Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok! Az UTP patch kábelemről hogyan lehet megállapítani, hogy árnyékolt-e?
Nem szeretném szétvágni...

kuv5p7226

A kérgen nem biztos, hogy átjutsz vele.

Ha jól sejtem, egy lineáris vezetőbe akarsz fúrdosni. Ez ha nem is HSS keménység, de szerszámacél minőség körüli, azt pedig jobb lenne keményfémmel megmunkálni és a menetet is inkább marni bele mint fúrni.

000000000

Fúró szár?
Azzal akarsz fúrni?
Miért fogod be fordítva a fúrót?
Állítólag a hegyével könnyebben megy.

Keményebb anyagnál jobb a keményfémbetétes, ütvefúróval.

ra8nsmk6w

A kérget köszörüld ki a fúrás helyén 0.8-1mm már biztos elegendő.  Majd az emlitett fúróval kifúrhatod. A menetfúró is hasonló minőségben alkalmas csak.

000000000

kuv5p7226

Mert fúróhegyet nem lehet kapni. Kérdeztem, kinevettek.

Az útvefúró jó ötletnek tűnik. Mekkora kalapáccsal kell közben ütni?

pisti73

Köszi mindenkinek a választ, megfogadom az összes tanácsot. Már csak egy nagyobb kalapács hiányzik:)

PSoft

000000000

A lehető legnagyobb.
Amit persze, még fel tud emelni.

000000000

Pár fúrószáram nekem is van.
Letört róla a dolgozó rész.
Lehet, hogy fordítva kellett volna befognom?

keri

Bőven. Én is ezzel fúrtam, de a sima HSS is viszi, persze csak az igazi. A belseje nem olyan kemény, csak a felső 1mm-ert kellet leköszörülnöm.

keri

Ha a csatlakozóban van fém, akkor árnyékolt, ha nincs, csak a színes vezetékek látszanak, akkor nem árnyékolt. Ez csak 100Mbit/s sebességig használható, az árnyékolt 1Gbit/s
Ha venni akarsz akkor nem olcsó, egyszerűbb a klaviónál oda való árnyékolt kábelt venni, nekem a munkahelyemen volt maradék, azért használtam.

keri

A kérget még a CBN is nehézkesen viszi, háztájiban nem érdemes görcsölni rajta, a flex mindent visz :)

000000000

...nem egyszerű dolog...  
én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy kérdezni tudjak... legalább elolvasok valamit, vagy megkérdezek... :)
pl jön hozzám valaki, dolgozni, azt hisz, nem tudja, hogy ez hobbi, vagyis: kérdezem tőle tudja az egér farka merre áll? -vagyis hozott valamit magával, vagy honnan kezdjem...
más: jönne valaki...  
-milyen utca?  
-Ripplrónai.  
-Milyen? -Riplrónai.  
-Nem értettem!  
-Tudja mit, ne jöjjön!
(bocs, megint elkanyarodtunk)

hostya

"Keményebb anyagnál jobb a keményfémbetétes, ütvefúróval."

Ha a betont vagy a téglát keményebb anyagnak gondolod, akkor tényleg jobb a keményfémbetétes fúró, ütvefúróval.
Ha a keményfémbetétes fúró, ütvefúróval vasbetonban "megtalálja" a betonvasat, akkor a 'fúróhegy'-nek annyi...  :))
Ez tapasztalat! (részemről)
Azért nagy merészség fémfúráshoz ütvefúrót ajánlani.. (legalább akkora ostobaság, mint a fúrószárral való fúrás..) [#integet2]