Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

A plexi ragasztója a kloroform. Erősen oldja, ezért nagyon erős kötést alkot.
De ez csak az echte plexire érvényes, a mostanában kapható plexipótlókra nem.

000000000

Valaki használja ezt "Vector Magic".
Segítség kellene.
Köszönöm előre is.

000000000

Én használtam régebben, de áttértem az Inkscape-re, sokkal gyorsabb.

000000000

Ez az információ is segítség volt. Köszönöm!

000000000

ag8iuddv9

Sziasztok!4.tengelyel póbálkozom,mot jövökrá hogy,hülye vagyok hozzá.Nem tudom a forgatót programozni.Ha valaki megszánna egy minta programmal megköszönném.Erre a címre:kneszilfaim@t-online.hu

000000000

A Mach3-nál van gondod?

bznc93pf5

holnapra összeszedem amim van ha még nem késő, 19óra után tudom küldeni

bznc93pf5

s73tgf9vg

Üdv!
A CNC gépem táp ellátó diódája melegszik és láttam, hogy sokan tesznek rá hűtőbordát.
Jó az ha hővezető pasztával felcsavarozom a gépem vázása? 60x60x4-es acél szerkezettel készült.

xg2w6ib9x

Szerencsésebb lenne egy alu hűtőborda alkalmazása.
A diódák kivitele milyen fém házas tokozású menetes rögzítésű (mint pl. a BYX42)?

Kristály Árpád

Nem tartom szerencsésnek....

A tápban!!!... tedd fel egy hűtőbordára, s ha kell kis ventilátorral hűtheted, így elég kisebb borda is...
üdv. Árpád

Szalai György

Az az egyenirányító híd elektromosan szigetelt fémházú, tehát zárlatveszély nélkül bár mire rácsavarozhatod. Ha fém anyagú felületre szereled, azzal csak segítesz rajta, mert a nagyobb fém felület valamennyi hőt biztosan elvezet a levegőbe. Ha az egyenirányító alját a másik fém felület felé bármilyen zsírral vastagon bekened, az még plusz segíti a hűlését, mert a leg rosszabb hővezető zsír is százszor jobban vezeti a hőt, mint egy tized milliméter vastag levegőréteg. De a műanyag festék a vason az nagyon nem való közé.

A Hobbyisták önkényesen felmentik magukat a szabványok alól, alkalmaznak egyedi, néha műszakilag elvetemült megoldásokat is, és mások a költséghatékonyság szempontjai. Használhatnak vas felületeket, hogy javítsák a melegedő tárgy és a levegő közötti hő kapcsolatot. Az iparban ez fel sem merül, az alumínium hő átadó felület az evidens, a tömeg/hővezetés aránya miatt.

s73tgf9vg

Köszönöm a segítséget, ez minden kérdésemet megválaszoltad. Akkor végülis nem hülyeség amit kigondoltam, de a hűtőborda elegánsabb. Van rá bordám így megpróbálom azzal is meg a vázzal is, meglátjuk melyik a jobb hűtő.
Még egyszer köszönöm.