Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ebalint

A kíváncsiság győzőtt.

A linkelt oldal alján van egy hosszabb hozzászólás, abban van egy eljárás.

http://vizipipaforum.com/topic/4260-uvegfestes/page__st__30" TARGET=_fnew>Itt van recept.

.

Rabb Ferenc

Még egy adalék a gumicsonthoz: 0,1 mm-es osztású kézi "mérőmikroszkóphoz" készítettem skálát 0,01 és 0,02 mm-es vonalakkal. Pdf-be konvertálva egy levilágítóban készítették a filmet.  
Mindkét vonalvastagsággal jól látható volt a skála.

mxjj54gxi

Ez klassz, és a film után mi a technológia? Hogyan került az üvegre a kép?
Vagy a film volt a skála?

Szedlay Pál

Ment levélben az infó.

3vv2btrhv

Maszkolás: ez az aszfaltlakk ez mi? Évtizedek óta olvasom receptekben, de fogni még nem fogtam

KÁTRÁNY Lakkbenzinben oldva.
Régebben Kályhacsö- lakk néven lehetett kapni .
Ma a Müvészellátoban lehet kapni idönként , Képkeret patinaként  

3vv2btrhv

Nekem most az a problémám , hogy betüket , feliratos reliefet kéne marnom , és tükörben van a szöveg , és akármit állitok a Mach3-ban (slave axis ) nem történik semmi , Hol kell beállitani ???

yuagaci9g

Motor tuning-ban,  a megfelelo tengely  -> "dir low active", pipa, valtoztatja a tengely iranyat.

Igy tukrozheted X-ben, vagy Y-ban.

.

mxjj54gxi

mxjj54gxi

Érdekes.
Köszönöm az infót, rá fogok keresni

3vv2btrhv

Köszi mostmár jol marja !!

Rabb Ferenc

Pillanatragasztóval :))

De az már a tárgylemez volt, ami egy sík üveglap. A látómezőn kívül pöttyintettem a helyére

mxjj54gxi

Ja értem, szóval a filmet használtad a skálának.
Ez is jó ötlet!
És olcsó!

sasi

Na, még egy adalék a gumicsonthoz.
A fotón üveglap, 42%-os HF-dal maratva. Maratási idő kb. 30 másodperc.
A rajon eredetileg 0,1-0,9 mm közöttiek a vonalvastagságok. A film írásvetítő fóliára, tintasugaras nyomtatóval készült, itt a 0,1 vonal szélessége 0,15 lett. A maszk dry fólia volt, amint nem sütöttem eléggé az üveglapra. A maratás vége felé a fólia alá is bekúszott a vegyszer. A maratott vonalak mélysége 0,3-0,4 mm körül lehet, a 0,1-es szélessége 0,2 mm lett.
Számomra úgy tűnik, a módszer működik, csak nagymértékben hígítani kell a marószert, illetve a szódás keveréket kellene használni, mint az ipari felhasználásnál teszik.
Finom rajzolatokhoz levilágítóval készített film szükséges.  

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/uvegmar.jpg" border=0>

robokacsa

egy Real Madrid címert szeretnék a kék oldalról letölteni, valaki tudna segíteni? cncart.com ról

robokacsa

majd később újra próbálkozom, mert most meg felajánlotta a letöltést.....