Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha beállítottad a ports and pins ben a 8-9 es pineket és az 1-es vagy 2-es portokat az A tengely aktiválásával együtt akkor irány a motor tuning-ba.
Viszont a millimétert nem igazán ajánlanám , mivel az így mindig átszámolgathatod az átmérő változásával.
Billentyűvel alapból nem tudod forgatni, de MDI-ben beírod: A180 F200 és nyomsz egy entert akkor tesz 180 fokot 200-as úsztatási sebességgel a forgató.  
kicsit könnyebb lenne, ha tudnánk hogy 1 körülforgáshoz hány lépés kell.  

000000000

http://www.multistation.com/local/cache-vignettes/L280xH336/arton479-04377.jpg" TARGET=_fnew>bema Ismeri valaki ezt a gépet?Maráskor a sablonhoz képest a középvonalban nyújtott s alakban torzít.Nem tudok rájönni a hibára.

000000000

Az a leg nagyobb baj, hogy sokan tévesen értelmezik a FI-relé alkalmazhatóságát.
Szépen néznénk ki, ha egy ipari üzemben is minden pl esztergapad elé tetetnének FI-t.

Meg kell kerülni és nincs probléma.
Az érintésvédelem az a nullázás és az EPH kialakítása normálisan.

guliver83

Lenne egy kérdésem felétek.
Van egy szünetmentes tápom amit most kaptam.
A tápot csak simán csatlakoztattam a 230V ba és nem lehet bekapcsolni. Attól, hogy a kimenetére nincs csatlakoztatva semmi, attól még be kellene, hogy kapcsoljon?  
 http://www.apcmedia.com/salestools/aste-6z8ltz/aste-6z8ltz_r0_hu.pdf" TARGET=_fnew>APC 420

000000000

Az akku jó benne ?  
Mert különben nem igazán tudod bekapcsolni.
Az is megeshet hogy azért adták mert szimplán xar.
Az ilyen szünetmentest hidegen is lehet indítani, ha az akku jó ( 230 volt nélkül ! )  

guliver83

Úgy néz ki, hogy az akku lesz a hibás.
Kivettem az akut és megpróbáltam tölteni, de nem is veszi a töltést. Akkor ezek szerint akku nélkül be sem kell neki indulni. Nem is világít rajta egy led sem .

guliver83

Ha a táp jó és csak az akku rossz benne és kicserélem az akkumulátort egy kisebb autó aksira azzal nem lesz baja a tápnak?  

Szalai György

000000000

Autó akkuval is működik, csak a töltő áramkör a kérdés menyire birkózik meg a nagyobb töltő árammal.
A másik pedig az üzemidő, ezek úgy vannak méretezve hogy mire felizzik a bele addigra lemerül az akku.
Magyarán a hűtés nem igazán van kialakítva hosszabb áthidalásra.

svejk

Azért töltőáramkör, hogy megbirkózzon a nagyobb akkuval is, azaz az akku kapacitása nem befolyásolja a töltő áramot.
Az más kérdés, hogy egy 90Ah-ás akkunak az eredeti töltőáram szinte csak csepptöltés.

Ha csak részterhelés megy a szünetmentes akkor nem melegszik túl, de fullon bizony előfordulhat amit írtál. [#eljen]

mxjj54gxi

Egy villanybojlert -meg minden más lényegtelent is - kikapcsolunk egy kéthetes nyaralás előtt!
Mi a fenének zabálja a záramot feleslegesen két hétig?

000000000

Véletlen nem 40Ah akkut akartál mondani ?  
Láttam olyan szünetmentes áramforrást amiben egy mezei 7815 volt egy körömnyi hűtőbordával töltésnek.
A 7Ah akkut is elég nyögvenyelősen tudta felnyomni.
Áramkorlát maximum az volt mikor annyira túlhevült hogy leeset a feszültség.  
Szerinted egy ilyen mit csinálna egy 40Ah akkuval?
Előbb forrasztaná ki magát a félvezető mint hogy feltöltse.   [#hehe]

svejk

Csak játékautókban van 40Ah-s. :)

Elég tetemes mennyiségű szünetmentes megfordulta a kezem közt javításon, mindben áramgenerátoros jellegű töltőáramkör volt feszültségkorláttal.
Ezeknek oszt' tök mindegy hogy hány Ah-ás akkut raksz rá, legfeljebb jó sokáig tölt.
A 7 Ah-ást is több óra alatt tölti fel, ergo kiforrasztódás szempontjából tök mindegy, hogy 5 vagy 50 órán át tölt, mert az első 10-20 percben úgy is beáll a hőegyensúly, vagy tényleg kiforrasztódik.  
Egyébként a töltés résszel csak elvétve akadtak problémák.

A tanyavilágban bevett szokás nagy akkuról járatni a szünetmentest, ami a vegyestüzelésű kazán keringetőjét hajtja csupán.
Egy-egy világvégi tanyán adott esetben több 10 óráig is lehet áramszünet, ezeket a fertályokat az áramszolgáltató mindig mostohán kezeli a gyéren lakottság és a megközelíthetőség miatt.

keri

Nekem vígan bírta az autó akkut.
Valami korlátozó ellem volt benne, mert kis árammal töltötte a nagyobb akkut is.
Viszont 3 órát bírt a komplett PC CRT monitorral együtt :)

guliver83

Az akku volt a hibás!
 Köszönöm a segítséget  [#worship]
Hoztam egy akkut bele és tökéletesen megy.