Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Szerintem ne fáradj vele, a lefagyás ettől nem javul meg.
én is próbálkoztam már ezzel az optimalizálással de csak felbosszantott.
Igazi megoldásnak az http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1341852889" TARGET=_fnew>USB-LPT átalakító tűnik, bár ha fagy a gép akkor az sem segít.

RogerCo

Nem tudja valaki véletlenül, hogy az Eagle-el hogyan  tudnék olyan nyákot csinálni, ami tulajdonképpen egy korong, a közepén is egy lyukkal, és a LED-jeim ezen kör mentén helyezkednének el? És ehhez igazítsa a vezetékezést is ?:)

Lehet vele egyáltalán ilyet?

000000000

Használj DOS-os vezérlő progit.:)
Ahhoz még 5-ször gyengébb PC is bőven elég.

000000000

Ja és ennek ellenére akár 500 kHz-el jönnek a step-dir jelek ...

7vpav5d32

Ha kék halállal hal arra van egy kis progim ami megmutatja mi volt a bűnös.

Rabb Ferenc

Cseréld le a Celeront Intelre

svejk

xg2w6ib9x

Halihó !
Tapasztaltabb kollégáktól kérdezem:
Egy 500W-os fémházas halogén reflektor (olyasmi mint a OBI-s munkalámpákon van) elviseli-e azt, hogy függőlegesen lefelé világítok vele ?
(A reflektor üveg burkolata vízszintesen áll és felül van az izzó) Az 1000W-osnál max. 45 fokot javasolnak és nem is vált be a vízszintes üzemmód, mert elpukkant az üveglap. 300 W-osnál ez nem jelent semmi problémát ezt gyakorlatból tudom, de az 500-asról nincs tapasztalatom.
Előre is köszi !

xg2w6ib9x

A Celeron is Intel gyártmány.

PSoft

Nem tapasztalatból mondom,...de szerintem az 500W-osat,fordíthatod függőlegesen lefelé.

Inkább az izzó tengelyvonalához(vízszintes) viszonyított döntögetést nem szeretik ezek,a hosszú izzószál(torony effektus)miatt.:)

xg2w6ib9x

Szia !
A kilowattossal megjártam, mert néhány perc üzemelés után eldurrant a biztonsági üveg.
Lehet, hogy a túl nagy hő miatt volt, de gyanús, hogy túlméretes lehetett az üveg és a hőtágulás miatt megfeszült és elpattant. Egy másik 1000 wattossal is megpróbáltam, de az bírta.
Aztán gyártottam egy pót üveget egy bontott scanner üveglapjából. Precízen sikerült a gyári méretet ( a másik refi alapján) levágni. Lecsiszolgattam az éleket, meg a sarkokat.
Pár perc után annak is pukk lett a vége.
Harmadszorra már nincs túl nagy kedvem sz@rakodni vele.[#schmoll2]
Sima üveg lappal meg nem érdemes próbálkozni, mert ha az törik, akkor az vág is.

PSoft

Sima üveglappal nem érdemes "sz@rakodni".:(

Valamilyen szinten hőkezeltek/hőállóak a gyári üveglapok.

De,...majd mindegyik mérethez lehet(lehetett)kapni "pótablakot".:)

xg2w6ib9x

Egy haver mondta, hogy olvassuk el a dokumentumokat (ez sokszor bejön, ha el nem felejtjük) és ott valóban lefelé fordított esetben max 45, felfelé fordítva pedig mag 30 fokos szöget mutat a piktogramm. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy amit mellé tettek, az egy mozgásérzékelős típushoz szólt.
Meglehet, hogy a fent említett szög csak a PIR érzékelő miatt volt kikötve.

PSoft

Hát,....
Sokszor a mellékelt,Kínaiból Guglival fordított [#wow1] "dokumentumok" ,köszönő viszonyban sincsenek a doboz tartalmával.:((

xg2w6ib9x

Azért próbálom az 1000 W-osakat lecserélni két db 500-asra, hogy a fény teljesítmény megmaradjon, viszont a hőhatás gyengébb legyen.