Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Apám annak idején többször járt a SZU-ban. Egyszer vett egy villanyfúrót. Bazi nagy nyomatéka van (ma is működik) de figyelni kell hogyan dugja be az ember, mert 50% az esély, hogy a tokmányon megjelenik a fázis ... [#wilting][#csodalk]

sufnituning

Nem, az az ütvefúró funkció, 50 herces.

g89ketty

PSoft

Úgy két hónapja körül "találkoztam" egy, a napjainkban gyártott Dél-Koreai géppel.
A találkozás oka...
A képeken látható taiwani illetőségű, fekete, kemény bakelit házas "valami".
Illetve...
Egy magyar, mindenkinél(is) okosabb szakember, szakvéleménye a  fekete bakelitházas taiwani bizbaszról.
Hogy miért nem felelt meg Neki, annak a fő oka az utolsó képen látható is.(arra hivatkozott...)

No mindegy is, kicseréltem az örökkévalóságnak gyártott fekete bizbaszokat -16db.ot- "sokkalfaszábbschneideresre".

Akkor egyet eltettem a sok közül, hogy majd alkalom adtán...belekukkantok a belsejébe is...

PSoft

"Belekukkantottam", kik laknak a szegecselt fekete bakelit tokban...

A két billentyűt összekötő külső "hasábot" levéve...a két oldal külön életet él.
Önállóan ki-be kapcsolható mindegyik oldal.

Csak a leoldásnál van szerepe a második kép közepén látható tárcsának, az, bármelyik oldal "hibája" esetén...viszi a másik oldalt is.

Aztán, a kibontásnál kiderült még valami más is, ami a "pálcikás írásból...nekem, előtte nem.

PSoft

Még pár kép a belsejéről...
(ha már ennyit baszakodtan vele) :)

onagy

A napjainkban gyártott MCB-k csak abban térnek el ettől, hogy a termikus kioldó részegység mellett egy mágneses kioldó is van bennük. A piros bizbasz az ívoltó, viszonylag kis méretéből arra merek következtetni, hogy ez 200V feszültségre termett.
O.

onagy

Nemrég készítettem pár röntgenképet egy 120A-s MCB-ről, napjainkban, hazánkban gyártott termék.
O.

hostya

Néhány hónapja tönkrement a lányomék AEG gyártmányú szárító gépe.  (kb. 2éves)
A szervizesek a helyszínen azt mondták -ez sajnos motor cserés- lesz..
-Megrendelték az új motort, majd kicserélték.. (1.5 hónap)
-Meghagytam, hogy a régi motort ne vigyék el, hanem hagyják ott..  (így is lett..)
Most hogy hozzám került a motor, szétszedtem...
===============
Külsőre makulátlan, mint ha új lenne.. (1.kép) A tengelyt kézzel forgatva olyan mintha "súrolna" a forgórész..
Szétszedés után kiderült hogy miért "súrol".. [#csodalk] (2...5 képek)
Egyből a tervezett elavulás jutott az eszembe.
Milyen motor ez..?  
Talán AC szervó.., mert az állórészen szimmetrikus 3f-u tekercselés van, (190V 240Hz) és multiméterrel mérve teljesen OK.
Ha vissza ragasztom a levált mágnest, akkor szerintem még jó is lehet ez a motor.
Azért is szeretném vissza ragasztani a mágnest, mert nekem is hasonló szárítógépem van, ez is kb.2éves csak mi kevesebbet használjuk.
Valami jó hő-tűrő ragasztó kellene hozzá, olyasmi mint amit fékpofáknál a ferodo ragasztáshoz használnak.

hostya

Még néhány kép..

kaqkk007

jani300

Állandó mágnesű háromfázisú szinkron motor .
Az AC szervó is ezem az elven működik ,nem tévedtél .

Szalai György

Ha egy levált, akkor le fog a többi is.
Gyalázat, hogy nem ápolják le rozsda ellen.

Szalai György

bobak.denes

ez lehet

https://www.emag.hu/autoweld-hideghegeszto-54-g-400012/pd/D2Y70VBBM/?cmpid=86746&gclid=EAIaIQobChMI8tSE4NnD9gIVz9rVCh3XggprEAQYASABEgJtAvD_BwE

ellenáll az olajnak
Felhasználási területei: mechanikai javítások, motorblokk repedések, szelepfészek és szelepvezető rudak, különféle repedések és szivárgások, szivárgó bojlerek, a fürdőszoba berendezései, kerámia lapok, mosógépek, szárítók, fűnyírók, stb.

A hideghegesztés, a legerősebb varrat a világon. Rögzít, kitölt és összeköt kemény felületeket: öntöttvas, acél, alumínium, mindenfajta faanyag, kerámia és műanyag. A varrat fúrható, csiszolható, menetet is lehet vágni benne, valamint teljes garanciával megmunkálható úgy, hogy nem zsugorodik. 25 percig alakítható, 315°C üzemi hőmérsékletig. Olaj, benzin és vízálló valamint vegyi anyagoknak is ellenáll.