Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ok, tervezzél...
Kíváncsi vagyok a kivitelre.
Viszont elhamarkodott ígéretet nem teszek...
Sokkal egyszerűbb lenne számomra ha meglévőt át lehetne "szabni" Neked megfelelőre...

9hpa53xy

Ááá minden világos, köszönöm. Valószínűleg ezért nem tudtam mi ez mert se tv se rádió se újság...

Sz.József

9hpa53xy

Rendben! Hamarosan előkerülök akkor valami gyerekrajzzal :)

000000000

Én is csak internetezek.

Sz.József

http://www.jofogas.hu/jasz_nagykun_szolnok/Inverter_5_5Kw_400V__9908248.htm" TARGET=_fnew>Ez pedig 5,5-ös...
Csak sajnos nem 240V a bemenete...
De az ára kedvezőbb az általad belinkelttől...
Szóval szerintem csak türelem kérdése...

595852ar

Van még egy olyan kérdésem, hogy ha több gépet szeretnék erről üzemeltetni, akkor ezt rá lehet-e kötni egy több konnektoros  hálózatra, vagy minden géphez külön kell egy frekiváltó?
A gépek nem egyszerre mennének.

595852ar

Végül is az eredeti tervemhez ez is megfelelne, de aztán továbbgondoltam azt és ezért kellene egy nagyobb. Eredetileg egy Tos mn 80-ra terveztem, de jó lenne, ha  egy nagyobb példányt is meg tudna hajtani.

000000000

Ezek szerint a te műveltséged csak a „fideszig” terjed?
Mivel, te egy bennfentes vagy. Én, (mi) ezt a jelentését nem tudtuk.

Na, de ezt, már nem lesz módod megvitatni velem.  

000000000

Ha, teljesen egyformák a motorok akkor igen. Egyébként állandóan programozni kell.  
Mindenképp ajánlom, kicsit túlméretezni a frekiváktót.  

595852ar

Miből áll, mennyire bonyolult egy ilyen átprogramozás?

9hpa53xy

Frekiváltót tilos konnektorra kötni, fixen be kell kötni a motorba, lehetőleg nagyfrekvenciás átvitelre alkalmas árnyékolt ,lehető legrövidebb kábellel. Ne úgy képzeld el mint egy kütyüt ami 220V-ból 380V-ot csinál, csak motorokhoz jó :)

9hpa53xy

Ha újabb a frekiváltó meg kell adnod olyan adatokat mint teljesítmény, áram, induktivitás(?) maximális fordulatszám, és a VFD csinál majd egy tesztet a motoron, kiszámítgatja a karakterisztikáját, és tudod használni. Okos kis kütyük amúgy, slip korrekció is van a legtöbben, és a fékezést is a motor tehetetlensége miatti gerjesztésből oldja meg :)

keri

Erre azért ne esküdj, teljesen jó az alumenet.
Autókat és motorokat szoktak így összerakni.
A rozsdementes csavarral kicsit összekörrodál nedves környezetben, de ha nagyon problémásnak érzed, még mindig feljavíthatod helicoil menetjavítóval és akkor rozsdamentes, a rozsdamentesen fog a csavar. Kontranyával én semmi képpen nem szórakoznék, ilyen helyen :D a menet pedig nem pozícionál, arra az a kis perem való aminek nekitolod a lineáris tengelyt.

595852ar

Tudom, hogy motorokhoz való és a konnektort sem szó szerint értettem, csak a szemléltetés miatt írtam így. Ezzel együtt köszönöm a válaszaidat, mert sokat segítenek. :)
Írtam lentebb, hogy van egy 3f frekiváltóm, azon semmilyen programozási lehetöség sincs, szóval akkor az egy régi darab lehet? A típusa Procon LPD 0,55,  szóval nem is jól írtam korábban a teljesítményét.