Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

"Ne feledd egy számítógép fél, egy év alatt elavulhat! Sajnos! "
ez nem azt jelenti hogy használhatatlan, pl. akár még 10 évig is tökéletesen használható mint pl. az én esetemben is

000000000

Szevasztok!
Béna vagyok,nem tudok rájönni az okára.Ha billentyűvel mozgatom a gépet rendesen megy ,tempósan szinte zaj nélkül gyorsul.Ha gkódot futtatok akkor visít az egyik tengely.
Ha  görbe nélküli szerszámpálya megy akkor működik, mihelyst görbe kerül a pályába rángat.Körnél szakaszokat csinál,de ez az ábrán nem látszik.A pálya vcarveban készült  
Mach 2/3 atc arcsban  txtbe mentve.Machban cv bekapcsolva.Nem rudok rájönni a megoldásra.előre is köszönöm válaszotokat.

000000000

És eddig ment a masina rendesen, vagy ez az első teszt ?  
Miközben futtatod a G kódot nézd a processzor terhelést, ha felmegy 100%-ra akkor a PC gyenge.    
Vagy, ha eddig működött rendesen akkor lehet hogy vírust kapott a gép.
Látatlanban nehéz ennyiből diagnózist felállítani.  

bznc93pf5

ha van lehetőséged akkor készíts szerszámpályát másik programmal is de az ívet is másik programmal készítsd,
mert van olyan eset amikor az ívet egyenes szakaszokból rakja össze ilyenkor szokott rángatni vagy ha túl nagy a sebesség még esetleg

bznc93pf5

persze lehet más oka is, ez csak egy tipp

hyuekyh7a

Már régóta ebben a minőségben gyártanak, de sajnos ebben az árban ez nem is csoda.
Csak a magyarnak mindig az olcsó kell, hol tudnál te mondjuk külföldről ennyiért gépet venni?
Ha jól kiszámolsz mindent és jó minőségben ennyiből az alkatrészek sem jönnek ki.
Szerinted így milyen szerbízháttérre futja, mennyi ebben az árban a tartalék?
Nem csak a kínainál kell megszokni az olcsó akkor gagyi, hanem máshol is így tud csak működni, már csak az alapanyagok miatt is.
Egy garnitúra Új ( ez persze nem a legolcsóbb ) omron 400W szervó 400.000.-Ft. kell 3db szerinted ilyen alkatrészekkel mennyire jönne ki a vége a gépednek.
Persze ez nem menti fel az alól hogy a csavart ők húzták ha húzták egyáltalán meg.De itt jön a képbe, hogy mennyi fizetésre futja ebből az árból, te vajon hogyan dolgoznál ha úgy éreznéd alul vagy fizetve? Azt mondanád jól van az.

svejk

Valószínű eltévedtél. :)
Én nem bántottam a gyártót.
Igazából intettem a vevőt, hogy addig ne gyalázza a gyártót amíg nem válaszol a hibabejelentésre.

Mert tökmindegy hogy olcsónak tűnik a gyári árához képest, de két milla az két milla, ennyiért valamilyen szinten illik garanciát vállalni.

Én a munkahelyemen most sem vagyok jól megfizetve, azonfelül van hogy maszekban bukóval csinálok meg valamit, de én minden esetben csak a tudásom teljes beleadásával tudok dolgozni, tehát a kérdésed nálam értelmetlen.
Persze ettől még sokszor tévedek, de igyekszem valamilyen módon kijavítani.

w0hgtwf3w

Svejk tollával ékeskedek.  
Nekem is ez a probléma volt, és ő oldotta meg [#worship]
A G-kód elé üss egy G64-t és minden oké lesz.
http://www.nct.hu/pdf/NC_Documents/Magyar/Maro/magprm.pdf" TARGET=_fnew> PDF
Ez remélem segít.

kuv5p7226

Szerintem kicsit óvatosabban ezzel a G64 kérdéssel, ugyanis mellékhatásai lehetnek.

Feltételezem, hogy a gépnek a dinamikai paraméterei alapján lett beállítva a G61-es pontos leállás paraméterserege. Így viszont ha "sikít", akkor az azt jelentheti, hogy annál az előtolásnál már komoly lassításokat kell foganatosítania a rendszernek, hogy ne másszon el az elméleti és a mart pálya. Ha ezt kikapcsolod a G64-el, akkor a sarkok környékén komoly méretváltozás is lehet az eredménye.
Nyilván ha szőlőleveles fafaragásról van szó, akkor egy tized milliméter nem oszt nem szoroz, de ha gépelemt kell megmunkálni, akkor ez komoly döntés.

sunraw

Mikor melegszik egy kisebb léptetőmotor?
- ha rossz
- ha sok áramot kap
- vagy ha keveset?

Forog szépen ide is és oda is, csak 5 perc után kb 50 fok lehet.

w0hgtwf3w

Én ilyen mélységekbe még nem merültem bele.
De köszönöm a tanácsokat. A tizedes tűrés ahogy mondtad egy szőlőlevélnél nem számít. És én talán otthon hobbi szinten sem csinálok olyan alkatrészt vagy egyéb dolgot ahol a tizedes tűrés kellene. És szerintem ezzel nagyon sokan vannak így.
De azért köszi.[#integet2]

w0hgtwf3w

Inkább: tizedes tűrés=tizeden belűli tűrés

000000000

Sziasztok,
ki aki szívesen élezne nekem 5 db 1,6 mm átm keményfém fémcsigafúrót?

000000000

wm94bppdn

Gyárfás Attila Egerből kb. 100 forintért ad 0,3 és 3 mm közötti 1/8"-os szárú keményfém fúrókat. Az is igaz, hogy nem szeret egyenként eladni, csak 50-et...