Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

No...még pár közelebbi, kíváncsiskodó fotó a belsejéről.
Aztán...visszaállítom a fellelt állapotot. :)

PSoft

Aki el akarja olvasni a hátlapi "okosságokat", az itt...megteheti. :)
Az utolsó képen, a "boncterem" hőmérséklete.
Meglepően pontosan -illetve vonalasan- mér. [#kacsint]
Kontrolláltam egy digitálissal [#vigyor]...tényleg annyi! :)

RJancsi

Ez elvben képes rá. És csak 20kHUF körül van az ára.

PSoft

IdézMég 800 C fokig használható szonda is van hozzá.

Opppsz...
Most, lehet lebuktam azzal a 800 fokos szondával! [#nemtudom]
Ehhez szerintem nem "van hozzá". :)
Az igazság az, hogy...
Két ilyen műszer "jött hozzám" most hirtelen...
A másik is ettől a gyártótól, ebben a formavilágban, csak őneki más a típusszáma.(ő, 4470-1)
Több a "bizbasz", tekerentyű az elején, meg a műszer bal oldalán van egy "üreg" valaminek. [#nemtudom] (az a valami meg...nem van meg) :(
Az a bedugható valami az üreg fenekén megnyom egy fém "pecket" ami belül egy mikrokapcsolót működtet.(ennyi látszik kívülről)
No, ennek a másiknak más az "iromány" is a hátulján, meg csak 1db. 9V-os elemet kér.
De ahogy a skáláját nézem, értékben ehhez se passzol a 800 fokos szonda. [#nemtudom]

szf

Gyönyörűek.
Ki ne dobd!

PSoft

Minek nézel... [#ijedt]

PSoft

Hogy...
Mára is legyen valami "retro" cucc! [#kacsint]
A működése leolvasható a számlap kapcs. rajzából.
Tesztelve...azt is teszi. :)
No de...mi is ez valójában? Mire is használhatták?

enpesta606

Szia!
Látom, hogy nem itt (Mo-n) élsz...[#vigyor], meg a nyelvet is tanulnád, oké, a "rekeszlamella" szót használjuk a nyíláspenge helyett.
Üdv a fedélzeten!

Szalai György

Tized másodperces stopper órának tűnik elsőre.
Másodikra is.[#taps]

Rabb Ferenc

Miért fokoztad le századosról tizedesre?

000000000

Köszönöm a javítást. Igen 50 év után már néhányszor a Google segítségével irok. Onnan kaptam az "aperure blade" fordítást "nyílás pengének". [#nemtudom] Nekem nem hangzott jól de nem tudtam jobbat találni.

Szalai György

PSoft

Én megadtam neki -illetve a korának- a tiszteletet, én(is) század másodperces stopperre gondoltam. :)

A mi is ez,(stopper) mire is,(századmásodpercek mérése)... kiderült.
A hol...milyen munkafolyamatban... még mindig kérdés. [#nemtudom]

A működése röviden...
Az 1-2 banánhüvelyre 220(230)V-ot dugva, forgásba kezd a beépített szinkronmotor, a mutatók állnak.
Ha a 3-5 banánhüvelyre is kapcsolsz 230V-ot, egy jelfogó meghúz a bakelit tokban és a járom nyúlványa összekapcsolja az óraszerkezetet a forgó szinkronmotorral, elindulnak a mutatók, körbe-körbe, akárhányszor.
Ha elveszed a 3-5 banánhüvelyről a feszültséget, az óramű ahol éppen van, megáll, várakozik.
Ha 1-2 és 3-5 banánhüvelyen is állandó a feszültség, akkor a 4-5 banánhüvelyre kapcsolt feszültséggel, egy másik jelfogó meghúzásával állítható meg az óramű.
Ha a bakelit tok tetején kivezetett mechanikus, rugóval előfeszített gombot nyomod be, az óramű mindentől függetlenül visszaáll 0-0 alapállásba.
Ha a feszültségek továbbra is megvannak az 1-2 3-5 kapcsokon, újra kezdi a számlálást.

No de, hogy a topik címénél maradjak...
Pár fotó, hogy mit is rejt a maroknyi, fekete bakelit doboz.

PSoft

...