Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Szia! Én a 721 vezérlőhöz egy Commodore monitort használtam tökéletes volt.A jófogáson találsz sokat 1-2 ezer Ft.

keri

Miért lenne drága? Ugyan arról a cucról van szó, csak más csatlakozóval. Főleg az analóg. Tuneresek semmit nem érnek már.

keri

Monitor tvről beszélünk. az nem LCD tv, csak monitor tunerrel.

ywathzay

A DC motorra visszatérve, szétszedtem az egységet, sikerült típusszámot találnom, az alapján megtaláltam a gyártót, és beazonosítottam. Az a DC motor nem 12 hanem 24 voltos, és 2 KW-ot tud. Méricskélni tovább nem kell. Egyszerűbb lesz kiváltanom egy 3 fázisú motorral, mint ezt használatba venni trafóval.  
Viszont az elektromos szakik továbbra se feküdjenek le, kérdeznék még valamit. Van egy további 24 Voltos elektromos mágneskapcsolóm, ennek az adatok alapján 80A az áramfelvétele. Ezt egy olyan trafóról tudom üzemeltetni ami 24V-250VA teljesítményű? Bocsánat a láma kérdésért nem vagyok villanyos szaki!

vjanos

Nem 80A a maximális terhelhetősége a kapcsolt áramkörön? Pontos tipust tudsz írni?

A 2kw DC motorral mi a terved? Netán eladó ;)

ywathzay

Ennyi van leírva a kapcsolóról:
Tip.:   4124 (24 Volt)
80 Ampere
A motorra nem lesz szükségem ha kiváltom.

vjanos

Ha gyártó is lenne, könnyebb lenne pdf-et keresni... :)
Szerintem - bár én sem vagyok elektromos szaki - a trafódnak vígan el kéne vigye a 24V-s behúzót, a 80A meg a kapcsolt áramkörre vonatkozik.

Ha felszabadul a motor, dobj egy mailt, és egyezkedünk :)

kuv5p7226

Keress rá a mágneskapcsolódra a neten.
Annak csak a behúzótekercse lesz 24V-os, az eszik legfeljebb 1-200 milliAmpert. Többet nem, mert fűtőtest lenne belőle.:-)

A kérdés az, hogy az érintkezői mire vannak méretezve, az az adatlapjáról kiderül. Vigyázz, mert egyen- és váltóáramon durván eltérhet a kapcsolható áramerősség!

A DC motorodhoz miylen tápegység volt? Ez igen durva áramfelvételt jelent!

ywathzay

Ez egy régebbi fajta tehergépkocsi hidraulika tápegység volt. DC motorral, és mágneskapcsolókkal vezérelve. Ezt szerettem volna beüzemelni, mivel nekem nem tgk-ra kell és nem szakaszos üzemben így a motort gondoltam lecserélem. Ma már más néven gyártják, megtaláltam a gyártót, de nem bővelkednek a pdf-ekben. Minek, hisz maguk értékesítik amit gyártanak, komplett egységeket, valamint javításhoz alkatrészeket. A behúzótekercsről (inkább mágneskapcsoló) is csak ennyi van írva amit én ideírtam. Legrosszabb esetben 2 db sorbakötött 12V-os tgk akksi (mondjuk darabja 130AH-s) üzemelteti. Engem az érdekel milyen trafót tudok hozzá építeni, vagy mi kell még egy trafón kívül, hogy a mágneskapcsolókat használni tudjam, mert ezek vezérlik a váltószelepet, ill meglátásom szerint egy "üresjárati" kört.

s2k5ycubj

Tegyél a mágneskapcsolóra egy,vagy két akksit és mérd meg az áramfelvételét,szerintem nem lesz több mint 1-2A. Ha megvan már tudod milyen tápegységet kell csinálnod vagy venned.

fpd0kbd4

Szia!

Szerintem a majdan beépítendő motorhoz méretezz minden elektronikát ezt a mágneskapcsolót a motorral együtt tedd félre. Ezek általában az autók indítómotorjával azonos konstrukciók elektromosan, ezen a vonalon többet megtudhatsz róluk.

fpd0kbd4

Ha a hidraulikus vezérlőtömb mágneseiről van szó az más kérdés, bírja-e a folyamatos üzemet hány % az ED-je. Ezeknek egyenáramra van méretezve a tekercselése és közel sem 80 amper.  Ez így tesztelendő.

ywathzay

A mágneskapcsoló az az útváltót vezérli, valamint van egy -üresjárati- üzem váltó, és ezek csak akkor üzemelnek ha áramot kapnak, "üresben" rugó tolja vissza a fészekbe a tolórudat. Tehát ezek bírják az üzemelést. A motor valóban hasonlít egy indítómotorra, ezért sem akarom használni.

kuv5p7226

A motorodra 30-60 sec üzemidőt saccolok amit hajtani lehet, utána tiéd a felelősség.

A 24V-os 5-10 kW-os teherautó önindítók úgy 1 percnél kezdtek szétrobbanni a tesztpadokon.

xg2w6ib9x

Üdv Mindenkinek !

Hozzám került néhány számomra speciálisnak tűnő kábel.
Az egyik végén egy szabványos USB (A) csatlakozó van, a másik végén pedig egy hasonló csati, mint az RJ45-ös ethernet dugó, csak ez nem 8, hanem 10 érintkezős és egy pár milliméterrel szélesebb. A kábel 5 eres árnyékolatlan vezeték.
Tudja-e valaki, hogy mi lehet ez, illetve hol használatos ez a típus.
Köszi !