Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Hány ms lehet azoknak a reléknek a ki-be kapcsolási ideje?

PSoft

És az "óramű" kerekeinek fogkottyanása összesítve...mennyi lehet?

svejk

Van itt kérdés sok de valamire csak használták. [#nemtudom]

PSoft

Vagy...
Az 50Hz akkoriban, mikor, mennyi lehetett? [#nemtudom]

RJancsi

Kicsit kotorásztam a neten, én már tudom, mire volt jó. [#eplus2]
Egye fene veletek is megosztom. [#papakacsint]
Ugyan a német tudásom elég gyatra, de a gúgli segítségével "szinkronizáltam": kapcsolók és relék kapcsolási idejének mérésére volt jó 15 msec pontossággal.

https://www.radiomuseum.org/r/eaw_sekundenmesser_s1.html

Rabb Ferenc

Hegyeshalomtól balra már akkor is 50Hz volt az 50Hz, nem úgy mint nálunk (KGST országok) csütörtök délelőttönként. Akkor csak 49.5Hz körül vagy kicsivel még az alatt is... Valamiért addigra lendült bele a proletár a munkába. Lehet, hogy érezte a hétvége közeledtét [#nyes]

RJancsi

Ne kezdje el senki megmagyarázni, de soha nem értettem, a közös hálózatra kötött szén és vízerőműveket hogyan tudták szinkronizálni a hőskorban amikor még nem voltak félvezetők.

Rabb Ferenc

Csakazértis! Elektromechanikus vezérlő és végrehajtó elemekkel. És működött a rendszer a mobiltelefonos applikációk nélkül is.

A kezdeti, tisztán elektronikus vezérlésű védelmekkel igen komoly gondok voltak a zavarérzékenységük miatt. Rövidzárlat, hosszú tűz stb... Jobbik esetben csak indokolatlan lekapcsolások sorozata.

PSoft

IdézValamiért addigra lendült bele a proletár a munkába. Lehet, hogy érezte a hétvége közeledtét

Érezte hát!...
Akkor szembesült az ígéretével!

-hogy azt a kacifántos vörös csillagját...
-megígértem a sógornak hogy a héten megfusizom a hurkatöltőjét...
-már csütörtök van...
-szombaton meg, disznóölés...
-mit szól az a disznó, ha nem lesz hurkatöltő...
-nekiesek hamar, mert kifutok az időből!
[#nyes][#nyes][#nyes]

PSoft

Szerintem...
Külön tudomány volt az!

svejk

3 db izzóval.
un. sötétre kapcsolással. Aztán behúzták egymást az erőművek.

PSoft

Mára is legyen valami elektromos kütyü... :)
Egy kis méréstechnikai "visszatekintés"
Szép és...jó állapotban fennmaradt két eszköz.

PSoft

Mindkét példányon meg vannak az eredeti gyári zárópecsétek...
Így, tovább boncolva...nem lesznek. :)

A Sangamo Weston LTD...

PSoft

A Siemens burkolata sem volt még megbontva, ezért...nem is lesz. :)

g89ketty

Nagy a csend az ígéret és a hurkatöltő körül.[#pias]