Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Hálás köszönetem a téma körbejárásáért!

3vv2btrhv

A mach3 topikba leirtam egy szitut , nagyon fontos lenne a hibára rájönni , nem mechanikus eredetü , hanem vagy szoftveres , vagy fogalmam sincs mi !!  
Kérlek segítsetek !!!

Béni

Tibor, a Pesten felejtett csomagomat el tudod juttatni Fehérvárra?

3vv2btrhv

000000000

Tévedésben élsz mert 1918 évben kezdték használni a "500 THz-es" frekvenciát és méghozzá digitális átvitelben.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Begbie_signalling_oil_lamp_%28Signalling%2C_1918%29.jpg/473px-Begbie_signalling_oil_lamp_%28Signalling%2C_1918%29.jpg" border=0>

A berendezés neve signal lamp és morse kódokat küldtek rajta [#hehe][#mf1]

Az újabb berendezés meg így néz ki :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Seaman_send_Morse_code_signals.jpg/465px-Seaman_send_Morse_code_signals.jpg" border=0>

ywathzay

Kérdés a villanyos szakikhoz! Hogyan tudom megmérni egy 12V-os  dc motornál, mekkora a teljesítményre van szüksége, egy trafót kellene hozzá szerkeszteni és ismeretlen a szükséges áramfelvétele.

vjanos

ismeretlen a szükséges áramfelvétele.
Köss sorba vele egy multimétert árammérő módban.

ywathzay

Most ne nevess, de ehhez kicsit béna vagyok. Ez a motor jelenleg nem üzemel, akkor is így tudom megmérni a szükséges áramigényt?

kuv5p7226

Mérd meg a tekercs ellenállását és abból adódik egy áramerősség. Én annak venném a dupláját és erre méretezném a trafót.

000000000

Nulladik lépés.: mérd meg a motorod armatúra ellenállását (a két drótot ami kijön belőle, támadd meg egy Ohm mérővel, több pozízióban elforgatva) Ha megvan a mérésed, majd folytatjuk...

2f428kduf

TiszteltUraim
Egy egyenáramu motor áramfelvételét meghatározni az ellenállásából, csak nagy nagy jóindulattal lehet feltételezni. Ha nagyon alacsony a névleges fordulatszáma, akár még igaz is lehet.  
A forgó rotorban magában is indukálódik feszültség, ami szembe dolgozik a forrás-feszültséggel, csak a különbség hajt át áramot. Ez legtöbbször csak néhány volt.
No de elég az elméletből: a motor 12V-os, az autók aksija is. Némi drót, egy ampermérő, és mindent tudunk. Az aksi belső ellenállása elég kicsi, nem hamisit bele a mérésbe.

000000000

Nekem is nagyon nagy a jóidulatom Feléd....:)
Nagyon előre ugortál....
T=0 bekapcsolási pillanatban szerinted mi a helyzet? Vagy ha a terhelés hatására leáll a motor?  
Mint írtam nulladik lépés: tudni kell ezt az ohm-os adatot, aztán majd jönnek azok a dolgok, hogy mi újság van, ha forog a motor.

2f428kduf

Simább ügy amit írtam, az indulást segíti a puffer, a terhelés miatti megállás meg nem üzemszerü, ilyenkor már rég meg kell szólalnia a védelemnek

000000000

"Egy egyenáramu motor áramfelvételét meghatározni az ellenállásából, csak nagy nagy jóindulattal lehet feltételezni."

Döntsed már akkor el, hogy ez a kijelentésed akkor mennyire igaz. Nem kell a puffer meg védelem egymásnak is ellentmondó szövege.
Adott az a szerencsétlen DC motor.
Egyszer csak U feszültséget kap. Itt tartunk, és a kérdés továbbra is: Mekkora árammal is indulunk és miért nem számít ilyenkor a tekercsellenállás szerinted?

kuv5p7226

Ha nagyon alacsony a névleges fordulatszáma, akár még igaz is lehet.

Magasabb fordulaton meg egyre csak csökken az áramfelvétel, tehát a nyugvó pillanat áramfelvételére vagyunk kíváncsiak, az a legnagyobb, arra méretezünk.  Ha ennek az elméleti értéknek a duplájára vesszük a trafót, akkor puffer nélkül sem fog dadogni a motor induláskor, de leégetni sem fogjuk tudni gyorsan.

legalábbis szerintem.