Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Nem is vitatkozok, ez így van.
Csak Szalai Gyuri fertőző, mindig azon töröm a fejem hogy lehetne tovább lépni, finomítani... főleg hogy Sz.József megmutatta hogy mennyire finom szerkezeteket is lehet csinálni ezekből a trapézorsókból.

000000000

0.02?
Ne vacakoljál már!

A múltkorában még 0.00001 -nél tartottatok bútorlapos masináknál! [#nevetes1]

Sz.József

"Ami miatt nem ezt választottam én, az hogy megnöveli a súrlódási ellenállást. "
Igen ennek a rugós megoldásnak is meg van a hátránya...
Viszont a lehetőség adott..., mindenki azt a megoldást választja ami neki szimpatikusabb/kedvezőbb.

Sz.József

Meglátásom szerint kb. ez a sorrend orsó ügyben:
- M8 horganyzott menetes szár
- natúr menetes szár (esetleg polírozva)
- kopott (használt) golyós orsó
- trapézorsó műanyag anyával (kottyanás mentesítésre különböző "varázslatok"...)
- trapézorsó bronz anyával (kottyanás mentesítésre különböző "varázslatok"...)
- makulátlan (ennél fogva drága) golyós orsó
De lehet van még több variáció is...

svejk

Tudom, hogy a DRO-ra gondolsz, de sajnos egyszerűséged révén képtelen vagy megérteni, hogy az a szerkezet a motoron levő encoder impulzusait számolta -de azt halál pontosan- aztán hogy ki mire használja az már más kérdés.

Az is más kérdés hogy a végén DRO lett belőle és mivel a kijelzőn jelentek meg a programozáshoz szükséges adatok, így nem lehetett a program módosítása nélkül a digitek számát csökkenteni.  
Így is elég sok példányban elkészült.
Ez gyakorlatilag a felhasználóknál egy hiánygazdasági cikk lett, mert nem volt más olcsó alternatíva.

Persze ezeket csak a témát nem ismerők kedvéért írtam, mert Te úgy is képtelen leszel ebben az életben elfogadni a mivoltát.:(
Ez alapvetően nem baj, csak mint épp az imént írtam a másik topicban, az hogy valami neked nem tetszik, még nem biztos, hogy rögtön támadni kell.
Persze én is átesek néha a ló túloldalára. :(

svejk

Csak a valós tények miatt jegyzem meg, hogy azon a videón illetve a találkozón látható mechanika egy bolygóanyás elég precíz mechanika elem volt, és tudtommal senki nem szerelte fel bútorlapos gépre a kijelzőt.

wcsxp0uxa

Csak kíváncsiságból kérdezem (lenne nekem is egy alternatívám,de az 2tengelyes lenne) , a felhasználóknak nem okozott gondot ,hogy nem lehet számológépesen bevinni dro értékeket? A "gyári" megoldáson mindig látom.

wcsxp0uxa

van képem is ,igaz másik matricával.
http://maxipack.x3.hu/oldalak/ledes_elolap.JPG" border=0>

svejk

Mutasd be, biztos lesz rá érdeklődő!
A Magi félén sincs numerikus billentyű (az eredeti célhoz nem volt rá szükség)
Kicsit nyűgös így a használata, de esztergánál nem zavaró, itt ugyanis egyszer felveszi az ember az átmérőt aztán ritkán kell átírni.
Persze van neki relatív mérési módja is, ilyenkor az abszolute értéket a háttérben számolja.

wcsxp0uxa

Sajnos még az "ál" fólia billentyűzet van tesztelés alatt , eléggé hólyagosodik ,ha nincs rajta a védő réteg akkor meg kopik.

9hpa53xy

6rk75uezn

Inkább ide irom nem az esztergályoshoz mert jön rferi és ....Kérdésem a következő,(hátha csinált már valaki ilyet)kis kinai oszlopos fúróval mit lehetne kezdeni hogy a lejövő köszörült szár (amibe csapágyazva forog a tokmány tengelye)ne kotyogjon semmit az öntvényházba.Én meglátásom az hogy egy perselyt kellene bele csinálni (bronzból) de akkor ugye ki kellene marni a fölső öntványből,szivesen elfogadok tanácsokat ötleteket.Előre is köszönöm.

s2k5ycubj

A régebbi gépeken meg van hasítva a ház és csavarral állítható a holtjáték,lehet ez nálad is bejön. De ha marni akarsz vele meg kell küzdened még a tengely kottyanásával is,ami átviszi a forgó mozgást.

wcsxp0uxa

6rk75uezn

Köszi válaszod,nem rosz ötlet de nemtudom hogy ezen az öntvényrészen kivitelezhető-e a hasitás.Ezzel marni?ÁÁ dehogy,gondolkoztam rajta hogy merni is jó lenne dolgokat de ahhoz nagyon soványka egy ilyen kis oszlopos fúró.Marásra szerintem a minimum egy ilyen masszivabb gép kell,rá egy keresztszános gépsatu és talán. http://aprod.hu/hirdetes/oszlopos-furo-elado-IDwQqj.html