Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

dtb

...mert biztos ő is Béla napot ünnepel!!! :-)
Isten éltesen drusza!!![#integet2][#law][#pias]

PSoft

[#kacsint]

Téged is, no meg az összes többi Béláinkat is...éltesse valaki! [#wave] [#pias]

g89ketty

Akkor el van nézve! Isten éltesse a Bélákat, minden jót kívánok nekik.[#pias]

PSoft

Köszönöm! [#wave]
(a jókívánságot is, meg az elnézést is)

No de mit is ígértem, milyen hurkatöltőt? [#nemtudom]

g89ketty

A 7303-ban a sógornak és a röfinek?[#pias]

PSoft

A topik címéből... "mi és hogyan működik".

Made in China! És...működik is! [#kacsint]
Pár fotó a kb. tíz méter hosszú, "zsír" új kínai gépsor "rejtett titkairól".
1f C32A a gép tápja, 3x2,5 mm-es Mt kábelezve!
A C32 után...minden -tápok, motorvezérlők, szellőző ventilátor, fűtések, PLC- egy csokorba kötve...
Aztán...
A géptestben futó kábeleken, -egy kábelen belül is- mindenféle feszültség, mindenféle színű drótokon megtalálható.(AC230V, DC24V, AC48V, PLC kommunikáció, érzékelők jelei...stb.)
És még...sorolhatnám. [#vigyor]

Mint Írtam, működik a gép.
Csak egy dolog hiányzik -de nagyon- az üzemeltetni kívánónak.
A gép...CE minősítése. [#nyes] [#nyes]

LakEl

Tisztelt Urak! Van egy a képeken látható szerkezetem és abban reménykedem hogy valaki pontosan meg tudja mondani hogy mi az, mire használatos és hogyan. Én köszörű kő szabályzó-formázóra gondolok de nem találok hozzá hasonlót a neten.

Csuhás

Erre csak ráismerhet valaki, az hogy ki tudjuk találni mire való ahhoz több részletfotó kellene.

LakEl

Még egy fotó róla, a függőleges kiálló tengely le-fel állítható, a szögbe állítható végén a tárcsa forog, betolható rugós visszahúzással, másik oldalon 3 szög állás van jelölve 45-30-15 fok. Én a foggőleges végére gondoltam, hogy a lehúzót lehet tenni de a forgó tárcsa nem tudom mi célt szolgál

Csuhás

Magam inkább gondolnék valami nem fémipari alkalmazásra, mit tudom én lehet hogy valami gombkötő, vagy ponyvagyártó segédeszköz.

PSoft

A fiatal korosztály...talán még nem(is) látott ilyet... [#kacsint]
Egy, mára már "kihalt" elektronikai eszköz/alkatrész...pár fotón.

Rabb Ferenc

Gyönyörű darab! [#szeret] És telis-tele zseniális műszaki megoldásokkal.

jani300

Most dobok ki kettőt is , az eszközzel együtt :)

D.Laci

Kondenzátorlegyek ha tudom mi ez. :)

"Értem én, hogy villanymotor, de mi hajtja?"

PSoft

Ez amit mutatok, valamikor a '80-as években "születhetett".
Ennél már nem látom pld. a hajtótengely, forgórész precíziós golyóscsapágyazását :( ...ami még az '50-es évek forgóinál...elengedhetetlen volt.
Itt már(csak) bronz perselyekben fut a tengely is, forgórész is...
Be is voltak "állva" a perselyei, de egy kis WD40 segített rajtuk. :)
A hajtást kotty. mentesítő előfeszített fogas ív páros, még...ennél is megtalálható.