Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Haragról szó sincs,sőt köszönöm,hogy figyelmeztetsz erre a rossz tulajdonságomra. Úgy érzem sokkal érettebb és tapasztaltabb nálam,úgyhogy van mit tanulnom tőled.[#worship][#worship][#wave][#wave]

4um5b65d

A VSS-nél hiányoztam az iskolából....
Nekem szellentésem sincs, hogy minek a rövidítése.

Remélem nem a WS-el kevered....

hostya

Jól reméled... :)
Tényleg WS
Este van már, meg a vendégek is... [#pias]

Köszönöm a helyesbítést. [#wave]

4um5b65d

hostya

000000000

Béni! Éljenek a csillagosok! No, meg a katonák:))

De sajnos az én bajom nem oldódott meg.  
Adva van egy PC. Rajta 2 oprendszer. Egy 6.22 Dos, és egy XP.  
Tudok választani, hogy melyikkel induljon, a PC. Azt kellene megoldanom, ami a Dosba keletkezik anyag, azt elérjem, ha az XP-t inditom aból is.  
Mivel, az XP nem látja a Dos –os oprendszert tartalmazó partíciót. Gondoltam, készítek egy másikat, amit mindkettő lát.  
Sajnos, a sima FAT partíciót a Dos nem látja.
Mit lehet még tenni?

bznc93pf5

2 külön számítógép, és azt egy adatkábel-el összekötni, úgy tuti hogy jó

régebben a CNC-m így működött

az XP-n készítettem a rajzot a DOS pedig konvertálta a G kódot de az XP-n volt a Dos is,már mint egy gépen a 2 oprendszer, én is tudtam váltani mivel indítsak,

meg van még most is de nem használom már pár éve de a telepítés még mindig úgy van csak mindig az XP-t indítom.
és a 2.gépen lehet látni a Dosos programokat

xfg6v697j

Ha nem gépvezérlésre használod a dosos programokat,akkor futtasd őket dosbox-ban.

keri

Ez egyre furcsább nekem.
Sima FAT filerendszert biztosan tudja kezelni a DOS 6.22-es, emlékeim szerint talán még a FAT32-őt is, de ebben nem vagyok biztos.
Meg olyannal sem találkoztam még hogy az XP rejtett partíciónak lát egy sima DOS partíciót.
Igaz én SP3-at nem telepítek a gépemre, és az több dologban eltérhet.  

Az a baj, hogy a számítógép interaktív dolog. Ha látom hogy mit csinál könnyen tudom mit kell reagálni rá.
Elmondhatjuk hogy általában hogy kell csinálni, de amint a te példád is mutatja ha az általánostól eltér valami a gépeden akkor könnyen lukra futhatunk.

Nincs kéznél valaki aki csinált már ilyet? Úgy jóval egyszerűbb, mint így távirányítással.

sasi

Word 2007-ben, amennyiben vágólapon viszek át dokumentumba táblázatot, szöveget, azt angolnak tekinti az automatikus helyesírás ellenőrző, akkor is, ha eredetileg magyar volt, tulajdonképpen a vágólapon „válik” angollá.  
A közvetlenül beírt szöveget viszont magyarnak ismeri.
Ez a probléma néhány napja jelentkezik, régebben nem találkoztam vele.
Szívesen vennék okos tanácsokat, hogyan tudom ezt kiküszöbölni, illetve a dokumentum nyelvét meghatározni?

jani300

Biztos hogy 6.22-es DOS ? Nem valami más dos verzió ami nem kompatibilis a mikrosoft-tal ? Lehet hülyeség de valami ilyenre gondolok . DOS alatt azt hiszem a ver parancsot kell beírni és kiadja a verzió számát.

MoparMan

fat32-t nem kezeli a dos csak fat16-ot

Kristály Árpád

Bocsi...de emlékeim.... szerint a 6.-tól kezeli a Fat 32-öt is

MoparMan

szerintem meg a win95 OSR2/win98 -al debütáló DOS 7.1 óta van fat32 támogatás

http://www.cn-dos.net/msdos71/dosfat32.htm" TARGET=_fnew>FAT32 vs DOS

bicme92us

FAT16: Ezt használta a DOS és az első Windows95 verziók. Maximum 2 GB lehet a partícióméret.
FAT32: Először a Windows95 OSR 2.5-ben jelent meg, de igazából a Windows 98-cal terjedt el.
Támogatja a Windows XP is.
NTFS: Az NT kernelű Windowsok fájlrendszere (4.0,2000,XP). Win98/95 nem kezeli.

http://gepcsirke.atw.hu/win/win.htm