Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Csapd be!
Telepíts a Win készletéből kézi hajtánnyal egy hasonló monitort, és rendben lesz ( a netről is jó bármi hasonló cucc drivere). Jelenleg szabványos VGA monitorként ismerte fel, és csak 640x480 -at hajlandó kiküldeni. Ha tudomásul vette, hogy mehet ki más felbontás is, nem lesz gond.

Teaway

Érdekes, hogy Dakota25 tudja a megoldást, és nem az LG-nél dolgozik.

motion

Ok.  
Megpróbálom egy hasonló monitor driverrel.
A vga driver az fent van azzal nincsen gond.
Dakota25 mondja jól, szabványos vga monitorként látja. Egyébként enged nagyobb felbontást is, csak mivel 16:9-es, nem választható megfelelő arány...

Köszönöm.

laaci

Szia motion!

Milyen OP. rendszer?

Megy mail.

Üdv.
laaci

000000000

000000000

A monitorokhoz tudomásom szerint nincs driver. Van egy .inf fájl ami tartalmazza a monitor adatait, ezt a netről is le lehet keresni pontos típus alapján. Azt a fájlt megmutatod a drivertelepítőnek az eszközkezelőben és akkor ismerni fogja. Újabb monitorok maguktól is képesek ezt az infót megosztani az oprendszerrel.

000000000

Dakota25

:-) Nem az LG-nél, saját szervizem van. :-)

motion

Köszi.
Ezt már próbáltam. Szerintem az okozza a hibát, hogy DVI/VGA átalakítót használok most, mert az eszözkezelőben látja a monitort, de a képernyő felbontást mégsem engedi a megfelelő értékre állítani, és ott már a monitort is csak szabványos pnp monitornak látja..
Tulképpen az oprendszer ugyan az a win7 újratelepítve, csak bekerült ez az átalakító...
Xp-vel is ez a helyzet. Ott is van most átalakító...

Köszönöm a segítséget mindenkinek.
meg ezt a két gyönyörű géppuskás smile-t is ha nekem szólt...

000000000

Bena vagyok.Relifet marok,V 25 fokos maroval.
Elotolas 2500,atfedes 0.15.es 0.2-es es 0.5-os lapolasuval is probaltam.A motor fordulata 15000.ennyit tud a motor.A gond Az, hogy a minta oldalai esosen csikosak,foleg a bal oldalak,de a felulet sima,illetve a bal lejtos oldalon elegge durva.A masik gepemen nem volt ilyen gond, ezekkel a parameterekkel hibatlan volt.Kerem valaki mondja meg hol lehet a hiba.

sanka74

Szia! Ha csak a minta oldalai csíkosak, akkor a léptetéssel lesz a gond. Amikor nem merőleges a gravírtű hossztengelye a geometriával, akkor nem a teljes gravírtű lapolás találkozik vele, hanem csak egy bizonyos része, ami függ a geometria meredekségétől. Gondolom minél meredekebb a geometriád, annál bordásabb az oldala. Ezt talán gömbvégű maróval tudnád finomítani. De ez csak az én véleményem.

sanka74

Milyen fát marsz? Szálirányban vagy rá merőlegesen? Szálfutás milyen?

000000000

45 fokos szogben marom a szalitanynak, probaltam dioba vadcseresznye,korte.Mindbe rossz.
Van egy kis gepem kulfoldon avval marva nem volt ilyen.

000000000

Szia Albundy,

Most néztem csak meg az otthoni emailemet, láttam hogy el akartad küldeni a fotókat.
Bocs, én még nem használtam a privát emailjét a fórumnak, azt hittem, hogy simán továbbítja a leveleket. Elküldtem az email címemet.

Üdv:

Tibor