Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

IdézDe eszembe sem jutna boncolásra ítélni őket...

Elég régóta boncolgatok, mutatok itt régibbnél régebbi dolgokat...
Nálam...nagyon ritka az a "portéka", amelyik boncolás után a "kukában" végzi.
Persze, van/volt olyan, de az már az én megítélésem szerint(is)...tényleg oda való.
De ez a műszer...biztos hogy nem.
Ismerek több fórumtársat, akiknél "szentélyben" vannak a múlt technikatörténetének fennmaradt példányai.
Tőlem is, mástól is "ajándékba" adott/kapott példányokkal.

Van egy "klasszikus" rakéta porszívóm, az a hengeres, zöld lemezházas, orrfutós, bakelitfejes...
Azt csak azért tartogatom a mai napig, hogy majd egyszer boncolom, megmutatom itt a topikban.
No az pld....a kukában végzi majd a boncolás után. [#nyes]

g89ketty

RJancsi

Nem provokációnak szántam, hiszen ez a topic kifejezetten a boncolásról szól. Inkább a "gyűjtögető"-re válaszoltam.
Bár lehet, hogy sokak érdeklődését felkeltené egy geod műszer belseje, nekem nem sok újdonságot mutatna, javítottam, tisztítottam épp eleget.

jani300

Ehhez mit szólsz ? :)
Tegnap jött szembe , de megvan az ugyanilyen ami a családé volt annó .

A harmadik kéo is boncolás , de az inkább kis kukacoskodás :)

PSoft

Nekem, a rakéta valahogy...szebb(nek tűnik). [#crazya]

A harmadik kép...
Valami hasonló műszaki színvonalú vágtat alattam is. [#vigyor]
Már két éve is..."okos" műszakija volt... [#nyes]
Februárban ugye megint lett volna, de...van még valamennyi "türelmi idő".
Ha mégis nem, akkor...átülök egy másikba. :)
(no majd én is...csinálok fotót róla)

RJancsi

Barátomnak még jó 25 évvel ezelőtt volt 3 szinte egyforma korall színű kispolszkija. Szinte minden nap úgy kezdődött a reggel, hogy melyik néz ki relatív a legjobban illetve melyiket tudja beindítani. Amelyiket sikerült, arra került a rendszám. Igazából nem egy kocsihoz volt 2 alkatrészbánya avagy donor, teljesen egyenrangú 3 bontószökevényről volt szó egy "közös" forgalmival és rendszámmal. [#nyes]

PSoft

Korombéliek, talán még emlékeznek...mi is volt ez a "dobozocska"? :)

Akkoriban az okos TV-nek még csak hírét se hallottuk, mert...nem is volt! [#nyes]
De talán még a kép is csak...mosott, szürke volt azon a tíz-húsz TV-n, ami a faluban fellelhető volt. [#vigyor]
A fotelban kényelmesen elterebélyesedve, csak...nézni lehetett a "varázsdobozt".[#wow1]

RJancsi

Ez egy nagyzoló hangolómodul. Azért nagyzoló, mert a magyar 1-en és 2-n kívül legfeljebb a határ mentén élők tudtak még egy-két külföldi csatornát fogni. A 6 teljesen indokolatlan volt.

PSoft

A "dobozkát" kinyitva...
Egyértelműen látszik, hogy akkoriban a kínai még nem hadonászott a forrasztópákájával, -talán, nem is volt neki-  csak a...rizsföldjeit "kapálgatta". [#nyes]

PSoft

Szépen, igényesen, az örökkévalóságnak tervezve a "dobozka"...minden porcikája. [#eljen]

PSoft

Van egy ismerősöm, kb. húsz éve ment nyugdíjba.
Akkor lehetett a kispolszkija is úgy húsz év körüli.
Na most...
A minap látok velem szembe "jönni" egy szürke kispolszkit.
A húsz éve nyugdíjba ment ismerős ült a volánnál. [#nyes]
("megvillogtam", de...nem hiszem hogy Ő tudta volna ki vagyok) :)

PSoft

Nem volt az "nagyzoló", csak...nem a mi örökkévalóságunknak készült. :)
Ha jól emlékszem, talán egy Grundig fiókja volt.
Arrafelé meg ugye...nem tudták a Magyar Királyiakat fogni...
De minden mást..."tucatszám"! [#vigyor]

PSoft

Jahhh...
Egy mondat kimaradt! [#falbav]
Hiába készült az "örökkévalóságnak", én lefotóztam, megmutattam, sajnálom is, de...nem őrizgetem tovább. :)

Szalai György

,,nem őrizgetem tovább"
Pedig mennyire múlt tisztelő volna ezt a potméter sort, egy ezermillió tranzisztoros memóriaegység helyett, frekvenciaváltóhoz, labortáphoz, fordulatszám, teljesítmény, vagy mittoménmi szabályzóhoz előválasztónak alkalmazni.

A jövőnk rövidül és a múltunk emlékei is eltűnnek lassan. Ez a hangolódoboz is a ,,rég" egy darabja.
Mintha Rejtő csontbrigádja kántálná a pokoltetőn az esti tűz körül: ,,Hangolódoboz! Jó szó. Ami ott maradt a völgyben."
Néha érdekes emlékeznem rá, honnan jöttem, min vezetett keresztül az ösvény és mitől olyan nehéz a hátizsák.

szf

Ha
Még elérhető a kuka mélyén akkor rakd már nekem félre vagy dobd be a kerítésen.
Hiszen ezzel 6digitet lehet állítani. Nyami nyami finom áru.
Köszi