Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Részleteiben nem nagyon ismerem, csak tippeltem.
Ha az előzmények\Minden előzmény törlése menüpontban is lehet törölni. Akár az egész listát, vagy amilyen bontásban gondolod.
Meg még a Könyvjelző is bekavarhat.
Csak tippek.
A hálózati dolgokban pláne nem vagyok otthon.

000000000

w0hgtwf3w

24.0 lehet, hogy ez  nem tudja??

000000000

Ezt nem tudom.
Én ezt a verziót szoktam feltenni.
Nem tudom, hogy a többinél mi a helyzet.

w0hgtwf3w

feltettem, (mármint azt a verziót) teljesen jó [#taps]

9pk59nuy

Most jutottam el arra a pontra, hogy szükségem lenne a sugárkorrekcióra. Sikerült is beállítani 0.3-as rádiuszra. A képernyőn szépen látszik, hogy a vonal mellett vág, de a motorokat a korrekció beszámítása nélkül vezérli.  

Kérdezem a TUDÓS urakat, hogy tudna-e valaki segíteni tisztába tenni ezt az üzemmódot?

000000000

Sziasztok! Egy elméleti kérdésem lenne.Úgy néz ki hogy egy munkához szükségem lenne egyedi méretű fa golyókra. Elnézve kézműves és játék boltok kinálatát ezek eladási ára "jelképes" jelen esetbe elképzelni sem tudom hogy hogyan lehet ezen az áron elkésziteni. Gondolom az emberi beavatkozás kizárt, mert annak drágább lenne a rezsidija.  
Mivel fa rúdból van készitve és teljesen homogén a felület valószinű hogy az esztergálás is kizárható, mert ott maradna egy kis pucni amit olyan szépen nem valószinű hogy el lehet dolgozni.  
Mi a véleményetek hogy készülhet? Lehet kapni valami célszerszámot olyan félgömb formújút ami mint egy faragó meghegyezi a rudat?? De akkor hogyan tudja elkésziteni a másik oldalát?? Nagyon kiváncsi lennék..

000000000

Simán lehet olyan kést köszörülni,én sárgarézből gyakran esztergálok gömböt.A palást felületen haladok befele.mint egy leszúrókéssel,csak a megfelelő profilt kell köszörűlni.

000000000

Sziasztok,  
legegyszerűbben, leggyorsabban csővel esztergálhatsz gömböt, a cső furata a gömbátmérő, a befogás a gömb sikjában,
a cső végét "vágóélnek" kiélezed... nem lesznek ideálisak mindenhol az élszögek...  de még aluminiummal is elmegy  :)

keri

De lehet hogy azért olyan olcsó mert kínából veszik ;-)

Én úgy csinálnám mint a csapágygolyót.
Az előbb említett módszerekkel gyorsan csinálnék egy előformát, majd bedobnám egy spirál pályára ami felett golyó átmérő távolságra egy csiszolótárcsa forog. Ha a közepén dobálod, a szélein kiesik, akkor mire végigér, kvázi tökéletes formájú, csiszolt golyód lesz.

hostya

Háát, igen..!

A türelem, nem csak rózsát, hanem fagolyót is terem(het).[#wow1][#vigyor2]

kua93zk4w

Sziasztok!
PC hez értőkől kérdezném.
A mach3 at vezérlő gépemen tönkre ment az alaplapi nyomtatató port, vettem hozzá portkártyát telepítettem de a mach nem akar róla működni.Már az eszközkezelőben átállítottam PORT1 re, de a port címet nem tudom átállítani 378 ra mert nincs állítási lehetőség csak az alaplapinál attól meg nem engedi elvenni a 378as beállítást. A machban próbáltam a másodlagos porttal is de semmi.
Ha valakinek lenne erre ötlete nagyon megköszönném.

D.Laci

Az erőforrásoknál lévő számokat írd be a Mach3-ba. Az egyik jó lesz.

pisti73

Sziasztok!

Adott egy "WCS20 köszörült kéregedzett rúd". Szeretnék bele egy zsákfuratot készíteni ezután ebbe a furatba egy menetet vágni. Milyen típusú fúrószárat használjak hozzá? A HSS-E 5% Kobaltos fúrószár megfelelő hozzá?