Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

RogerCo

Akkor Jó.
Mert nekem is ilyen kicsi érték jött ki, de azt hittem valamit el... hogyishijjákoltam :)
Tehát egy ilyen vákuum szivattyút nem érdemes megvenni... Pedig a csatlakozói ígéretesek.. szemre kb 6/4"-osak, és ugyanakkor 15m3/óra a szállítása. De vákuumból keveset csinál.
Köszi.

Rabb Ferenc

Na kezdjük újra! Ez már az úgynevezett nagy vákuum. Ekkora vákuummal (ilyen kis nyomással) már elelektroncsövet is gyárthatsz.  

Persze csak akkor, ha ez a végnyomás, és nem az elérhető nyomáscsökkenés. De vákuumszivattyúknál általában az elérhető végnyomást szokták megadni. Mire akarod használni?

RogerCo

Szia!
Vákuum asztalt szeretnék csinálni.
A teljes felülete lenne 500x500mm Ezt kelle tudnia gyorsan, és erősen megszívnia.
Akkor nekem van némi fogalom zavarom.. Az elméleti legnagyobb vákuum az nem -0.7 BAR ?

Mert amit számoltunk az ehhez képest nagyon kicsi volt.?

ebalint

Talán segít eligazodni :

http://www.vakuumszivattyualkatresz.hu/a-vakuum-minosege/" TARGET=_fnew>vákumszivattyú/ismeret

000000000

szia,  
ahhoz elég egy porszívó. A nyomdászok azt használnak.
Porzsák nélkül...    :)
az, hogy 1 atm, vagy 0,9999999 a felületre ható nyomás............ egy köbméterben marad 8 db levegőmolekula
más az izzólámpa, vagy elektroncsső gyártás

RogerCo

De ugy tudom a porszívó nem szereti tartósan "hűtés" nélkül... (ha nincs levegő amit átszív)
Otthon még átnézem a linket amit ebalint küldött, és döntök.  
Köszönöm !

000000000

ez igaz!  
én egy szitázó üzem vákuumasztalánál láttam, valamilyen kitöltési tényezővel nyilván szakaszos üzem. Időnként leveszik. Meg kell nézni, hogy a falslevegő elég-e a hűtéshez

000000000

Kéreg-edzett 12es lin. tengely felületi rozsdás, használt. Lehet valami komolyabb kopás hibája?  Párás hely miatt rozsdafoltosodott? Rozsda maró az megmarja a felületet gondolom, valami csiszoló vászonnal, lehet használható állapotba hozni ? [#conf][#conf]

keri

Úgy jártál mint a rendőr.
Viszi haza az üveg tálat. Boldogan mondja feleségének:
-"Nézd ütésálló tál" azzal ledobja a földre. Persze az üvegtál annak rendje módja szerint szilánkokra törik.
Rendőr vakarja a fejét
-"vagy hőálló?"

Na szóval az edzett acél az nem azonos a rozsdamentes acéllal :)

Sajnos ha megfogja a rozsda ott már nem sima a felület. Csiszolópapírral pedig az esetleges ép felület is sérül. Egyrészt tiszta zsírral vagy olajjal át kell néha kenegetni, másrészt kézzel nem fogdosni, mert a kezeden lévő zsír savas, és beindítja a korróziót. Illetve száraz helyen érdemes tartani.

Na de ez rajtad már nem segít. Finom, 00-ás acélgyapottal dörgöltem le a rozsdát, ez nem sérti meg a jóval keményebb edzett acélt, de a rozsdát hatékonyan ledörzsöli. Ha szerencséd van akkor nem lett használhatatlan.

t62d6ha2b

A szitanyomtatás eleve szakaszos - amíg megnyomtatják az anyagot, addig szívatják. Aztán kikapcsolják a porszívót, leveszik a megnyomott anyagot, tesznek fel másikat, beigazítják, akkor indul újra a vákuum. Ez még gyakorlott szitás esetében is max. 40 %-os működési idő. Nekem annak idején csak a Rakéta porszívó bírta a sok ki-be kapcsolást, a jobbakban nagyon hamar elfogyott a szénkefe meg a rézlemezkék.  

t62d6ha2b

A porszívó azért jó, mert nagy a légszállítása, és gyorsan leszívja az anyagot. Hibája, amit írtál is, hogy nem hűti magát. Úgy el tudnám képzelni, hogy egy vákuumkapcsoló csökkentett üzemmódba kapcsolná, ha eléri a kellő ,,szívást" (PWM), illetve egy külső ventilátor hűtené.

Szalai György

És ha a kialakult kellő vákuum hatására, egy vákuummal működtetett szelep átirányítaná a szállított levegő egy részét a motorhűtésre?

000000000

Nem biztos, hogy jó ötlet, de felvetem.
Egy valami okból lepukkant légkulcs (aminek éppen ez a része használható) ezt megforgatni és szivattyúként használni.
A szállított levegőmennyiség nem nagy ugyan.

Vákuumformázó gépekben ilyen elvű szivattyút is láttam. innen az ötlet.

000000000

Köszönöm a segítséget!

Sajnos, nem látja a ezt a rádugott vinyót.