Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

jó poszprocesszort választottál mentéskor?

000000000

Szerintem, ha Mach2 mill –t választod kód mentéskor, minden helyrejön.  

kuv5p7226

Én a bmp2cnc-t használom, egész tűrhető kis progi. egy 500x500-as kép 0,2 mm-es bontással pár kilobájt lesz, nem olyan drámai.

Ha küldesz valami képet, akkor generálhatok neked G-kódot (megmondod milyen posztprocival) és megnézed az eredményt.

w987wzmm

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Honnan lehet letölteni SolidEdge alkatrész könyvtárakat? Fogaskerek, fogaslécek és lineáris csapágyak gyűjteményét?

PSoft

Jó kis progi ez a bmp2cnc!

Én is használom,pld.ezekre is azzal generáltam a kódot.

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Fak%e9pek/IMG_6619.JPG" TARGET=_fnew>Kép-1
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Munk%e1k/Fak%e9pek/IMG_6620.JPG" TARGET=_fnew>Kép-2

Sz.József

Ezzel kapcsolatban írok mélt...

000000000

A problema kezd elojonni.A 4.5 millio nettoert vasarolt gepem kb 200 munkaora utan a hid tartocsavarja Az egyik kiesett es a masik fellazult,ezert Az egyik csapagy megszorult.Ezt kijavitva is rosszul mart, most ugy nez ki, hogy a maroorsoban is kiment a csapagy, mert nem uj.Eljen Az ATT ceg.Gusztustalan.

000000000

Szia Servo,

Én amikor a leendő gépem tervét farigcsáltam, akkor a http://grabcad.com/ - ról, vagy gyártói oldalakról vadásztam 3D rajzokat. (Pl. HIWIN)

Ezt a linket tudom még ajánlani:
http://b2b.partcommunity.com/portal/portal/b2b/CAD+CATALOGS" TARGET=_fnew>Manufacturer parts Catalogs

De nem csak tisztán mechanikus alkatrészeket találhatsz így, hanem elektromechanikus vagy hidraulikus-pneumatikus alkatrészekét is.

000000000

[#merges3][#wilting][#merges3][#wilting][#merges3][#wilting]g][#merges3][#wilting]
Tervezett avultatásnak durva lenne.
Hűlye kérdés, garancia esetle szavatosság?

000000000

Másik hülye kérdés: Esetleg randszeres karbantartás hiánya?
Mármint a felhasználó részéről?

Azért egy csavar nem hullik ki egyből.
Annak oka van.
Rezonancia leginkább.

Ha ez nem tünik fel a felhasználónak, akkor a vasbetonból készült gépet is tönkrevágja egyből.

s7manbs8

User Manualból lehet kihagyták a felszólítást, hogy azt a csavart húzogassa meg minden nap. :)

kuv5p7226

Már bocs... (feltéve, hogy pontos probléma leírást adott a panaszos) de egy hajtáslánc csavar nem lazulhat ki egy gépből. Ha egy borítólemezt ráz le a rezonancia, az szódával még elmegy, de egy hídtartó csavart nem rázzon ki onnan semmi. És mivel általában nem maga a csavar pozícionál hanem csak rögzít, ezért még az sem várható mel az üygféltől, hogy észrevegye kapásból.

000000000

Azért 4,5 milláért talán ne essen ki elvárható, hogy kritikus helyről csavar. Ez egy középkategóriás új kocsi ára (pl. Mondeo).
Nem hallottam még, hogy szétesett a fék 200 óra alatt, akkor sem, ha nem volt meg a kötelező szervíz. Létezik koronás anya, sasszeg, rúgós v. körmös alátét, stb. Mindemelett létezik - igaz drágán - speciális menetrögzítő bevonat, amit a csavar menet egy bizonyos hosszára, 90 vagy 180 fokban határolt palástra visznek fel. Ez rezgésálló, és többszöri oldást tesznek lehetővé. (20+)
Anno a repiparban a csavarokat lefestettük azonos színre mint a körülötte lévő teret (világoskékre) és a fej közepéről sugárirányban egy piros festékcsíkkal jeleztük a pozicióját. A csík folytatódott a lemezen is, így rögtön észlelhető volt szemmel bárminemű elmozdulás.
Nyilván a fontos rögzítő pontok akár plombálva is voltak, felelős nevével, munkavégzés idejével dokumentálva).
Mondjuk végül valamelyest ellent kell mondanom magamnak, mert minden technológia esetén vannak előírt üzemóra periódusok, előírt ellenőrzések.
Szóval itt lennie kellene, ekkora értéknél, ez nem egy eldobható fényképezőgép.
Csak a poén kedvéért mondom el, amikor a SZU hadiipara a Гласность idején elkezdett átállni lakossági ellátásra (hűtőszekrények, kávédarálók, stb.) találkoztam a következő esettel. Pöpec német kávédaráló lekoppintva, ugyanaz, mint anno a német katalógusokban. A gyár által biztosított "üzemeltetési utasításban" (nem, véletlenül sem használati utasítás [#nezze]) le volt írva, hogy x üzemóránként zsírozni kell a csapágyakat. Elképzeltem Manyika nénit Zalaszentgróton, ahogy a szakácskönyv hátsó oldalán vezeti az üzemórákat. Másrészt érthető a szakik oldaláról is, ők ebben a rendszerben dolgoztak, amit eddig kiadtak a kezükből, annak fontos szerepe volt a védelmi iparban.

000000000

elvárható, hogy ne essen ki kritikus helyről...

Másrészről én nekimennék a cégnek. (ha nem ide tartozik, akkor menjünk át a semleges csevegő topicba)
Anno én úgy jártam egy egy év 8 napos mosó szárító géppel, hogy elengedte a dobot a tengely, gondolom faszányosan hegesztették meg.
Ez úgy derült ki, hogy hazaérve a konyha közepére ugrált ki a szekrényből, és csak a bekötő vízcső tartotta pórázon. Ha az is elpukkan, totálkáros a lakás. Nekem is jöttek, hogy 1 év garancia, stb. Erre levél a Whirpool Magyarországnak, hasonló választ kaptam. Erre válaszul fotó, fizetett hirdetést lengettem be, valamint azt, hogy fénymásolatban elhelyezem a válaszukat néhány pesti hipermarketben az ő márkájukkal árult termékeken. Ez délben volt, aznap 3-kor hívott a szerelő Fehérvárról, hogy 5-re érne Siófokra a cserealkatrésszel.
Mindamellett elajándékoztam, és azóta sem vettem, veszek Whirpool terméket. (2000 körül volt 120 ezer az ára)
Szóval szerintem mindenképpen vidd végig.
Elsőre csak itt a fórumon gép fotó + a gyártót pontosítva megjelennék vele.

svejk

Lassan már az űrtechnikánál járunk... :)

De én arra lennék kíváncsi, mit válaszolt a gyártó cég a reklamálásodra.

Mert ebből esetleg majd lehet következtetni, hogy tényleg gusztustalan...