Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

kihívtam a szolgáltatót, sokadjára, -amikor már minden hibalehetőséget kizártunk, mi marad: 220V ?
Hozott egy áramfejlesztőt, 100m kábelt, megjavult. Mondtam, hagyja itt... :)

000000000

a -0 ok, de +mennyi, ha a szomszéd nem hegeszt....  -jó, tudom, van benne grätz, szűrés, de stab. ic- nem láttam

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=-oYjW9maTkA" TARGET=_fnew>Ez nem 200wattos zsebrádió :) VIDEO LINK

Haver épített egy hasonlót moduláció nélkül a Csodák palotájának , csak kevés az amper amit tudnak szolgáltatni a helyszínen.

000000000

az igazság az, hogy én még csak szűrt egyen készülék-tápegységet láttam, egyébként is ha már váltó, lehetne miből stabilizálni, gondotam 5 V szabv. fesz.-re gyártja hozzá a 18 váltót...
Egyébként meg: legutóbb azért emeltek elég sokat a kWó áron, hogy cserébe biztosabb lesz az ellátás, és ha áramszünet lesz, biztosra kapok kártérítést... ez is a vicckategória  

000000000

(ok, 200 mW, +reklám)
egyébként látványos! és "hallványos" is: ZENEDROG
évtizedig üzemeltettem Van de Graaff generátort, több kw-os volt, most az elemei utcabútor a téren...

000000000

Tehát: tudtok olyan tápegységet, kb 1 kW, amit külön konnektor-hálózatra kötnék, kb 180 V-ig inverter/konverter, az alatt (0) 10 perc szünetmentes akkuról? (mielőtt megszólnak: CNC téma, szerintem meg minden cnc, mindenben -lsd pl wibrátor- van léptető motor :)

keri

A benne lévő logikai áramkörök aligha 25V-ról mennek (ennyi lesz egyenirányítás után)
Szóval pár volt eltérés biztos belefér, főleg hogy mint írod a hozzá való tápegység csak egy sima trafó.

Manapság a kapcsoló üzemű tápok 100V felett már stabil villanyt adnak ki. Persze nem zéró toleranciával, mert azt csak a politikusok hiszik el hogy létezik.

Szóval ha már amúgy is szétszedted, akkor meg is vizsgálhatod, hogy mekkora egyen feszültséggel működik és venni rá egy olyan kapcsoló üzemű tápot ami 100V felett már nem problémázik.

keri

Persze, már mondtam. Rendes sziget üzemű inverter, akkuval, és egy töltő áramkörrel.
Ez folyamatos stabil villanyt biztosít a bemenő feszültség tág határai között, mivel az akku csak puffer, ezért egy savas indító akkut is nyugodtan betehetsz. Mondjuk egy 80Ah-100Ah-s Excide munkagép akkuval nem lesz gondod 10 éven belül. Zselés akkuk érzékenyebbek, és 5év után kuka még a jobbak is, legalább is a sok vacak kínai amit manapság kapni lehet, mert egy eredeti Panasonic 10 év után is működött még szünetmentesből kiszedve.

Egyébként ha már úgy is lesz 12V-od, arra már kisebb napelemet is könnyű rátenni :)

000000000

Igazságaid vannak, tkp. lehet, hogy ez a jó irány vs #19371: szinte mindennek kapcsolóüzemű tápja van, csak a mikrohullámú marad a szervótoroidra, a fénycsövek is mehetnek elektronikus gyujtással, a hosszúaknak is 70-120 volt az üzemi fesz. Még jó is: nagy belsőellenállású a tápellátás, ingyen van LÁGYINDÍTÁS  :)

000000000

Tudnál valami tipust írni?
Egyébként napelemeim évekig voltak (egy vikendházban) de 1-2 év alatt kb felére csökkent az árama

keri

Csak az első keresésre: http://www.napkorszak.com/index.php?menu_id=product&productsubgroup_id=9" TARGET=_fnew>pl. ez az a fajta inverter bevállt

Igen, tudom. Drága. Ennyibe kerül egy rendes inverter. Ha keresgélsz talán pár ezer forinttal olcsóbban tudsz találni ilyet.

http://www.audmaxbroadcast.hu/CMProductsShowProduct.php?product=furman_m-10xe_halozatifeszulstegkondicionalo&PHPSESSID=0a8137f5ea12e05a39c0b6e5524f1b26" TARGET=_fnew>De lehet hogy valami ilyesmivel jobban járnál. Ez is az első google találat, szóval érdemes még körbenézned.

keri

jó kis amorf szilicium mi? :)

Kristályos cellák 20 év után még működnek.

keri

000000000

talán germánium volt... azt hiszem, a Gamma kísérleti üzem felszámolásakor vettem... iszonyat sok volt nekik, kb 400*800 mm lapok, egy kb 2 dm-est eldugtam, IGAZAD VAN: kiteszem a napra, mobiltelefon vésztöltőnek.... ha feléled...  (barlangászás, búvárkodás közben) :)

keri

vagy http://feszultsegstabilizator.hu/" TARGET=_fnew>ezeket is meg lehet kérdezni, de nem szeretem az olyan cégeket akik nem írnak ki árat.