Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sütit nyomhat a gépemre, így jegyez meg?

000000000

Hoppá!  
Már nem tudom, hogy kell. Pedig, régebben takarítgattam a gépem.
Segítenél?

kuv5p7226

Nem tudom, hogy milyen böngésződ van, de gyakori az, hogy a Beállítások menüpont megnyit egy ablakot és abban pl. a Biztonság fülön van cookie (süti) kezelés.

Ezek mind sütiben tárolódnak, mert szerveroldalon túl sok munkát jelentene.

Olyan sütiket kerestess a keresőjével (sok ezer van ilyen a gépeden tárolva) amelyek az ottani weboldal címét tartalmazzák, vagy pl a .ru van bennük (ha ruszki oldalról töltögetsz).

Kitörölheted az összeset is, de akkor sok webhelyen elfelejti, hogy mit csináltál és pl. újra be kell lépned egy fórumra.

000000000

Köszönöm!
Sajnos, az összes kitörlése se hozta meg az eredményt.[#falbav]  [#rinya]

Sz.József

Egy kis "vegyi" segítségre lenne szükségem...
Adott egy cirkó hőcserélője amire ráférne egy nagytakarítás.
Azt szeretném megkérdezni van-e olyan vegyi anyag amivel csili-vilire lehet tisztítani.
A mechanikus kapirgálás a lamellák között nagyon macerás művelet.
Az egész vörösrézből van ezért jó lenne ha ez az anyag a vörösrezet nem bántaná  
csak azt a kékes-zöldes lerakódást tüntetné el...
Íme a "bűnös"...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/cirko/cirko%20001-fk.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/cirko/cirko%20003-fk.jpg" border=0>

Jelenleg kapott a cirkó egy vadi új hőcserélőt, de a régit szeretném megőrizni tartaléknak,  
mert úgy látom a lerakódáson kívül kutya baja.
A segítséget előre is köszönöm.

kuv5p7226

Indíts másik böngészőt. Ha idáig Explorerrel mentél akkor Firefoxot. Ha az sem segít, akkor IP-re szűrnek.

kuv5p7226

Sósav. Boltban kapsz, háztartási sósav. Az a rezet hivatalból nem bántja, ezt viszont le kell szednie.

000000000

Rézlemezt szoktak sósavval mélymaratni.
Szerintem hivatalból bántja...

2f428kduf

A sósav rövid, néhány óra alatt nincs hatással a rézre, a hidrogénperoxidos-sósavas maratás azért müködik, mert a peroxid oxidálja a rezet, a rézoxidot pedig már oldja a sósav. Ha acél is van a rndszerben, ajánlatos néhány 10 g hexametil-tetramint tenni a felére(2/3-áre) hgitott savba, az elveszi a gusztusát a vatól, a rozsdát, vizkövet természetesen eszi, csak a vasat nem. Lássd: inhibitorok

kuv5p7226

Az a sósav + hidrogén-peroxid elegy. A sima sósav hivatalból nem bántja a rezet.

2f428kduf

hgitott=hígított
vatol=vastól

kuv5p7226

VighLajos

Esetleg citromsav.
Borászati boltokban lehet kapni. 20-30 %-os oldatot csinálni belőle, egy műanyaglavorba rakva hadd ázzon...

svejk

Ez így igaz, viszont a rézoxidot lekapja, tehát valamelyest fogy az anyag.
A rézoxid persze rövid idő múlva ismét kialakul így védve a felületet.
Mivel ilyen sósavas eljárást a hőkicserélő életében mindössze párszor kell elkövetni ezért én is ezt ajánlanám.

mxjj54gxi

Ezt a zöld trutyit a szalmiákszesz oldja fel.
Még a gőze is oldani fogja, baromi büdös, ne szipákold be!
Udvaron érdemes dolgozni vele, bár nem egy életveszélyes anyag.
Vegyszerboltban olcsón kapható 27%-os oldat