Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Rabb Ferenc

Háromfázisú motor egy fázisról történő üzemeltetésekor 70uF/kW. Mindez deltában, és a kondi állandóan be van kapcsolva. Indítónyomaték az eredeti 20-30%-a, maximális teljesítmény pedig 70-80%.

Egy fázisú motor indítókondi 20uF/100W. A kondenzátor csak az indításkor van bekapcsolva, utána a főfázissal sorbakötött áramrelé kikapcsolja.  

Egyfázisú motor üzemi kondenzátor 5uF/100W. A kondenzátor állandóan be van kapcsolva.

Az indítókondenzátoros motornak sokkal nagyobb az indító nyomatéka mint az üzemi kondenzátorosénak. De az nem döntés kérdése, hogy melyiket hogyan alkalmazzuk, hanem hogy a motor milyen üzemmódra lett tekercselve.

3wm3x3zz

sziasztok   valaki látott  már  cnc rúd  hajlító gépet, vagy estleg csinált?

pvmyc6p5

Szia,szerintem sokan láttak már ilyet ,ugyanaz mint a csőhajlító cnc-k ,csak egy kicsi erősebb pofák,meg fordító mocik vannak rajta.Mit szeretnél hajlítani?

5z7aew5x

A kondenzátor kapacitása nagyban függ a tekercsek kialakításától.Láttam már 4uF-és 50uF kondival kötött motort és nem is volt túl nagy teljesítményű. Például a hajdú energomat mosógép motorok esetében tipikusan 16 uF volt. A trükk abban a motorban az volt, hogy két tekercselés volt benne. Egy kétpólusú, és egy nyolc pólusú  (ha jól emlékszem). És ettől aztán két fordulatú lett a motor, csak igény szerint kapcsolta a feszejt meg a kondit a megfelelő tekercsekre az elektronika. Köszörű lesz belőle... Viszont érdekes módon nem találtam olyan teljesítmény értéket rajtuk mint amit írtál, csak kapacitást meg feszültséget.

s2k5ycubj

A rugót hogyan csinálják cnc-vel?

jani300

[#eljen]
Ezt a hozzászólást érdemes lenne valahová elmenteni .[#wave]

s2k5ycubj

Ez egy válasz-kérdés volt,reméltem,hogy mély gondolatokat ébreszt. Látom nálad betalált. Egyébként én imádom az ilyeneket nézni.

VighLajos

Szevasztok!
Segítséget kérek:
http://www.axminster.co.uk/6BB18873-1C58-4E0F-AC3C-35D4A9B37BD6/FinalDownload/DownloadId-6E2D229CEB1C78620E86ABA9BD84F07B/6BB18873-1C58-4E0F-AC3C-35D4A9B37BD6/downloads/210172_manual.pdf" TARGET=_fnew>Ezen az esztergán 16/1" emelkedésű menethez hogyan kell beállítani a cserekerekeket?
Nincs a táblázatában ez a konfiguráció.  

pvmyc6p5

Jaj! Ez a link nem működik.

pvmyc6p5

Nálam lehet a hiba ,mert így sem tudom megnyitni.

kuv5p7226

Én sem tudom megnyitni. Ez valami session ID miatt lehet, kívülről nem lehet megnyitni a linket csak úgy, ha normál módon jutsz oda. Nem kellett bejelentkeznek hozzá?

kuv5p7226

Amúgy ha a gyári kerekekkel nem megy, akkor kell venned/gyártatnod hozzá egy megfelelő fogaskereket, feltéve ha egyáltalán lehet.