Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A legszebb mikor ezekre a szutykokra ráírják hogy kvázi szinuszos kimenetű, miközben akkora négyszög kimenete van hogy az már durva.
De ez is micsoda paraszt vakítás hogy kvázi szinusz ?
Egy szabályos négyszög hullámminta hogy a viharba lehet szinte szinusz ???
Ez az 1000 éves Compaq meg olyan mérő minőségű szinusz hullámot generál hogy nem lehet megkülönböztetni mikor kapcsol át.
És érdekes módon a hűtést is megcsinálták normálisan hogy akár órákig is mehet túlhevülés mentesen.  

PSoft

GAMMÁS léptecs volt abba a 40 évesbe.:)
Lánccal hajtotta a toroid "közepét".:))

000000000

Nem léptető motor volt benne hanem kalickás szervó motor !
És így néz ki a készülék  

http://www.tali-transformers.com/stabiltap.jpg" border=0>

000000000

igazad van, az utca végén ha hegesztenek, akkor huzigálja a hálózatot, csütörtökön du. a legkisebb a feszültség. Kérdeztem az eonost, amikor 2 éve cseréltél szigeteltre, azt mondta, dehogy lesz elég a keresztmetszet.
A toroidos stab. amikor szervozik, nem szikrázik a toroidon?

000000000

Nekem konkrétan egy ilyen volt  

http://www.avx.hu/forum/uploads/monthly_01_2013/post-25090-0-74382400-1357823219.jpg" border=0>

Ebben egy akkora széndarab volt a toroidon hogy annak esélye se volt szikrázni, de a 2500/5000VA-es terhelhetőségnél kellet is.
Viszont a szervó motoros működés miatt lomha egy dög.
Kellet neki idő mire mire magához tért és beállította a feszültséget.

000000000

A kicsike mindössze 50kg és ennek volt egy nagy testvére is ami 70kg-ot nyomott  
A könnyebbik EMG Servo Transistor AC. Stab. 2895 / TR-9271  
Míg a nehezebbik pedig EMG Servo Transistor AC. Stab. 2896 / TR-9272, hallhatott.

PSoft

Ez az!...ez az!

Úgy 20-25 éve bontottam egyet.
Na,jóóó...legyen szervó az a léptecs.:)
De csak azért,mert már nem emlékszem rá tutira...
De Gammás volt,és lánccal tekert,az biztos!:))

000000000

Vissza/össze tudnád még rakni? Kisebb is elég lenne, a modemnek 18 Vváltó kellene +-nulla, a többi tápok általában kapcsoló üzeműek

000000000

Vicces lenne, ha egy modem csak 18.00000000...~V feszen működne.

keri

Ja, ez a parasztvakítás nálam is kiveri a biztosítékot (hogy a témánál maradjak :) amikor ráírják hogy ez nem négyszög, hanem trapéz, meg módosított színusz...azért ezeknek megmutatnám milyen egy igazi szinuszjel...lehetőleg 400V-os a két mancsukba.

Mellesleg a 200VA-es régi szünetmentesemre, gyakorlatilag módosítás nélkül, 600VA-ert írnak manapság.

keri

Ez amúgy PÁL-nak ment, neked meg majd megpróbálom előkeresni a fotóját. Volt GAMMÁS is de az nem torroiddal volt. Az egy nagy kétoszlopos trafóval volt, amint egy lineáis tengelyen lánc húzkodta az áramszedőt, annak megfelelően, hogy egy mutatós műszer mutatója melyik oldalon zárta az érintkezőt :)

Sajnos valaki rohadt gyorsan kibelezte belőle a rezet :((( de a motor szerintem még megvan ha érdekel...amúgy nem léptető, sima kefés DC motor, szerintem lassító áttétellel.

keri

Picit biztos, de a menetek között nincs olyan nagy feszültség szerintem.

000000000

meg 200W-ot a "zsebrádió" hang-kimenetre... (hegeszteni lehetne vele, nem is rossz ötlet, írjon valaki zenét ívstabilizáló "hangszórókimenetre"   :)

000000000

Lehet, hogy vicces voltam, most nem szándékkal, most én nem értem... 18 V váltó a tápja  

Szalai György

A  „+-nulla” tolerancia betartása jelenti a megoldhatatlan problémát.