Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Úgy tűnik, hogy csak 8 féle collos és 12 féle metrikus menetet tud vágni. Kerestem máshol is leírást, így találtam.
Cserekerék-számítást a neten tud valaki?
Úgy néz ki, hogy a napokban emlegetett 3/8-16-os csavarokat alkalomszerűen gyártani kell.
Végül akkor az lett a megoldás, hogy 12-es belső kulcsnyílású csavart leesztergáltam, és erre lett rámetszve a 3/8-16 menet. A csavar 40,- Ft/darab volt, mint hobbi, a saját időm, géphasználat, amortizáció stb nem lett "forintosítva".

Mindenkinek köszönöm az utánajárást...

Gyula65

Emilke meglátogat!
Üdv!

wm94bppdn

Egy darab 63 fogú kereket kell venned a Powerbeltnél, és a G-80-40-50-63-G kerékkészlet nagyon jó pontossággal 16 menet/hüvelyk menetet adja. A gépen a 19 1/"-hoz tartozó táblázatban a 75-ös helyett kell a 63 fogút betenned. Megjegyzem, hogy ez a gép a colos meneteket közelítő pontossággal készíti, de a hiba sehol sem több, mint 2,1 %. Miközben számolgattam, észrevettem, hogy a gépkönyvben a 20 menet=hüvelykhez tartozó kerékkészletben hiba van, a 60 helyett 80 fogú kereket kell föltenni!  
Ha éredekel, átküldöm a segédletet, és akkor te is kipróbálhatod, milyen meneteket lehet még előállítani.

kuv5p7226

A legjobb lenne egy 63,5 fogú, azzal teljesen pontos lenne. ;-)))

127 fogú nem fér fel rá vajon? Mert akkor tényleg annyi lenne. A probléma ugyanis a 2%-kal az, hogyha nem csak egy anya megy hosszú csavarra hanem egy mély menetes furatba megy bele a csavar, 10 menet után elkezd megszorulni.

Gyula65

Elfér a 127-es kerék. Én azzal használom!
Középre kell szerelni.
Üdv!

wm94bppdn

Lehet, hogy én másik eszterga gépkönyvét találtam meg? Amit én nézek (és amennyire értem), azon gyárilag a menetek közelítő pontosságúak, az általam javasolt 63 foggal 16,002 menet esik 1"-ra, szerintem az tökéletes.

Arany János

Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem!
Tervező elküldte a házam tetejének a rajzait 3D dwg.-ben.
Alibre megnyitja, de Paper Space-t ír ki.
Mivel tudnám ezt megnézni?

000000000

ArtCam, Corel, AutoCad, stb.

Arany János

2vkx6unz

lari

Szerintem  kérd meg a tervezőt, hogy mentse el olyan formátumba,(feltéve, ha nem akarod tovább szerkeszteni) amiben meg tudod nézni. Pl.PDF

Arany János

Köszönöm!
Működik!
Mennyire ismered? Méreteket hogyan tudnám megjeleníteni?

Arany János

Szívességből követte el!
Maradnék az általa előnyben részesített formánál és megpróbálok én igazodni hozzá!
Bár be kell ismernem, hogy nem ehhez vagyok szokva! Ez megint tanulni való! :)))

xit3medzv

Időkorlátos CAD program:
http://nanocad.com/
ezzel meg tudod nézni egy darabig.
Autocad viewer, ez hosszú távon is megoldás lehet, természetesen ingyenes ez is:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/item?siteID=123112&id=9078813

Arany János

Köszönöm!
Sanyi linkje alapján már megyeget!
Csak a mérés része ami problémás. (nekem)