Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Kérdezd az...utánad következőt, [#kacsint] hátha...

Egyébként erről az eszközről, nekem még a "villanymotorok" egy "családja" is eszembe jut.
Az, amelyik pld. a falusi búcsúkban a...ringlispil-t szokta hajtani. :)

PSoft

Kegyetlen vagy...[#vigyor]

Rabb Ferenc

De a logaritmikus lemezprofil és a tökéletes együttfutás beállítását biztosító felhasított szélső lemezek azért megvannak.

Ja, és természetesen egy magyar mérnök találmánya/szabadalma.

PSoft

IdézJa, és természetesen egy magyar mérnök találmánya/szabadalma.

A sors iróniája...
Egy '80-as évek béli, magyar fejlesztésű/gyártású asztali műszerből "emeltem ki" fotózkodni. :)

szf

Nyami nyami ki ne dobd!

jani300

Már kicsit újabb rádiók .
Nem lehet már hangolni , lomiztam kétkazettásat az szól szépem a műhely kupacomban :)

g89ketty

Gyűjteményem van belőlük.[#pias]

LakEl

Hát mindegy, Köszönöm a tippeket, rákerestem a goole kép alapján keresőjével is de még hasonlót sem hozott, úgy döntöttem hogy, majd azzá teszem amit belegondoltam, de még ki kel agyaljam hogy miként

fisrcxuk3

Szelep fészek köszörű kő szabályozó lenne, rajta a fészekre jellemző szöggel.

LakEl

Igazad lehet, csak azt nem tudom az az egy darab tárcsa hogy szabályoz, azt tudom hogy van tárcsás szabályzó is de ott több tárcsa van egy kötegben és csillag alakúak. Majd meg próbálom hátha így is működik.

PSoft

Egy szép példája, az elektronikai hulladékot ontó világunknak... :(

Hogyan lehet kiváltani -az örökké működőképes- ~30 deka vasat, meg ~15 deka rezet egy halom...szeméttel.
Ami ugye, igen-igen messze van attól hogy...örökké működjön.

jani300

Ez egy színusz négyszögesítő ?   :)

PSoft

Szalai György

,,~30 deka vasat, meg ~15 deka rezet"
Kell azok mellé egy nagyfesz gyújtó is. (Valamikor onnan termeltem ki a trigger diakokat.)
Evvel meg jobban lehet lambdázni, mert 0,98 és már öt trafó trafik benne.
Ez a fejlődés. [#vigyor2]