Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Spec. dolog lehet. Pl. Régebben a szünetmentesek és routerek programozó kábelei voltak ilyesmik.

xg2w6ib9x

Szia Keri!

Köszönöm szépen az információt.
Ilyen eszközeim nincsenek, úgyhogy az RJ csatlakozó levágása után az USB-s rész alkalmas lesz teszt kábelnek.
[#wave]

xg2w6ib9x

Annyit kiderítettem még, hogy a 10 pólusú csatlakozó RJ50 névre hallgat.

fpd0kbd4

Pontosan ez a kulcskérdés menyi az üzemidő amikor áram alatt van a mágnes és erre alkalmas-e a méretezése.

sunraw

Sziasztok!
Próbáltam képet égetni, egy mezei 1W-os lézerrel.
Minden fainul ment, egészen a 2. harmadig.

Minta:

https://lh5.googleusercontent.com/-p5ueK9o_Y98/UkKlKOO2bwI/AAAAAAAAFEo/17cqQ0ZsW_s/s355/SVEJKPROFIL.jpg" border=0>

Eredmény:

https://lh6.googleusercontent.com/-Di3l6SOHd4w/UkKk8JiLAWI/AAAAAAAAFEg/TXKU0znNo_8/s720/DSCF6207.JPG" border=0>

Elmozdulni nem tudott, az tuti.  
Van valakinek ötlete?

ggdr57dg

"Zavart érzek a mezőben" :-)

Nem vagyok jedi, de az látható a képen, hogy már a legelején is jelentkezett a probléma, csak ott egész kis mértékű.
Viccet félre téve, elektromos működési hibára gondolnék, ami eredhet akár külső zavartól is. Persze a mechanikát Te ismered, de ahhoz úgyse sokat értek...

ggdr57dg

Bár a jedik az erőben érezték, de írtam, hogy nem vagyok az. Esetleg béna...

w0hgtwf3w

X tengelyen a kuplung fellazult (ha van)
a sebesség magas, milyen orsód van (trapézmenetes, golyós ??) trapézmenetesnél szokott az anya melegedni és egy kicsit szorulni, és még sok más egyéb de a mechanikai részeknél nézzél először körbe

svejk

sunraw

Szíjhajtás van mindkét tengelyen, direktbe, lépésfelezéssel (ezért hallani néha kattogást:).
A nagyobb testvére az vegyes lesz, TR10x2-es orsó a 930mm-es tengelyen, szíjhajtás, 1:8-os HM-vel a 350mm-es oldalon. Van másik vezérlőm is, ami tud 1/100-as lépésosztást, de ahhoz nagyon át kellene variálnom az egészet. (méretek és táp miatt). Jelenleg a hűtőborda aljára van szerelve az egész (2 vezérlő, táp, generátor, illesztő stb.)
Ilyesmi a "gépem" próbaüzemben. A levegőt hibátlanul hasítja:) :

https://www.youtube.com/watch?v=UBIJBip2C7Y" TARGET=_fnew>Videó

A sebesség 130mm/s. Így nem hagy ki a lézer, ezen a felületen. A szöveget égetek vele, ilyen hibát nem csinál. Szövegre Cambam progi, képre pedig a DotG. Érdekes, hogy mivel a Cambam-ba nem tudok képet betenni, előbb a DotG -vel megcsináltattam a g kódot, majd ezt nyitottam meg a Cambam-ban és került alá szöveg is, ami valahol eltűnt. Valami kódfordítási gond nem lehet? A mach3 által kirajzolt kép rendben van.
Vennék egy nagyobb lézer aparátot (na nem sokkal, csak 2-2.5W-osat), de amíg ez nem működik rendesen, nem ruházok be rá.

sunraw

Menet közben az elején ilyen sebességgel ment: http://youtu.be/B1A19DLW7PM" TARGET=_fnew>Videó

keri

Egyértelműen lépést veszt az Y tengelyen.
De mi ilyen csörgős benne?

Először is tesztábrát rajzoltass vele úgy hogy mindkét irányba legyen gyorsulás lassítás....pl egy négyzetspirállal.

Az általad használt üzemmódban csak az Y tengely dolgozik, ezért nincs látható lépésvesztés az X-en.
Ha a tesztábrával is csak az Y téveszt, akkor próbáld meg hogy felcseréled a csatornákat.

Azaz felcseréled a motorokat a vezérlőn és a MACH-ban is átállítod a pineket.

Ha átmegy a hiba akkor elektromos probléma, ha megmarad, akkor mechanikus.

Próbálj meg kisebb gyorsulást beállítani, az is lehet hogy a MACH túl nagy jittert csinál, ezért téveszt.

Másik, hogy a rajzolási stratégia a létező leglassabb. Ha átalakítod vektoros ábrára, és a vonalakat sorrendben rajzolod, a lehető legkevesebb irányváltással, kevesebb üresjárattal, jóval gyorsabb, mint így direktben raszteresen, és akkor az üresjáratot is alacsonyabb sebességre veheted, ami kisebb lépéstévesztést eredményez.

sunraw

ok. ezt kipróbálom. akkor milyen progit használjak képekhez?

000000000

Az E240-es tengelyére fel akartam ragasztani a bordáskereket.
Loctite 603-at használtam, még 24 óra alatt sem szárad meg, simán elforog a kerék a tengelyen.
Sz@r a ragasztó? Mit lehet tenni? Valakinek tapasztalat?
Köszi!

000000000

... a gyártó 8! perc kötési időt mand...