Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

45 fokban próbáltad több sebességen is? bármilyen sebességgel megy remeg 45 fokban? nem lehet, hogy túl nagy sebességgel próbálod hajtani és a szervo már csak éppen hogy tudja követni a pályát és emiatt remeg?

kuv5p7226

Most már baromi kíváncsi leszek a megoldásra...

000000000

Probaltam levenni az elotolast 2500-rol ezerre,ugyanaz.regen siman vette a 2500-at,de ennel sokkal tobbet tud,vagyis tudna.

000000000

Nekem is tévesztett, két dolog oldotta meg. A Config-ban be lehet llítani a gép sebességét, amit én a legalasonyabbra vettem, de ez nem segített.
Érdekes módon a megoldást az jelentette, hogy a Mach3-ban kikapsoltam a szimulációt vagyis a legalacsonyabb felbontásra tettem és lám nem tévesztett a gép. Pedig én is mértem mindent és az alaplap is egy többmagos provival szerelt.

y5btj4th3

nem tud valaki segíteni ply. kiterjesztésű filét melyik program csinál ??? AutoCad Aspire casmate vel próbáltam sikertelenül .......köszönöm a válaszokat

5agi4zz4h

svejk

http://www.file-extensions.org/" TARGET=_fnew>Ilyen esetekben jól jön a baráti segítség.

y5btj4th3

valamikor rég tudtam csinálni ply. kiterjesztést de elfelejtettem ! (kinek nincs esze legyen nótesze,de az sem volt ) s most nagyon kéne ...a matlab az nemigazán jó nekem..valamiért az autocad rémlik az is volna a legjobb de a 2004 és 2009 amit én próbáltam az nem képes rá...

000000000

Koszonom a segitokeszseget, felvettem a kapcsolatot a gyarto ceggel, akik megprobaljak megoldani a gondomat.Jovo heten jelzem Az eredmenyt

y5btj4th3

még mindig segítségre van szükségem :) próbáltam a matlabot nem jó.... svejk linkjén is mutatja az autocad ot amely képes ply. filet létrehozni de valamiért az én autocadjaim nem tudják... tudna valaki infóval szolgálni ????? autocad dal,hogy tudok ply. kiterjesztést csinálni

mu45tbne

Sziasztok.
Véleményetekre vagyok kíváncsi, trapézmenetes orsóhoz, bronz kontra műanyag anya, előnyök hátrányok pozitív negatív tulajdonságok.
Üdv Gábor.

Szalai György

Ez is szép téma, mert bronzból is létezik nagyon alkalmas, adalékolt fajta, műanyagból meg még több. És vannak a hitványok mindkettőből.
Hobbyban az anyagbeszerzés lehetősége dönt szerintem.
Az sem mindegy, hogy intenzív gépi hajtáshoz, vagy csak gyönge kézi tekergetésre készül-e. Mekkora méret, mekkora erő, mekkora sebesség, környezeti szennyeződés, nedvesség, élelmiszeripari környezet vagy víz alatti, sok körülmény dönt együtt, hogy mi a célszerű és mi nem.
Nagyon várom a válaszokat, mert engem is nagyon érdekel.

000000000

Szia,

Bronz:
kissebb surlódás
jó hővezetés
az előző kettő miatt gyorsabb
kottyásmentességet meg kell oldani pl hasított anyával vagy kettővel
kenni kell
Műanyag (legyen inkább teflon azon belül sem mindegy milyen)
Ha pontos akkor eleve kottyanásmentes
nagyobb surlódás
limitált orsó fordulatszám
kenésmentes  

Udv

mu45tbne

Ennyire én nem kívántam belemenni témába de ha valaki késztetést érez a bővebb részletes megoldásra akkor azt már ketten fogadjuk szívesen.
Engem leginkább az általános különbségek érdekeltek amit Gabcsi5456 meg is írt, köszi.
Üdv.

svejk

A teflon úgy általában nem való ilyen helyre, mert kicsi a kopásállósága és képlékeny.
Teflon oda való ahol a kis súrlódás(de csak ha az ellendarab szinte tükrös) és magas hőmérséklet a követelmény.

Ilyen célra pl. Zetex cég műanyagjait szokták ajánlani, ezen belül a ZX100-at.