Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

még a régi att vezérlés vagy mach?

000000000

svejk

No mi a helyzet, megszervizelték már a széthulló gépedet?

z2a2u8wf

léptető vagy szervo
nem szorul még mindig valahol?

z2a2u8wf

miénk is att. 400wattos omron szervo minden tengely. az y híd a z tengellyel együtt kb 400kg és reliefet marok vele 2000mm/min sebességgel 1000-es gyorsulás mellett.

000000000

A felig szethullo masinamat szervizeltek,de meg mindig rossz.Minden iranyban szepen mar,csak 45 fokban 3d ben rangat es durva.Hol a baj?

kuv5p7226

Tápegységek körül minden rendben? Ez így olyannak hangzik, mintha teljes terheléskor hibázna, azaz mindkét tengely dolgozik egyszerre.

000000000

Az lenne a kérdésem, hogy tapasztalt-e már valaki olyat, hogy MACH3-ban kézikerékkel pozicionálva az egyik tengelyt a motort ugráltatja illetve hol egyik irányba hol másik irányba kezdi el vezérelni? Ez mára jött elő eddig tökéletesen működött. A vezérlő vagy a motor adhatta meg magát?

000000000

beraktam egy relifet es keresztiranyba martam,szepen mart, csak belehuzott par helyen kiemelkedo par tized mm magas csikokat.tehet ilyet egy szervos?

kuv5p7226

Nem tudom milyen a tápellátás a rendszeredben, de a földvezetékeket (ha egyenáramról beszélünk, azaz nem a védőföldet hanem a közös nullát avagy negatívot) kéne átnézni. Olyan hülye érzésem van a leírással kapcsolatban, mintha egy táp csatlakozási pont meggyengült volna, de utána még kettéágazik és ahogy felveszi az áramot, egymás alól rángatják el a villanyt.

Ha ismered a jelenséget, hogy az öreg autó indexel és az indexeléskor ütemesen halványul el a stop- és féklámpa az adott lámpatestben, akkor tudod miről beszélek.

Ez megbolondítja a teljesítmény részt is meg a vezérlést is és csak statisztikailag leszreprodukálható a dolog, viszont kimérhető szkóppal, esetleg voltmérővel.

sanka74

Földhurok is szokott ilyet csinálni... ha az encoder vezetékek nem árnyékoltak. Zavar megy a rendszerbe...akkor tud ilyet csinálni a szervo is..én már jártam így.

bznc93pf5

és ha előtte pár évig nem volt ez a rángatás csak most jött elő akkor az árnyékolás most rosszt be? vagy kilazulhatott egy vezeték?

000000000

Sziasztok,  
SANYO DENKI 103G775-0150 léptetőmotor,  
tud valaki adatlapot, vagy bekötés, lépésszög, nyomaték?

000000000

Jelenlegi allas .Ha hossziranyba haladva keresztben marok,akkor nehol csikot huz bele, teveszt.45 fokban marva pedig rangatva mar,remeg az egesz gep.Probaltuk 2d-ben mindenfele kanyart,kort,cikcakk, semmi gond.
Kabelek rendbe tunnek.Hol a baj?Kezi vezerlessel minden szepen mozog.Csak akkor remeg a masina ha 45 fokban mar.

000000000

csak akkor teveszt,ha hossziranyba haladva keresztbe marok.De nem remeg.