Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

r2u4n063m

Nna, most, hogy végre valamit nem a rossz irányba tereltem, azt áruljátok el kérlek, a kefetartóknak milyen távolságra kell lenniük a kommutártól, másképp megfogalmazva, mennyire lógjon ki a kefe a tartóból :)

000000000

Kérdés a hozzáértőkhöz!

Milyen módszerrel lehet fényképet karcolni gyémánttal egy polírozott fémlemezre? pl névjegytartó. A lényeg a karcolás.

svejk

kb. 1-1,5 mm.
Ha messze van beremeg a kefe, ha közel átugrik rá a körtűz.

zozo

Csak úgy megjegyzem, kommutátort nem illik csiszoló papírral "pucolni", ugyanis a finom szemcsék beleragadnak a rézbe és jobban eszegeti a kefét.
Egy kis fogás... éles késsel...és szuper.  
Fényesíteni is a csiszolóvászon hátuljával szoktuk.

PSoft

Persze,hogy nem!

De,...nem is a kommutátor csiszolásáről beszélt © zzrash kollega,hanem a "keferádiusz" kommutátorhoz igazításáról.:)

zozo

Ja, bocs, felületesen olvastam akkor így két whisky után :)
Az úgy teljesen rendben van.  

r2u4n063m

Milyen kicsi a világ :)  
Még egy helyi emberbe botlok itt a fórumon. Nagyjából két éve nálatok volt a motorom gyújtáskapcsolója felújításon, mert kissé recsegősen járt már, nehezen lehetett használni. A kezelés után vajpuha lett :)  

ˆ svejk
Ez alapján fogom állítani, a távtartó gyűrűt elkészíteni :)

zozo

Kicsi a világ...igen.  
Kínai: -hányan vagytok ti magyarok?
-hát, kb 10 millióan.
-óhhh, hát akkor ott mindenki ismer mindenkit!

Örülök, hogy jó lett a mocid :)

000000000

Eddig én is így csináltam. Iszonyat kétség merült fel bennem, hogy évtizedekig tévúton jártam. Alig vártam, a helyes megoldást. Nagy bánatomra, legközelebb is pont ugyanúgy vacakolhatok vele, mint eddig.
Na, ezért nemszeretem a félig kimondott információkat:))  

kua93zk4w

Sziasztok!
0 pont problémával küzdök a gépemmel nem rég cseréltem vezérlőt és csak most vettem észre egy több furatból álló munka után hogy elállítódik  a 0 pont.Már mindent kipróbáltam a gyorsulást a sebességet is visszavettem. Kínai kék vezérlő van most a gépen arra gondolok hogy kevés lehet az áram 13Voltos toroid van hozzá.
A 0 pont 15 perc munka után 14 mm megy arrább.Jegyzet tömbben írtam egy rövidebb kódot pontosnak tűnt gondolom az nem lehet hogy az AC ban generált kód miatt megy el ennyire.
Fél nap szenvedés után már tanácstalan vagyok.

bznc93pf5

sziasztok.
kellene egy segítség,
a gépemen egy régebbi Firefox van ami tökéletesen működik de valamiért néha frissíti , lecseréli mindig az épp legfrissebb verzióra de ez nekem nem jó, mármint az új verzió, a kérdésem az hogy hol lehet beállítani vagy kikapcsolni azt hogy ne frissítse vagy cserélje le az én régi verziómat.

RogerCo

Tools->Options-> Advenced-> Update-> NEVER CHECK for update....

bznc93pf5

köszi hogy segítesz de merre találom a Tools-t?
a Firefox-ban nem találom, gondolom nem is ott kell keresni?

RogerCo

Menü.
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/Tudas_bazis/firefox_menu.jpg" border=0>

mex

Ott lesz az pedig.
Eszközök-beállítások-a megjelenő ablakban a "haladó" ikonra kattintva elvégezhető a művelet.