Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ha meg elfogy az akku a paraszt odaáll és kézzel kurblizza az áramgerjesztést. :)

xfg6v697j

Írhatmnál arról,hogy milyen invertereket érdemes használni a keringető szivattyúhoz,mert azt hallottam,hogy nem illik induktív terhelést rakni az inverterekre.
Már én is tervbevettem egyszer a szünetmentes keringetőszivatyútápot,de nem találtam megfelelő megoldást.

guliver83

Ezt nagyon eltaláltad!!!
  """A tanyavilágban bevett szokás nagy akkuról járatni a szünetmentest, ami a vegyes tüzelésű kazán keringetőjét hajtja csupán""""

000000000

Sziasztok, azt hogyan lehetne megoldani szünetmentessel, hogy csak az inverter menjen, ha 180V a fesz, akkor is legyen kimenő 220 váltó? Vagy ilyen áramkör nincs benne?

000000000

Szünetmentes és szünetmentes között is van különbség.
Nálam megfordult mindkét véglet, a full gagyi és a vérprofi is.
Most is egy valós szinuszos példányt használok már vagy 10 éve.
És most kezd kidőlni belőle az akku.
Egyszer próba gyanánt kapott egy külső pakkot ami 10 darab 36Ah akkuból állt (24volt 180Ah )
Ezzel az egész házat simán ellátta árammal, de a mikrohullámú sütőnél kicsit kezdett panaszkodni, de akkor se állt le.
Az ilyen rendesen meg van építve, de ezek az alap APC egységeket érdemes némi fenntartással kezelni.

PSoft

Így jár,aki..."faluvégen,szélső házba" telepít lézergépet.:))

Van rá megoldás!
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Lasergep/IMG_0352a.JPG" TARGET=_fnew>Ez az "öreg csotrogány" pontosan azt tudja,amit kérdezel..."ha 180V a fesz, akkor is legyen kimenő 220 váltó"
[#wave]

000000000

Jó pár éve a villanyászok valamit nagyon elkurbináltak és 127 volt akadt a konnektorba.
Egy napig így marad a feszültség és ez a szinuszos szünetmentes be se kapcsolt mégis 230 volt ment ki belőle.
Észre se vettem volna, ha anyám nem szól hogy olyan halványan világítanak az izzók. [#eplus2]

svejk

Egy kritérium van, hogy hálózati fesz nélkül el lehessen indítani.
Ugye lehet akkor gyújtanak be a kazánba ha már épp nincs villany.

Egyébiránt a legkisebb szünetmentesek is 400-600 W-osak, míg egy ilyen keringető szivattyú a 100W kategóriában van.
Egyiknek sem lesz semmi baja...

svejk

Van különbség...
De az APC-k sem egy világszámok, volt egy sorozat amelyiknek a segédtrafója egytől egyig előbb-utóbb mind zárlatos lett. :(

svejk

Nem mondom hogy ideális párosítás, de használják a jóemberek...

keri

A keringető szivattyút ráteheted.
Csak az a baj az induktív terheléssel, hogy induláskor jóval nagyobb terhelést jelent és ezt nem szereti a kapcsolóüzemű vacak, de a szívattyú teljesítménye elég kevés, még egy kisebb szünetmenteshez is.

Szünetmentest viszont csak akkor használnék, ha ingyen kapok, mert ahogy Pál mondta, ezek nem tartós üzemre vannak kitalálva. Nem véletlenül olcsók. Pocsék hatásfok, 30perc üzemre méretezve.

A profi szünetmentesek, mint ami a radart hajtja nálunk, azok bírják folyamatosban, ott nem is teszi bypassra ha van betáp, mint az olcsóbb tápok, hanem tölti az akkut, és onnan folyamatosan megy az inverter.

000000000

Tudom jól hogy az APC nem egy nagy szám, ezért használok Compaq-t, csak ez a típus már nem beszerezhető.
Pedig nagyon jól felépített konstrukció és nincs benne csak 1 darab transzformátor.
5 amper felett tölt akkor is bekapcsolja a hűtő ventilátort.

keri

A legtöbb szünetmentes direktbe kapcsolja a villanyt ha van, ha adott szint alá csökken, akkor pedig bekapcsolja az invertert akkuról.

Biztos létezik valami feszültség helyreállító, de én még csak 40 éves kivitelben láttam ilyet ahol a torroid közepét villanymotor tekerte relés feszültségszabályzóval a megfelelő értékre.

keri

Egy 200VA-es APC-volt az alany, igaz régebbi.

Van 2kW-os vérprofim is, de annak 120V kell, annyi akkum meg soha nem volt egyszerre :)

keri

Ja. A mostani szolár invertereknél is visszatértek a trafós kimenetre állítólag.

Ha valaki rendes invertert akar, akkor ilyen szigetüzemű invertert kell venni, mert az bírja a tartós használatot, és az akkut is kezeli.

Ha én tanyán lennék, akkor a hozzá való napelemet is felraknám és akkor le van tojva hogy milyen a betáp.