Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

szf

Adok valami más kacatot nehogy hiányozzon  kukából a térkitöltő anyag.

PSoft

Már látom...
Jobb lett volna, ha tényleg [#kuss] feledésbe merül az a "kimaradt" mondat. [#rinya]
Szánom-bánom...

PSoft

Hát, jahhh...

Pedig 'anno építettem is hasonló hangolóegység potméter sorával "programozható", tirisztoros akkutöltőt.
(talán...mutattam is itt régebben)

Amúgy...igazad van!
A jövőnk rövidül, a múltunk meg...kopik. :)

PSoft

Jahhh...
Nem úgy van ám az nálam, hogy már a...kuka mélyén is van. :)
Az még...idő kérdése!(lett volna)
De megnyerted, [#eljen] összerakom, viheted.(vagy viszem) [#wave]

szf

PSoft

IdézPedig 'anno építettem is hasonló hangolóegység potméter sorával "programozható", tirisztoros akkutöltőt.
(talán...mutattam is itt régebben)

Biztos hogy mutattam...
Itt vannak a képek róla. :)

PSoft

Így, jó lesz? [#kacsint]

szf

000000000

A múlt héten szétszedtem ezt a Nikon 1 10-30mm lencsémet mert nem működik a nyitás szerkezet, meg van akadva f16 -ra zárva, úgy pedig használhatatlan.

A döntésem az volt hogy szétszedem és kiveszem a nyíláspengéket. Sikerült mindent visrosszakni ami kell a működéshez. Azokat a pengéket, meg a hozzá tartozó keretet és azt a fogaskereket amit a motor hajtja azt kihagytam. Újra jól működik. Semmi nem fog hiányozni, mert ezt mindig teljesen nyitva használtam, még így is lassú, f5.6 a nyitása.

svejk

Ha már szétszedted láttad mitől szorult meg.
Valami le(el)tört, hogy nem tudtad az eredeti állapotot visszaállítani?

000000000

Az sokkal több munka lett volna, na meg ez a lencse "híres" ezzel a problémával, úgyhogy nem akarok rá sok időt költeni. Ezt ma már ritkán használom és mindig f5.6 nyitáson, úgyhogy a többi nem fog hiányozni. Van egy másik gépem, főleg azt használom, ez csak tartalék és ritkán kerül elő.

PSoft

IdézSzép, gyűjteménybe illő darab.

Talán...ez is. :)
Igaz fiatalabb a lentebbi fénymérőnél, de azért már..."nem mai csirke" ez sem. :)
Igazi, fekete, cérnával varrott bőrtok, bőr hordozófüllel, fekete, kemény habszivacs béléssel, rögzítőpántokkal.
Kellő védelmet nyújt a tokban "lakó" analóg, tükörszámlapos műszernek.

PSoft

Hogy miért festette kékre a gyártója az amúgy fekete bakelit ház külsejét/belsejét, az számomra rejtély. [#nemtudom]
A hátlap...tele fontos irományokkal. :)
Az elcsúsztatható -így elveszíthetetlen- elemtartó fedél alatt, két db. 9V-os elem lakik...

Szalai György

Szép... szép...
Még 800 C fokig használható szonda is van hozzá.
Én meg évek óta keresek egy modern, infrás hőmérőt, ami képes megmérni egy olvadás előtti vasdarab hőmérsékletét. De hiába.
Mik nem vannak neked...[#taps]

PSoft

A boncolás...
Csak annyi, amennyit a kíváncsiságom megkívánt, egy..."belekukkantás" erejéig. [#kacsint]