Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

csokkentettem Az elotolast es Az atfedest levettem 0.10 re igy is rossz.Azokon a helyeken ahol dombor van,csak szaggatja, olyan mint ha homokfuvott volna,a domok tetejen meg Az egyenes reszeken tukor sima.Uj marorosszat is tettem be.hol a baj?
azt eszre vettem, hogy Az egesz gep remeg munka kozben,pedi 5 mazsas.

sanka74

Léptetős vagy szervos? Ha remeg akkor gondolom hogy léptetős. Akkor a sebességek körül lehet szerintem valami, vagy a felbontás túl nagy és nem bírja a számítógép, vagy a mach hülyült meg. A generál configban mi van beállítva? Állandó gyorsulás vagy pontos megállás?

sanka74

Egy kép sokat segítene.

000000000

szervos a masina, Az egyik lab nem erte a foldet azert remegett.ATT-s a gep,meg nem sokat dolgozott, kb 100 orat.a general konfig-ot megnezem,nem tudom mi van allitva.Van egy sejtesem, hogy a motor nem gyorsul fel 15000-re.
holnap megprobalom Az elotolast teljesen levenni,es akkor koderul hogy a motor sebessege e a bunos.Kosz a segitseget

000000000

Ha kort vagok ki,akkor a koriv nem szep sima, hanem enyhen vannak benne recek, hullamok, amit csiszolnom kell.Nem kellene ennek szep simanak lenni? 6-os marorosszral vagom es kb 1mm enkent van benne a rece,ami kb 03mm hullam.

RogerCo

Sziasztok !
Kérdezném, a hozzáértőktől:
Adott a vákuum szivattyúm. Ha elérte a saját végvákumát, a "kipufogón" akkor is szállít levegőt, kézzel érezhető módon, amikor már a szívó oldalon nem csökken a nyomás tovább.
Ez mit jelent? maga a szivattyú tömíteelen?
Mert a szivattyú után van betéve egy visszacsapó szelep, és egy nap után sem csökkent a vákuum a visszacsapó szeleptől a nomásmérőn, a dugóig.
Köszi.

Rabb Ferenc

Igen, ez pontosan azt jelenti, hogy a szivattyú tömítetlen. Ezért nem érte el a várt végvákuumot sem, amit a #18661-ben jeleztél.

Kapd szét újra (egyszerű mint a faék...) Ellenőrizd az illeszkedő peremek tökéletes síklapúságát és az esetleges tömítések és a szimmering (ha van) állapotát. Ha nincs szimmering, érdemes egy kicsit megvizslatni, hogy tehető-e bele utólag. Nekem a pótszimmering 0,15 bár további nyomáscsökkenést hozott. Ha a peremeken nincs külön tömítés, érdemes egy fél lehelletnyi szilikonpasztával vagy gumiámmal tömíteni. De csak annyival, ami nem nyomódik be a munkatérbe! A tömítésnek mindig az összeszorító csavarok munkatér felőli oldalán kell megszakítás nélkül haladnia.

A lapátok eredeti helyét és pozícióját jelöld össze, az jót tesz nekik összeszereléskor.

RogerCo

Köszönöm :)
A felső fedél tömítese, egy hevenyészett módon kivágott papír tömítés van. Akkro ezt átnézem tüzetesebben, és ha jól sejtem itt ne álljak meg, hanem magát a szivattyú házat is szedjem le, és az alsó tömítést is ellenőrizzem?
A lapátokat én is úgy terveztem, hogy fehér jelölő filccel szépen össze csíkizom őket:)

000000000

Nem lehet, hogy az encoderes visszacsatolásában van a hiba?
Így elmondva lengéseket okoz.
Nem elég csillapított a visszacsatolás.

000000000

ugy nez ki, hogy a hidnak a csapagya szorul ezert lehet a galiba, elkezdett lepest is vesziteni es kezzel alig birom tolni.kossz a segitseget,hetvegen kiderul hogy mi a galiba

z2a2u8wf

üdv mindenkinek.
egy ilyen adapterrel lehet és szabad tölteni egy 12voltos 4ah zselés motor akkumulátort?
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=242760431&pnr=10001&foto=1" TARGET=_fnew>adapter

000000000

12V-al nem tudsz tölteni 12V-os akkut.

Ennek 13,6-14,2V kell a töltéséhez.
Egyébként jó lenne.

s2k5ycubj

Én nem tenném,mert nem lehet tudni az áramkorlát megfelelően van e méretezve vagy rögtön elszáll( tudod az a bizonyos füst,amivel mennek  a készülékek) és ha az áramgenerátor ok és bírja akkor is kevés a feszültsége. 13.8V-ot el kéne érni a majdnem teljes töltöttséghez. Ha van labortápod azzal sokkal jobban jársz.

z2a2u8wf

sanka74

Hm..erre nem gondoltam..pedig kézenfekvő lehetőség volt.