is megjelennek ilyenek, pl ha a tartót feszültséget kelt a szerkezetben az is ilyesmi foltokat okozott nálam, lazítás után megszűntek, igaz nekem tompább volt a folt. (nekem is ilyen TV-m van)

Sz.József

Köszi a tippet, de...
16:9-be szoktam képeket nézegetni rajta, azt is ritkán.
Tévéállványon van (nem fali konzolon) kezdettől fogva, ezért ilyen mechanikus feszültségekben nem vagyok biztos...