Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

adamant

000000000

Sziasztok,

Hogyan lehetne a trehány módon foghíjasan kitöltött profilomat kiegészíteni?
Próbáltam, mentettem, de nem változott a tartalom.

000000000

Bocs, tárgytalan, megjelent némi várakozás után.

000000000

Üdvözlök mindenkit itt a fórumon. Valamikor a 80-as évek közepén tanultam nc gépek programozását de azóta nemigen foglalkoztam ilyenekkel.  
 Egy barátom németországból hozott egy gravírozó gépet, ennek a működését szeretnénk megvalósítani.  
 A gép típusa: Gravograph VX2B  
 Vezérlő:Gravograph VXE DD  
 A gép összekötése kábelekkel és monitorral, esetleg billentyűzet egér, leírása érdekelne. A hátlapokon semmi jelölés nincsen. A vezérlő bekapcsol, elméletileg működik.  
 Tehát egy leírás jól jönne a beüzemeléséről és milyen program kell hozzá? Floppy olvasót látok, gondolom arról fut a program, vagy ezt a gép memóriájából is tudja? Telepítve lenne?  

Tisztelettel megköszönném bárminemű segítő szándékot.  

Köszönöm.

eymcv9wt

Talán gravotradekft.hu" TARGET=_fnew>őket érdemes volna felkeresned. GRAVOGRAPH gépeket forgalmaznak, bérbe adnak alkatrész ellátó stb...

Arany János

Sziasztok!
Esetleg nem akadna valakinek egy magyar nyelvű példánya http://cncdrive.com/downloads/HDBB2_manual.pdf" TARGET=_fnew>EBBŐL ?
Más: Chrome-ban hogyan lehet elérni a gugli fordítóját?

eymcv9wt

1. Eleve nem készült magyar nyelvű változata.
2. https://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT" TARGET=_fnew>itt

Arany János

2nbj3n5m

Ezt a gépet nem kell programozni.De kissé idöske az aranyos.Az enyém 19 éves IS800-as és nincs hozzá semmilyen alkatrész.De itt a forumon van egy Debreceni jóemmber ( grawomárk.. talán a neve. Ö jobban tudna segíteni.De fordulj a GRAVOTRADE cég-hez.

xit3medzv

Frekiváltó nem akar összebarátkozni a fi relével, van esetleg megoldás, hogy ne kelljen elválniuk? Nem tudom megkerülni. Csere pedig egy olyanra, ami érzéketlen a zavarokra elég zsebbenyúlósnak tűnik. Mai napomat bearanyozta ez a móka...

mxjj54gxi

Ha nem zárlatos a frekiváltó, akkor a bemeneti zavarszűrője miatt vág le a relé.
Az mindig féloldalas terhelést ad, és ha túl nagyok benne a kondik, akkor átesik a 30mA korláton a hibaáram.

000000000

Vannak egyes típusú frekvenciaváltók amik rühellik FI relét  
Ilyen például a sokak által kedvelt Lenze csodák. [#csodalk]
Ennél a fajtánál 30 milliamperessel meg se próbád mert még a 300-as hibaáramút is úgy rúgta le mint a sicc!
Vagy megkerülöd az érintésvédelmi eszközt vagy beszerzel egy böszme leválasztó trafót, vagy lecseréled a frekvenciaváltót Yaskawa-ra.
Egyéb megoldási javaslatom nincs.

000000000

© CNCVelMart: Köszi, emailben felkeresem őket.

© janko: Köszi neked is.

Engem egyenlőre csak az összekötése érdekelne, milyen kábelek milyen csatlakozókkal, mert a vezérlő hátulján többféle csatlakozás is van, de egy monitor is kell hozzá, gondolom. Viszont olyan vga csatlakozó ami a monitorokhoz kell, egyáltalán nincsen rajta.
1db 21pines nyomtató anya
1db 21pines nyomtató apa
1db din szabványú kör alakú csatlakozó, gondolom régi egér vagy billentyűhöz.
3db 220V-os táp csatlakozó.
A gépen 2db 220V-os táp csatlakozó
1db 21pines nyomtató anya

Ezek vannak csak összességében.

xit3medzv

Köszi a a válaszokat. Esetleg megoldás egy SI jelű fi relé, ami elvileg bírja az ilyesmit?

Az érintésvédelmi hibaáram reléként csak a lüktető egyenáramra is érzékeny FI-relét szabad felhasználni, és csakis a frekvenciaváltó hálózati betáplálásában.

Schneider 16324 SI
Zavarvédettség (8/20 μs lökőáram):3 kA csúcsérték
Az SI típus megnövelt ellenálló képességgel rendelkezik villamos zavarok és szennyezett vagy korrózív környezeti hatások ellen.

000000000

2 esélyes a dolog, vagy jó lesz , vagy nem.
Viszont én a vagy nemre tippelnék és így kidobtál 20000Ft-ot
Német cégnél a szerszám köszörűben volt ilyen L betűs csoda frekvenciaváltó.
Mikor már a 300 mA-es FI relét tették be a villanyszerelők azt mondták hogy hívják a szervizest a géphez mert valami nem ok.
Pedig nem keveset tököltek a dologgal előtte, mégis erre a megállapításra jutottak.
Aztán kijött a szakszerviz és kicserélték az ominózus hajtásszabályzót és láss csodát jó lett, kb 1 hétig.   [#hehe]
Újra jött a szaki és újra cserélte, és hasonló volt az eset.
Aztán kikötötték az érintésvédelmi eszközt és azóta is így működik.
A tanulság viszont az hogy így valakinek lett két frekvenciaváltója  [#nyes]