Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Szia! Mi van az aksikkal,töltődnek valahogy?

Vetesi75

Sziasztok! Egy golyósanyát mivel illik kenni?  
Központi olajzás adott a szánon "Tonna 220"-szal - legszívesebben belekötném. Ez jó megoldás vagy tegyem egyedi kenésre, mert nagyon gáz - de akkor milyen anyaggal?

s2k5ycubj

Én biztos a központi olajzásra kötném,persze a megfelelő szeleppel.

Vetesi75

Szelep alatt mit értessz?  
Ez az olajzó még a békebeli 12 dugattyús forgó-morgó, ahol az egyes dugattyúk lökethosszai külön-külön állíthatóak a kívánatos kenőanyag mennyiségnek megfelelően.

000000000

Most a maromotor csapagycseren van,aztan ha meglessz kiderul hogy van e mashol hiba.
Nem szorul mar, de azert szorult mert ugye egy csavar kiesett, a masik meg meg volt lazulva.Alatet nincsen alatta.Potlom

z2a2u8wf

Igen azóta minden akkut fel tudom tölteni.
köszönöm még egyszer.

Szalai György

A gyártó szerint a Tonna család nagy pontosságú és kis sebességű gépekben szán és orsókenésre is, a 220 pedig még függőleges felületre is alkalmas.
A biztonsági adatlapja szerint még csak nem is veszélyes besorolású, bár a szennyezői lehetnek veszélyesek.

s2k5ycubj

A választ leírtad azzal,hogy egy régi többdugattyús rendszer. A másik fajta amivel én találkoztam az egy szivattyúból áll és annyi szelepből ahány helyre kell olajat pumpálni. A szivattyút addig hajtja a motor amíg nincs meg a 7-9 Bar nyomás. Ez a nyomás a szelepekben rugó ellenében tárolva van. Amikor elérte a nyomást a szivattyú,megáll. És ezután a szelepekből a rugók által tárolt erő bepréseli a csöveken keresztül az olajat.

Vetesi75

Aha. Akkor az a közös szivattyú, plusz csövenként fojtás rendszer.
Régen divat volt, hogy nem vacakoltak a torlasztókkal, mert szeretett dugulni, hanem addig nyomorították az elosztó utáni kiscsövek végét, amíg mindenhova nem jutott anyag. Na, ezzel lehetett csak szívni! Ha valahol megsérült egy ilyen vezeték, sehova sem jutott olaj, csak a sérülés helyére. Persze a dugulás kockázata megmaradt, csak nem az elosztónál, hanem a cső végén...

xg2w6ib9x

Üdv Mindenkinek !
Ámítástechnikai problémával fordulnék a tapasztaltabb Fórumtársakhoz:
Néhány napja a Firefox böngésző a kezdőlap betöltésekor megnyit egy másik ablakot is, amelyben bővítmény ellenőrzést akar végezni.
Nem rémlik, hogy csináltam volna valami olyan változtatást a beállításokban a közelmúltban, ami miatt ez előjött.
Van-e valami mód ennek a letiltására ?
A tippeket előre is köszi.
István

Gyula65

Nincs!  
Minden új verzió ellenőrzi a meglevő bővítményeket. A mennyiben a bővítmény nem kompatibilis az új változattal, letiltja, és anélkül működik az új Firefox.
Üdv!

xg2w6ib9x

Akkor ha jól értem, a Firefox bővítmény ellenőrzési próbálkozása mindaddig fennmarad, amíg rá nem szánom az időt az összes régebbi bővítmény frissítésére.
Vagy marad a régi megoldás, hogy bezárom a nem kívánt ablakot.
Vagy esetleg visszatérek az eggyel korábbi verzióhoz.

wm94bppdn

Engedd, h ellenőtizzen, mert addig kapod az ablakot.  
Csak amire panaszkodik a Firefox, annak nézz utána, h van-e frissítése.  
Általános tanács: a hibaüzeneteket betűhíven másold be a Google-be, és az első 5 válasz között ott lesz a megoldás.

xg2w6ib9x

Köszi a tippeket, majd átgondolom még, hogy mi lenne a legkevésbé macerás megoldás. Lehet, hogy kezdek megcsontosodni, de sokszor herótom van a folyamatos újításoktól, főleg amikor a régivel nincs semmi baj és az új csak újabb, de nem jobb.
[#nemtudom]

Gyula65

Lehet herótod, de a Windows nem tökéletes, folyamatos toldás foltozás, ezek között van jó, és hibás.Lyukak,rések,bejáratok,kész átjáróház. Mivel a többi alkalmazás is rá épül, ezért vannak a stoppolások, na meg fejlesztések.Lesznek programok, amik emiatt felejtősek lesznek, mert nem működik együtt a frissítések után, lesz amelyik lépést tart a folyamattal. Ezek után vedd figyelembe a hardver fejlődését.Eljön egy pont ahol az egész rendszer kidobhatód, és új beruházást kell tenned, ha  számítógépezni akarsz, vagy meghagysz mindent, de akkor ne menj ki az internetre, nehogy vírusos legyél.  
Ne feledd egy számítógép fél, egy év alatt elavulhat! Sajnos!
Üdv!