Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az enyémen még eredeti kábel van azon van földelés ...

r2u4n063m

Rendben, köszönöm :)  

ˆ Szedlay Pál
Tényleg nincs földelve, hogy ez gyárilag ilyen-e, azt nem tudom. A gyártási időt sem tudom, a géptáblán nincs, de keresek majd rajta valami korra utaló számot.

svejk

A bakelit fogaskerékből ítélve kettős, vagy megerősített szigetelésű.

s73tgf9vg

Lehet, hogy megint zöldséget kérdezek, de érdekel a válasz.
Milyen teljesítményű marómotor kellhet ahhoz, hogy 8mm-es 4 élű szerszámmal 45mm/perc-es előtolással úgy bő 7-8mm-es fogásmélységgel marjunk aluminiumot? Nem hagytam ki semmilyen fontos részletet? Az is érdekel, hogy ezt mekkora fordulaton érdemes tenni.

r2u4n063m

Megnézted esetleg a fúrógépet? :)
A saját darabomat átvizsgáltam, de konkrét évszám beütést nem találtam rajta.

000000000

Az előtolást nem írtad el? Kissé kevésnek tartom.

s7manbs8

Még nem, de nem szalad el, holnap ránézek majd, most épp halat pucolok, meg linuxot telepítek ...

vjanos

Ó jee. Nekem is van egy hasonló, csak azon valahogy nem ilyen avangard a szénkefetartó környéke :)

s73tgf9vg

De bizony elírtam, 44mm/másodperc. Egy datron gép adatlapját és videóit megnéztem, ami kb ezt tudja, azon 3 Kw-os főorsó van, viszont az 40e-t is pörög. Akkor jóval kevesebb is elég ide?

000000000

Ha az előtolásod 44 mm/min, akkor a forgácsolás teljesítménye 23.5 W, ha pedig e=44mm/s akkor 1408 W.

000000000

A bakelit fogaskeréknek mi köze van a szigetelési osztályhoz? Szerintem semmi...

mxjj54gxi

Pedig lehet, hogy van, mivel a motort a háztól el lehet szigetelni egy őt körbevevő szigetelőanyaggal, de a forgórész is lehet zárlatos a tengelyre, és akkor oda is kell egy műanyag köztes alkatrész, ami lehet maga a fogaskerék! Nem véletlen, hogy a fűnyírók kettős szigeteléssel műanyag kihajtással készülnek, hogy a kés se kerülhessen áram alá!Földelés ott sincs!

mxjj54gxi

Ez a fúrógép kézben használva egy életveszély a csuklóra nézve!
Régen sok gyárban használtak ilyen nyélmegoldással, és apám mesélte, hogy az Ikarusban, ahol dolgozott, rendszeres volt a csuklók totális, szilánkosra törése miatta.
Nincs erőkarja a fogantyúnak a tokmánytengelyre nézve, ha megszorul a fúró, azonnal visszafelé egytengelyen megforgatja a házat - mert erő az van benne mint állat-, és máris kicsavarja a delikvens csuklóját, simán összetörve azt.

r2u4n063m

Jó tudni... :)  
Szerencsére a hozzá való fúróálvánnyal akarnám használni, kézinek van egy Bosch, amit a minap szedtem darabokra takarítás céljából, valamint feltöltöttem hajtómű olajjal is.

s7manbs8

Nekem is rántotta ki a kezemből mikor megakadt, amíg jó volt ...