Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

a GSM fájl biztosan CAD programból kimentett fájl, csak az a kérdés melyik CAD program kezeli ezt

kfhhyweby

http://www.file-extensions.org/search/?searchstring=GSM&searchtype=2

Talán ez segíthet,itt van több lehetőség,minek a kiterjesztése lehet.

9hpa53xy

Sziasztok!

Egy igazán Béna kérdésem lesz: kisméretű alu tényleg hobbi cnc-re (200x200x60 asztalméret) léptetőt vagy servot ajánlotok ? (áttétel nélkül, frontplate: nema 17)

kuv5p7226

keri

svejk

Szerintem ennyi adatból nem dönthető el egyértelműen.

kuv5p7226

Igazából csak egy kérdés van, milyen teljesítményű az ekkora méretű szervo. Ha 50-100 Watt akkor felejtős, mert ha megszalad valami, akkor nem csak zörögni kezd mint egy léptecs hanem sztaniolgombóccá gyűri az egész mechanikát, jobb esetben csak tangóharmonika alakja lesz, de mindenképp MÉH telep jogosult.

svejk

Szerintem meg az igazi kérdés az orsó adatai, ha már az ki van kötve hogy nem lehet áttétel.

kuv5p7226

Kiegyezünk döntetlenben? :-)))

svejk

Veled majdnem mindig, sőt még győzhetsz is. :)

Igazából majdnem biztos hogy léptető lesz rajta, csak azért írtam mert olyan gyorsan rávágtátok... no meg épp unatkoztam :)

000000000

Sziasztok

Bajban vagyok NYÁK fúrással. Szeretnék 0.8;1.0;1.2 és 1.5mm fúrószárat használni. Ehhez akarok venni ER11 patront. Láttam hogy van 1mm patron, de ez be tudja fogni a fent megjelölt méretű fúrószárakat?

svejk

Felejtsd el... no nem az Er patront, hanem a hagyományos fúrót.

Nyákhoz mindenféleképpen keményfém fúrót fogsz:) használni, ezek általában 1/8"-os (3,175 mm) esetleg 3 mm-es vastagított szárral készülnek.
Itt a fórumon is tudsz venni nagyon jó áron belőlük.

9hpa53xy

Orsó: M8 menetes szár, 1,25mm ha jól emlékszem.

keri

Írta hogy NEMA17 a felfogatás.
Írta hogy ERŐSEN hobby célra.
Ehhez ~0,5NM a legerősebb motor.
Innentől kezdve nem hiszem hogy az összegyűrést kockáztatja egy rossz motorválasztással. Szerintem ha rossz zsírt választ lehet hogy meg sem mozdul a gépe ;-)

keri

Akkor ezek szerint neked írtam nem is Vombergnek :D