Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ahogy Keri is jelezte, ez a konstrukció a menetes szárnál többet érdemelne.
Ez nagyságrendekkel több mint a youtubos példa...
Ahogyan nézem a 34mm-be a TR10x2 anya is elférne... (30x20x20)
De lehet, rosszul értelmezek valamit.(?)
Ha mindenféleképpen marad a menetes szár, akkor viszont NE a horganyzott "tömegcikkest" válaszd...
Ezeknél sem a felületkezelés, sem az itt-ott berágódott menet nem tesz jót a működésnek.
Egyébként mekkora munkaterület van betervezve?

Sz.József

Az valóban igaz amit leírtál a beállítási lehetőségről...
Viszont Rasielnél szerintem adottak az alapanyagok és azokból ilyen konstrukciót tervezett. (talált ki)
A hobbi szintet kielégítő párhuzamosság így is megoldható... (pl. az egy felfogásos megmunkálás itt is lehetséges...)
Szerintem nem új konstrukcióra kellene javaslatokat tenni, hanem a képen látható összeállításra...

595852ar

Uraim!
Milyen frekiváltót kell beszereznem egy 1fázisú 1500 wattos IMI motorral szerelt esztergához?

jani300

Szerintem egyszerűbb lesz ha a motort is cseréled háromfázisúra . Mindha létezne egyfázisra is ,de ne bonyolódj bele . De majd a szakik bővebben kifejtik .

595852ar

Hülyeséget írtam! Szóval még egyszer: 3fázisú a motor. :) Ezt szeretném egyfázisról üzemeltetni, frekiváltó segítségével.

vjanos

Olyant, aminek egyfázisú a bemenete, és le tud adni akkora áramot, amit a delta kapcsolásba kötött motorod felvesz :)

Ha a névleges 1.5 kW-ot megcélzod, az jó lehet...

595852ar

Milyen márkájút érdemes  keresni?  
Azért kérdezek hülyéket, mert ez ügyben nálam teljes a sötétség. :)

000000000

Na, éppen ezért, nem hülyéket kell kérdezni.  
Hanem hozzáértőket.  

595852ar

:D
Tudom, hogy tudod, hogy nem pont úgy értettem. ;)

vjanos

Én az omron/yaskawa-t szeretem...  

Legyen hozzá kezelőpanel, és mielőtt megveszed szerezd meg a manualját (internetről PDF-ben akár). Anélkül nehéz :)

Illetve ha neked esztergához lesz, akkor célszerű olyant választanod, amire tudsz fékellenállást kötni.

vjanos

Mivel semmilyen smiley-t nem tettél az írásodba, ezt vehetem egy burkolt hülyézésnek?

595852ar

Na most aztán már teljesen összezavartál. :D Fékellenállás meg ilyenek, na ez nekem nagyon magas.
Ha tudnál írni egy konkrét szerkentyű, amihez minden van, azt megköszönném. Úgy már tudnék informálódni az árak ügyében.

595852ar

Magamban ezen vigyorogtam, de biztosan nem erre gondolt a Danibá. :) Érdekes nyelv a miénk. :O)

vjanos

Ezeregy tipus van...  
Ha újat akarsz venni, akkor kb adott a paletta. Ha haszáltat, akkor meg ami épp szembejön :)

Az esztergatokmányod tkp egy bazi lendkerék. Ha csak megnyomod a lekapcs gombot nagyobb fordulaton, akkor lehet, hogy még 10-20 másodpercig pörög, viszi a lendület. Ekkor ő hajtja a villanymotort, ami átmegy generátoros üzembe. Az itt termelt delejt tudod hővé alakítani egy fékellenálláson.  
Ekkor egészségesen be tudod úgy állítani a frekiváltót, hogy lekapcsoláskor adott jelekkel ő is fékezze a motort, és így teszemazt 3 sec alatt megálljon a tokmány.

595852ar

Köszönöm a válaszodat! Így már kezdem érteni. Használtat szeretnék venni, mert az új ára biztosan horror.
Van egy háromfázisú magyar gyártmányú frekiváltóm 0,75KW-os
ezt elcserélném valakivel, természetesen értékegyeztetéssel!