Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

z2a2u8wf

Ha teszek egy pc táp után egy ilyen kis kütyüt amit megfelelően beállítok mondjuk 14v 0.5a-re
akkor tölthetek vele zsellés motor akkut?

http://www.ebay.com/itm/DC-Automatic-Boost-Buck-Converter-4-35V-to-1-25-25V-3A-15W-Step-up-down-Module-/251250330194?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7fafca52" TARGET=_fnew>kütyü

Csuhás

Vegyél 100Ft körül egy 7812 stabit, tegyél a középső lábával sorba egy piros ledet, és adj neki egy kis trafós dugasztápból 14V körüli feszültséget. A gagyi 12V-os tápok ezt helyből tudják.

s2k5ycubj

Nem muszáj ehhez elektronikai boltba menni,elég hozzá egy 12V 5W-os izzó sorba az akksival. És a feszültséget mérni kell műszerrel,ha tartósan megvan a 14V akkor vagy kész az akksi,vagy tönkrement és nem vesz fel áramot. Ja és persze a dugasztáp. Ha esetleg van akksisfúrógép annak a tápja is jó az izzóval,csak legalább 12V-os legyen az is.

z2a2u8wf

van akksis fúró töltőm 12voltos akkuhoz. 1,4Ah van ráírva.azt is át lehet alakítani?

s2k5ycubj

Az tökéletes,csak milyen fajta? Külön adapteres? Kéne tudni,hogy automatán tölt-e,vagy nincs semmi kontroll.

keri

Ha elég gagyi akkor jó, még izzó sem kell, mert úgy sem tud túl nagy áramot, csak a feszültséget kell figyelni vagy limitálni vagy manuálisan vagy stabkockával.

Ha tartósan rajta akarod hagyni akkor 13.5V -ra kell korlátozni, ha töltés végén lekapcsolod, akkor 14.4V-ra.

Én amúgy egy http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6478" TARGET=_fnew>iIlyen töltőt vettem. E-bayen 5-8ezerért postával együtt van, és bármilyen akkufajtára rá lehet programozni. Teljesen automata. 230-ról és 12V-ról is működik.

z2a2u8wf

bosch AL60DV
hitachi UC12SD

s2k5ycubj

Ezek sajnos nem jók,megnéztem és mind a kettő tele van elektronikával. Olyan kéne ami egyszerű és nem az elektronika vezérli a töltést,ami van az mindkettő 1A-nél nagyobb árammal tölt amit a kis akksid nagyon nem szeret. Ezért mondta ,nagyon helyesen @ csuhás,hogy egy bedughatós adapter lenne a legjobb,vagy olyan akksisfúrógép töltő ami ilyen fajta. Van esetleg ilyened?

z2a2u8wf

van egy 12v 500mAh-es dugasztápom is

s2k5ycubj

Ez az amivel kezdtük,vagy egy hagyományos trafós? Ha van műszered mérd meg DC állásban,hogy mit ad a kimenetén.

z2a2u8wf

18voltot ad terhelés nélkül

z2a2u8wf

ilyen
http://www.astanadigital.com/8369192-664-thickbox/ac-dc-adapter-12v.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Ez tökéletes,kössél sorba az akksival egy 5W-os (12V,helyzetjelző) izzót és már mehet is. A polaritásra nagyon figyelj. Egy kicsit világítani,inkább parázslani fog az izzó,ez a tökéletes. Ha rögtön nem világít várj egy fél órát és mérd közben az akkufeszt. Ha rögtön fölmegy 18V-ra és úgy is marad egy fél óra múlva is akkor sajnos tönkrement az akku.

z2a2u8wf

rendben nagyon köszönöm.
ezzel a megoldással milyen tipusú akkuk tölthetőek?

s2k5ycubj

Nem egy zselésről volt szó 3-4Ah-ás kismotor akku? De egyébként szinte az összes fajta. Milyenre gondolsz?